FACEBOOK

Steinmetz Barnabás a Reggeli Startban

Steinmetz Barnabás a Reggeli Startban
hozzászólás, 2014.11.19.

A pólógáláról, a válogatott Szlovákia elleni VL-sikeréről és személyes sorsáról kérdezte a kétszeres olimpiai bajnok Steinmetz Barnabást a Reggeli Startban szerdán Szombathy Pál.

A debreceni gálameccsen az All Star csapat tagjai akkor néztek szemben az első problémával, amikor felálltak a kezdéshez és körbenéztek: ki ússzon a labdára?! A túloldalon ugyanis Madaras Norbert készült és nyilvánvaló volt az "öregek" számára, hogy a gyorsaság terén "nem versenyképesek"...

Barnabás szerint a meccs hasznos lehetett a válogatott számára is, talán a felkészülés egyhangúságából kicsit kizökkentette a csapatot.

A Honvéd ma is aktív játékosa a keddi Világliga-meccset úgy értékelte, hogy a kellemetlen ellenfél két negyeden keresztül nagyon szoros meccsre kényszerített minket, utána viszont kijött a különbség fizikálisan is és egyenként, a különböző poszton játszó vízilabdázók között is. Steinmetz Barnabás kiemelte, hogy zseniális egyéni megoldások mellett kiemelkedő csapatteljesítmény is vezetett a végül magabiztos sikerhez.

A korábbinál kisebb pályával kapcsolatban Barnabás megjegyezte, lehet, hogy a sportág vezetése a támadóidőhöz is hozzá fog nyúlni, mert a rövidebb felúszás miatt nagyon sok idő marad az ellenfél kapuja előtt a támadás befejezésére.

Sydney és Athén aranyérmese saját pályafutásának végét egyelőre nem tudja megjelölni, mindig évente dönt a folytatásról, de közben már jogi szakemberként is a Honvéd szolgálatában áll, így sportolás közben tér át szép lassan a civil életre.

A teljes beszélgetés: