FACEBOOK

Magyarország-Szlovákia 13:6

Magyarország-Szlovákia 13:6
hozzászólás, 2014.11.19.

Fantasztikus közönségtámogatás mellett, nehéz kezdés után sima győzelemmel rajtolt a válogatott a Világliga-selejtezősorozaton, Szlovákia ellen. Helyszíni riportunk folyamatosan bővül.

Világliga, európai csoportselejtezők

1. forduló


A csoport

Görögország-Románia 15:8 (4:1, 4:3, 1:1, 6:3)


Magyarország-Szlovákia 13:6 (4:3, 3:2, 2:1, 4:0) 
Debrecen, v.: Teixido (spanyol), Vasenyin (orosz)
Magyarország: Nagy V., Madaras 1, Erdélyi, Szivós 2, Varga Dénes 4, Varga Dániel 1, Mezei 1. Cs.: Decker A. (kapus), Gór-Nagy 1, Vámos 3, Lőrincz B., Német T., Manhercz K. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor
Szlovákia: Kozmer, Famera 1, Zatovics 3, Kolarik 1, Brúder 1, Balázs, Seman. Cs.: Durik, Marek Tkacs, Maros Tkacs, Kratochvil. Szövetségi kapitány: Antonio Estellar Serrahima
Gól - emberelőnyből: 4/10, illetve 1/10
Gól - ötméteresből: - ill. 1/1
Kipontozódott: Lőrincz (a második negyedben), ill. Brúder

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

BENEDEK TIBOR a vlv-nek, közvetlenül a lefújás után:

- A végeredménnyel nagyon elégedett vagyok. Nagyon sok tapasztalatot adott ez az első meccs kis pályán. Rengeteget kell elemezni ezt a meccset, főleg a lefordulásokat. Gratulálok az újoncoknak!



vlv-képek


VLV-VIDEÓK (DigiSport és vlv):

1:0 - Madaras gólja

1:1 - Zatovics első gólja

2:1 - Mezei gólja

2:2 - Zatovics második gólja

2:3 - Kolarik gólja

3:3 - Vámos első gólja

4:3 - Szivós első gólja

4:4 - Famera gólja, ötméteres

5:4 - Varga Dániel gólja


5:5 - Brúder gólja

6:5 - Varga Dénes első gólja

7:5 - Varga Dénes második gólja

8:5 -Varga Dénes harmadik gólja

8:6 - Zatovics harmadik gólja

9:6 - Szivós második gólja

10:6 - Vámos második gólja

11:6 - Gór-Nagy gólja

12:6 - Vámos harmadik gólja

13:6 - Varga Dénes negyedik gólja



Részlet a meccs utáni sajtótájékoztatóból - vágatlan vlv-felvétel


Benedek Tibor a DigiSportnak

- Azt említettük, hogy jó csapat volt a szlovák arra, hogy ezt az új pályát kipróbálja és egyáltalán elindítsa a szezont a magyar válogatott, egy félidőig azt gondolom, hogy nem lehetett annyira kiszámítani, de utána mindenképpen a magyar válogatott előnyére vált.


- Igen, ezt az elején megjósoltam, hogy a mérkőzés második felében jön majd ki a különbség, nekünk is kellett két negyed, hogy rendezzük a védekezésünket. Nem sikerült megoldanunk, hogy ne azok lőjenek, akiket szerettük volna, hogy ne lőjenek. Ők lőttek is két-három gólt az elején, ez azért valahol okozott némi feszültséget, de ahogy ezt rendezni tudtuk, onnantól kezdve látható volt, hogy rengeteg lefordulást vittünk véghez. Azt egy picit szokni kell és tanulni, hogy sokkal kevesebb az idő arra, hogy lefordulást kialakítsunk, úgyhogy a befejezésnek is sokkal gyorsabbnak kell lennie. Erre készülni kell, ez nagy tapasztalata volt a mai mérkőzésnek.

- Viszont azt is látni lehetett, hogy a jó védekezést jobban lehet kamatoztatni a támadásnál, hiszen pontosan ebből lehet sokkal jobban a lefordulást be is fejezni.


- Igen, onnantól kezdve, hogy működött a védekezésünk, indultak a lefordulásaink, főleg a második negyed közepétől volt ez jellemző. De mondhatnám, hogy rögtön az elején volt azért hat az ötös lefordulásunk. Óriási iramot diktáltunk, szerintem a szlovák csapat nagyon elfáradt a mérkőzés végére.

- Köszönöm szépen Benedek Tibornak. Gratulálok a győzelemhez.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Varga Dénes a DigiSportnak


- Gratulálok Varga Dénesnek és az egész válogatottnak, mert egy nagyon sima győzelem volt és azt beszéltük, hogy kifejezetten jó csapat volt ez a szlovák arra, hogy ez a szezon elkezdődjön és kipróbáljátok a kisebb medencét.

-  Én is úgy gondolom hogy a legfőbb célja ez volt ennek a meccsnek. Látszott is az elején, hogy egy kicsit szokatlan, hiszen tudták velünk tartani a lépést. Nem tudtuk, hogy mik a kisebb pálya következményei, de hát a végére azért megmutatkozott, hogy mekkora különbség van a két csapat között.

- A kisebb pályának például az volt a következménye, hogy jó védekezésből jobban lehetett táplálkozni a támadásban is, hiszen azért lefordulásból is több volt?

- Igen, eléggé sok ilyen kontra illetve rekontra fog kialakulni ebből, én úgy érzem és ez mindenképp segíti a sok gólos meccs kialakulását, ami alapvetően jobb szerintem, mint a gólszegény.

- Ti is szeretitek, s mondjuk kifejezetten a Varga testvérek, hogyha az úszáson illetve azon múlik, hogy a labdajáratás sokkal több és hosszabb ideig tart és a betörésekből is, azt gondolom, hogy fölvettük a versenyt, sőt legyőztük, mindenképpen a szlovákokat.

- Így van, azzal, hogy ez a középső öt méter kikerült a pályából, ami eddig úszással telt vagy kisebbfajta kontaktokkal, azt megnyerjük támadásban és annyival többet lehet passzolni, illetve élesben a kapu előtt akciózni.

- A csoportban hogy látod a többi csapatot, ugye talán a görögök mindenképpen a legerősebb ellenfél, de azért ez nem annyira erős csoport.

- Így van, a görögök elleni idegenbeli meccset tartom a legnehezebbnek. Már csak azért is, mert sokkal gyengébben játszanak idegenben, tehát ott ők evvel a sakkozós játékkal otthon még jobban meg tudják mutatni, mi az erősségük.

- Reméljük, hogy mi is. Köszönöm szépen Varga Dénesnek. Gratulálok!

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Varga Dániel a vlv-nek


- Gratulálok Dani! Egy szép győzelem, fontos győzelem, és gondolom, hogy nem tanulságok nélküli meccs. Foglald össze kérlek, te hogy láttad, milyen volt? Sok újdonság volt itt.

- Köszönjük a gratulációt! Én elsősorban szeretném azzal kezdeni, hogy gratulálok Német Toninak, Lőrincz Bálintnak, és Manhercz Krisztiánnak az első válogatott mérkőzőséhez, és további sikeres válogatott pályafutást kívánok nekik!

- És kéred a sütiket gondolom…


- Ez szerintem teljesen egyértelmű, hogy jönni fognak. Azt is gondolom, hogy lesz rá lehetőségük majd edzésen, hogy hozzák azt a süteményt. Ami pedig a mérkőzést illeti, az első és legfontosabb dolog, hogy nyertünk - bár nem forgott veszélyben a győzelem. De két és fél negyedig az eredmény szoros volt. Számítottunk is erre, fel voltunk arra készülve, hogy a kis pálya miatt gyorsan változhat az eredmény, két-három perc alatt tud lőni egy csapat három-négy gólt, és kapni is tud. Fel voltunk készülve, hogy ezt kezeljük. Ha éppen nem megy a játék, akkor előbb-utóbb felőröljük őket, elfáradnak és a végén nyerni fogunk. Leginkább ez történt.

- Ha egy erősebb ellenfél van most a vízben, mondjuk egy olasz, vagy egy délszláv, akkor szerinted ez a kispálya milyen következményekkel járt volna?

- Fogalmam sincs, nem tudom. Tényleg ki kell próbálni. Ez csak azokon a meccseken fog kiderülni, amikor velük játszunk. Remélhetőleg a final six-ben. Odáig még hat meccset kell játszanunk jó csapatokkal. Az biztos, hogy magyar játékosnak nem esik nehezére gyors lefordulásokból gólt lőni, illetve helyzetbe hozni magát. Amit tanulnunk kell, és már most látszik, az a türelem, a tudatosság, és a helyzet/fél helyzet közötti különbség megítélése és józan belátása. Mikor kell siettetni, mikor kell lassítani a játékot. Sok minden adódik ebből a rövid pályából, de azt hiszem, hogy az alap adottsága megvan a magyar válogatottnak ahhoz, hogy sikeresek legyünk.

- Dani köszönöm szépen, és engedd meg, hogy gratuláljak neked a személyes teljesítményedhez!

- Köszönöm Szépen!

(Lejegyezte: Kerbi)



Német Toni a vlv-nek


- Szívből gratulálok, Toni, az első válogatottságod alkalmából. Mit érzel most? Milyen volt a meccs?

- Köszönöm szépen. Nagyon fárasztó volt. Nem vagyok megelégedve magammal. Kihagytam két helyzetet, és védekezést is szúrtam el, úgyhogy még van mit javítani.

- Jó, hát van időd fejlődni...

- Remélem.

- Milyen volt az egésznek a hangulata?

- Nagyon jó volt. Teljesen más, mint például egy hazai bajnoki forduló. Igen, ez a  válogatott. Szóval tényleg nagyon jó érzés.

- Ilyesmire számítottál?

- Igen. Sőt, még jobb is.

- Hogy látod a jövőt? Hány ilyen meccsed lehet még?

- Remélem, minél több. De ahhoz még több kell, még jobb játék.

- Köszönöm szépen. Gratulálok még egyszer.

- Köszönöm.

Lejegyezte: Szita Mónika



Szivós Márton a vlv-nek


- Szervusz, Marci! Egy nagyon jó kis meccset játszottatok, olyan eredménnyel, amilyet itt mindenki várt meg elvárt. Volt három újonc. Jó kis este volt ez, nem?

- Igen, ez egy nagyon jó este volt. Köszönjük, hogy ennyien kijöttek, és hogy így szurkoltak nekünk. Szeretnék gratulálni az újoncoknak. Örülök, hogy egy győztes mérkőzésen tudtak bemutatkozni.

- A csapat mennyire állt már össze? Az elején egy kicsit döcögött a játék...

- Igen. De hát kisebb a pálya, ehhez hozzá kell szoknunk, azt gondolom.

- A kisebb pálya hogy tetszett?

- Nekem nagyon tetszett ez a kisebb pálya. Pörgősebb a játék. Hozzá kell szokni mind védekezésben, mind pedig támadásban ehhez, hogy gyorsabban felérjünk az ellenfél kapuja elé. Én azt gondolom, hogy a védekezéssel összességében nem volt baj. Elég jól védekeztünk - ez első pár percet kivéve. A támadás meg a végén beindult.

- Jó lesz ez?

- Persze, hogy jó lesz.:)

- Köszönöm szépen, Marci. Jó pihenést.

- Köszönöm.

(Lejegyezte: Szita Mónika)



Decker Attila a vlv-nek


- Szervusz, Attila.

- Sziasztok.

- Gratulálok az újabb győzelemhez. Megmondom őszintén, szerintem Viktornak nehezebb dolga volt most, mert az első két negyedben még nagyon fent voltak a szlovákok. Te hogy láttad egyrészt kívülről, másrészt belülről?

- Én nem gondolnám, hogy nehezebb dolga lett volna, azért mert, hogy fejben frissebbek voltak. Nálunk meg megvolt az a veszély, amikor én beálltam, hogy - talán azért, mert elmentünk egy pár góllal, és akkor már éreztük, hogy megvan a meccs - mi nem leszünk fejben teljesen ott. De hála az égnek, nem így történt. Hajtottam őket, ahogy tudtam, és ennek az lett a vége, hogy így védekeztünk. Azt gondolom, hogy anélkül, hogy nem beszél az ember a játékosokhoz, anélkül nem fognak védekezni. Meg kellett mondani, hogy ki hova álljon, és hála az égnek, nagyon jól megcsinálták. Úgy pörgött mindenki, főleg a fiatalok - szenzációs, mit játszottak. Nagyon gratulálok nekik.

- "Hogy láttad" a kapuból a rövidebb pályát?

- Ahogy mondtam már: fizikálisan ez jobban felőrli valamiért az ellenfelet. Lehet, hogy azért, mert olyan gyorsak a kontratámadások, olyan gyors szituációk alakulnak ki, hogy nincs idejük megpihenni, mint a rendes nagy pályán, ahol volt mondjuk 5-6 másodperc, amikor tudott egy kicsit pihenni az ember a labdán. Ilyenek most nincsenek. Itt bruszt van egész végig. Ezt kettő és fél negyedig bírták a szlovákok. Utána pedig fizikális különbséggel, meg nyilván a klasszis lövésekkel felőröltük őket. Úgyhogy nagyon szép volt.

- Elégedett vagy?

- Nagyon.

- Köszönöm szépen.

- Köszönöm.

(Lejegyezte: Szita Mónika)



Mezei Tamás a vlv-nek


- Szevasz, Tamás! Ahogy ma már korábban beszéltünk erről, te itt meghúzódsz csendesen a háttérben, mert nem vagy újonc, nem is vagy olimpiai bajnok - még :-) Hogy telt neked ez a három nap? Illetve a mai meccsről mi a véleményed?

- Szívtam magamba a tudást! :) Jó volt. Ugye új szabályokkal, kisebb pályán játszottunk. Én élveztem. Mondjuk elég fárasztó volt, mert pörgött a játék, figyelni kellett, nem voltak  a holtidők középen, amikorl lehetett egy kicsit betett fejjel úszni. De jó volt, nekem tetszett.

- Hogy látod a saját esélyeidet, helyedet? Mennyire tudtál bizonyítani? Három nap volt, sok edzés.

- Nem az én tisztem ezt eldönteni. Én úgy érzem, mindent megtettem. Próbáltam azokra odafigyelni, amiket kért a Tibi - több-kevesebb sikerrel. Még azért van min dolgozni, de úgy érzem, hogy akkora nagy szarvashibát nem követtem el, ami alapján "szó érheti a ház elejét". Majd meglátjuk. Nyilván, minden egyes meghívó annak a függvénye, hogy az ember hogy teljesít a mindennapokban, a klubjában, meg ugye hát, itt. Fontos, hogy milyen emlékeket hagy a játékos a szövetségi kapitányban. Ha hatalmas hibát csináltam egy meccsen, akkor hiába játszom jól a klubban, nem biztos, hogy a válogatottban is jó leszek. Fontos, hogy beleillik-e valaki abba a játékrendszerbe, amit a kapitány kitalált. Megint más, ha úgy megy el valaki a válogatottból, hogy mindent megcsinált, egész jól is csinálta. Kicsit csiszolatlan, de meglátjuk legközelebb, hogy ha úgy teljesít, akkor kap még lehetőséget.

- Tamás, sok sikert kívánok neked a bizonyításhoz.

- Köszönöm.

Lejegyezte: Szita Mónika


Gór-Nagy Miklós a vlv-nek

- Szervusz Miklós! Neked is gratulálok a győzelemhez, és kérek szépen egy néhány mondatos értékelést a mai meccsről!


- Köszönjük szépen a gratulációt! Igazából azt tudom elmondani, ami érzés van bennem… Azt, hogy élvezetes volt ez a kis pálya, hogy nagyon jól pörgött a játék, sok volt a  támadás, a kombinációs lehetőség. Ez jó, pláne hogy nyertünk a végén 12:6-ra, ha jól emlékszem… De lehet, hogy nem annyira (13:6 lett a végeredmény - a szerk.). Az elején a szlovákok jól tartották magukat, bírták még erővel, aztán azért az történt, amire számítottunk, hogy azt az iramot, amit mi diktálunk, azt nem tudták az egész meccsen hozni. Úgyhogy a végén eléggé elszakadtunk tőlük. Amit még mindképpen el szeretnék mondani, hogy gratulálok az újoncoknak és sok sikert kívánok!

- Köszönöm szépen Miklós, jó utat!

(Lejegyezet: Kerbi)



Lőrincz Bálint a vlv-nek


- Gratulálok, Bálint, az első válogatottságodhoz! Milyen élmény volt ez?

- Köszönöm szépen. Nagyon nagy élmény volt. Nagyon jó érzés volt bemutatkozni, és nagyon jó volt játszani borzasztó jó játékosokkal. Roppant nagy megtiszteltetés volt. Mindenekelőtt örülök, hogy nyertünk. Szerintem nagyon jó mérkőzést játszottunk.

- Hogy érezted magad a vízben?

- Jól éreztem magam nagyon. Volt egy-két húzósabb pillanat, amikor a kisebb pályával nem tudtunk úgy azonosulni, de pörgős, jó mérkőzés volt. Én személy szerint jól éreztem magam nagyon a vízben. Remélem, legközelebb is lesz még rá lehetőségem.

- Az elmúlt három napról úgy összességében hogy vélekedsz?

- Nagyon jó volt. Életem egyik legnagyobb élménye eddig. Nagyon jó volt együtt lenni a válogatottal. Nagyon szimpatikus, jó társaság. Nagyon megszerettem őket, úgyhogy remélem, hogy minél több időt tölthetek majd velük a jövőben.

- Mindenkivel fogsz találkozni már a bajnoki meccseken is:)

- Az biztos. Tartjuk a kapcsolatot.

- Köszönöm szépen, és sok sikert kívánok.

- Köszönöm.

Lejegyezte: Szita Mónika



Vámos Márton a vlv-nek

- Összeállt a vlv stábja, megmutatom a kedves nézőknek, itt mutatják a fényt, az irányt, és ott van a játékos, aki nyilatkozni fog. Kedves Marci, gratulálok a három gólodhoz, gratulálok a győzelemhez, egy rövid értékelést kérek mintegy másfél perc alatt, amíg a szállodába érünk...


- Öö...Nagyon hajtós meccs volt az eleje, mint kiderült, a tavalyi Világliga-sorozatból az olaszok és Montenegró is megszenvedett ellenük. Az első két negyedben ezt mi is megsínylettük, de a második félidőre kijött a két csapat közötti különbség és magabiztosan tudtuk hozni a kétgólos győzelmet. És Decker Attila újra nagyon-nagyon szenzációsan védett, ez is kellett a sikerhez, mert ez egy csapat és tényleg mindenki jól játszott. Gratulálok a csapatnak!

- Jól fekszik neked a kisebb pálya?

- Igen.

- Köszönöm szépen!

- Szívesen.

- És köszönjük szépen a világítást.

- Köszi vlv! Szia!

(Lejegyezte: Vona Lilla)



Manhercz Krisztián a vlv-nek


- Szervusz Krisztián! Engedd meg, hogy a VLV nevében gratuláljak első válogatottságodhoz! Érdeklődöm, hogy hogy élted meg ezt a napot?

- Hát, köszönöm szépen, először is! Nagyon nagy élmény volt ez a három nap, amit a válogatottal tölthettem. Mindig nagy élmény ilyen nagy játékosokkal, akik vagy olimpiai bajnokok vagy világbajnokok, vagy ráadásul mind a kettő egyszerre… Ez biztos, hogy maradandó élmény marad a számomra. Igyekszem arra törekedni, hogy minél több ilyen élményben legyen részem.

- A mai meccset hogy értékeled?

- Jól játszott a csapat. Az elején egy kicsit beragadtunk. Új volt nekünk ez a rövid pálya, de kondicionálisan jobban bírtuk, ami kiadta a két csapat közti különbséget a végére, ennek következtében simán nyertünk.

- Lesz valami ünnepség a válogatottságoddal kapcsolatban, családilag?

- Nem terveztünk, de én nem hiszem, hogy ennek akkora feneket kéne keríteni. Igyekszem, hogy minél több ilyen lehessen, aztán ne kelljen ünnepelni az ilyenek miatt. :-)

- Mi kell ahhoz, hogy "sok ilyen legyen"?


- Nyilván először a bajnokságban a Szegedben kell vezéregyéniséggé válnom, jól játszanom, és hogyha ha ez összejön, akkor már nem az én tisztem eldönteni, hogy behívnak-e vagy sem.

- Krisztián gratulálok, és sok sikert!

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Kerbi)



Nagy Viktor a vlv-nek


- Gratulálok Viktor! Szép győzelem volt. Fontos győzelem volt. Az első két negyedben, amíg nagyon jó erőben voltak, te voltál a kapuban. Hogy láttad, hogy értékeled, milyen volt?

- Örülök a győzelemnek! Örülök annak, hogy a végére így felőröltük őket. Nagyon érdekes volt kis pályán játszani. Mert ugye nekem nem kellett kevesebbet úszni, mint a többieknek, ugyanakkor elég furcsa volt, amikor fölúsztak és már passzolgattak, és bemondtam az időt, hogy „húsz”, mikor általában tízet szoktam bemondani... Érdekes volt a két negyed alatt, hogy ilyen hamar és ilyen sokat tudnak támadni.

Majdnem mindent jól csináltunk. Voltak hibák, de ez természetes ilyen rövid felkészülés után. Összességében: én elégedett vagyok. Nyílván nem szeretek gólt kapni… De így, hogy a végére így kinyílt, nagyon jó érzés volt elhagyni az uszodát, főleg úgy, hogy majdnem telt ház volt és nagyon jó szurkolótáborunk volt a lelátón. Úgyhogy egy nagyon jó meccset játszottunk a szlovákok ellen, és magabiztosan győztünk.

(Lejegyezet: Kerbi)


További eredmények

B csoport

Szerbia-Spanyolország 9:1 (5:1, 0:0, 0:0, 4:0)  (az egyik játékvezető Kun György volt)

Oroszország-Németország 12:9 (2:2, 4:2, 4:3, 2:2)

C csoport

Franciaország-Olaszország 9:15 (2:3, 2:3, 1:4, 4:5)

Horvátország-Törökország 13:3 (3:0, 3:0, 4:1, 3:2) (az egyik játékvezető Fekete Balázs volt)

A SELEJTEZŐSOROZAT TELJES MENETRENDJE


vlv-képek