FACEBOOK

Magyar győzelem a debreceni magyar-magyar gálán

Magyar győzelem a debreceni magyar-magyar gálán
hozzászólás, 2014.11.16.

Óriási közönségsiker, fantasztikus rendezés mellett győnyörű estét szereztek a nézőknek az elmúlt évtizedek legjobb magyar vízilabdázói. Kell, hogy legyen jövőre is ilyen gála! Helyszíni riportunk videókkal fotókkal.

All Star csapat-Magyar válogatott 16:17 (1:6, 5:2, 6:6, 4:3)
Debrecen, v.: Juhász Gy., Németh A.
All Star csapat: Szécsi, Kásás 1, Kiss G. 4, Varga I. Zs. 2, Fodor R., Steinmetz B., Székely. Cs.: Gergely, Varga T. 3, Märcz T. 2, Steinmetz Á., Hosnyánszky, Molnár T. 3, Kis G. 1 Szövetségi kapitány: Kemény Dénes. Másodedző: Kósz Zoltán.
Magyar válogatott: Nagy V., Gór-Nagy, Madaras 2, Szivós, Varga Dániel 4, Varga Dénes 2, Mezei 1. Cs.: Decker A., Erdélyi 2, Vámos 1, Lőrincz B. 1, Manhercz K. 1, Német T. 3. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor. Másodedző: Dabrowski Norbert.


FOTÓINK A MECCSET MEGELŐZŐ KÖZÖNSÉGTALÁLKOZÓRÓL

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE A HELYSZÍNRŐL


geyza-képek



Tina-képek


VLV-VIDEÓK:



A magyar válogatott bemutatása


Az All Star csapat bemutatása


A Himnusz


Varga Dániel első gólja

Varga Dániel második gólja

Varga Dénes első gólja

Német Toni első gólja

Erdélyi gólja

Kis Gábor gólja

Varga Dániel harmadik gólja

Molnár Tamás második gólja

Lőrincz Bálint gólja

Varga Tamás első gólja

Varga Tamás második gólja

Kiss Gergely első gólja

Kiss Gergely ejtésgólja

Manhercz Krisztián gólja


Varga Tamás a debreceni gáláról

Varga Dániel csavargólja ötméteresből

Kásás gólja

Mezei gólja

Madaras első gólja

Märcz első ötméteresgólja

Német Toni ejtésgólja

Német Toni harmadik gólja

Kiss Gergely harmadik gólja

Kiss Gergely negyedik gólja

Varga Tamás harmadik gólja

Molnár Tamás harmadik gólja

Varga I. Zsolt második gólja

Varga Dénes második gólja

Madaras második gólja

Vámos gólja

Märcz második ötméteresgólja



Kemény Dénes a vlv-nek


- Szervusz Dénes! Köszöntelek újra a VLV kamerája előtt! Milyen érzés volt megint a kispadon ülni?

- Hát, szerintem nekünk ez olyan volt, mint amikor valaki a lottón megnyeri a Jackpotot. Igazából azt láttam, hogy mindenkinek csillog a szeme, mindenki boldog, mindenkinek van mire emlékezni. Egyébként szerencsére szép a jelen is, volt miről beszélgetni. Nem mondom, hogy megszakadtunk a vízben :-). A vízilabda nem egy gálasportág, a vízilabda nem egy öregfiúk-sportág. Olyan közeg, amelyben napi edzés szükséges, de az a boldogság, ami a csapatot most körülvette, amikor csak magunkban voltunk az szerintem irigylésre méltó, nem tudom más észrevette-e. Az előbb mondtam a kollégáknak, meg kell ismételjem: egy kicsit olyan volt mint egy szenteste egy családban. Karácsony szenteste egy családban.

- Lesz még ilyen szenteste máskor is, esetleg Budapesten?

- Jövőre megverjük őket, az biztos!! :)

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Kerbi)



Benedek Tibor a vlv-nek


- Nem nekem kell értékelnem, Tibor, de ez egy nagyon jól sikerült gála volt! Neked milyen volt, mennyire volt furcsa?

- Nekem azért volt furcsa, mert régen voltam már a játékosaimmal :-). Csodálatos élmény ezeket a srácokat látni a másik oldalon, akiket a barátaimnak tartok, és öröm őket ilyen alkalmakkor még a vízben látni – ráadásul úgy, hogy az ellenfeleink. Így tudtuk a legjobban megtisztelni őket, illetve a közönséget, hogy mi ezt a meccset komolyan vettük. Nem bohóckodtunk, hanem akartunk, jó dolgokat csináltunk, szép gólokat lőttünk, és a végén még egy góllal nyertünk is.

- Csak egy kérdésem van: nem érezted-e úgy közben, hogy bemennél a vízbe most ezen a meccsen?

- Nem, mert ez egy olyan sport, hogy ha nem edzel minden nap, akkor megsérülsz, nem érzed magad komfortosan, és én nem szeretnék úgy játszani, hogy nem érzem magam komfortosan. Ha játszanék, akkor nekem kellene egy hosszabb idő, hogy rákészüljek, úgy nem akarnék játszani, hogy félnem kell, hogy ha megmozdulok, akkor megsérülök. Illetve úgy tartom, hogy ez a csapat úgy tud készülni a keddi meccsre, hogy itt voltunk egységesen, együtt, és komolyan vettük. Ha én most beugrottam volna, és „játékká” vált volna, akkor a válogatott felkészülése veszíti el a komolyságát.

- Dénes azt mondta ide a kamerába nemrég, hogy jövőre megvernek titeket. Ebből arra következtetek, hogy lesz még ilyen...

- Remélem, hogy lesz még ilyen, mert ez egy csoda! Az, hogy itt tényleg együtt van ez a sok bajnok, és egy ilyen szórakoztató meccset tud játszani… Most ők valószínűleg elkezdenek majd többet edzeni, mert rájöttek, hogy ez kevés :-), és jövőre egy másik gálán ugyanígy, akár ugyanitt, örömmel látjuk majd őket. Ez valóban egy nagyon-nagyon jó dolog, és szerintem a vízilabdának olyan reklám, amit – ahogy többször mondtam már – az Eurosporton, vagy bármilyen nagy tévécsatornán kellene vetíteni, mert igazi unikum.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Molnár Tamás a vlv-nek


- Papesz, nagyon jól ment neked, de hát te még nemrég aktívan játszottál. Hogy érzed magadat, milyen volt?

- Baromi nagy mázlija volt a válogatottnak, mert ha van még két perc, akkor biztosan kikapnak :-) Összességében, nyilván nem erről szólt, hanem arról, hogy játszunk egy látványos, közönségszórakoztató mérkőzést – ami azt hiszem, meg is volt. Néha azért az életemért kellett küzdenem, annak ellenére, hogy biztosan nem játszottak a centereken a védők száz százalékos erőbedobással. Ebből is látszik, hogy borzasztó nehéz dolog a vízilabda, és csak akkor lehet jó eredményeket elérni, ha az ember rendesen beleteszi a munkáját. Nagyon nagy élmény volt újra ilyen hangulatban, a régi társakkal együtt játszani.

- Mennyire érintett meg lelkileg, hogy ennyi régi társsal voltál itt most együtt több órát?

- Megmondom, a bemutatás előtt, amikor vonultunk fel, akkor volt egy pillanat, amit tényleg nagyon meghatónak éreztem. Köszönöm ezúton is Varga Tominak, hogy megszervezte, szerintem mindenkinek örökre emlékezetes marad ez az esemény.

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Varga Dániel a vlv-nek

- Szervusz Dani! Rendkívül könyörtelenül kezdted ezt a meccset. Felkészültél, hogy az elején meg kell mutatni valamit, hogy tudják, hol a helyük? Hogy volt ez?


-  Arról van szó, hogy nem tudtam mire képesek, s bár bíztam magunkban és bíztam abban, hogy mi jobbak vagyunk és ez igazából be is igazolódott, de szerettem volna az elején tisztázni, hogy bármennyire is gálahangulat van, bármennyire is ünnepelünk, azért ezt a meccset nekünk kell megnyerni!

- Milyen volt ez hangulatában?


- Nagyon jó hangulatú volt. Én vagyok elég szentimentális és nosztalgikus ahhoz, hogy elérzékenyüljek az ilyen eseményeken, illetve tudjam értékelni, át tudjam élni. Átéltem és elérzékenyültem és nagyon jól esett. Örülök neki, hogy ez létrejött. Soha életemben nem volt még ilyen szép úszónadrágom, mint amit most kaptam, kimondottan erre az alkalomra. Aki tervezte vagy aki által ez létrejött, annak köszönöm szépen! És nem kertelek, Varga Tamást szeretném kiemelni mindenki közül, aki ötletgazdája, lebonyolítója, kivitelezője egyáltalán: menedzsere volt ennek a dolognak, nagy dolognak gondolom, örülök, hogy ez létrejött.

- Köszönöm szépen Dani.

- Én is. Köszi.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


Kiss Gergely a vlv-nek


- Gratulálok, Gergő! gyönyörű gólokat dobtál. Meg úgy az egész nagyon jó volt kintről is. Bentről milyen volt?

- Nagyon sokat nevettünk. Ugye, ez nem jellemző a válogatottra. A sikerek alkalmával a feszültség, a koncentráció és az elszántság voltak a legjellemzőbb érzések bennünk. Most azért a lazaságról, a nevetésről is szólt ez a gála. Szerettünk volna jól játszani - nyilván a lehetőségekhez képest. Több OB1-es edző is játszott már a csapatunkban, nem aktív játékosok, de nagy bajnokaink - ők is tudtak gyönyörű gólokat lőni. Ez is jelzi a tehetségüket és hatalmas tudásukat. Úgy látszik, ezt sem lehet elfelejteni, mint a biciklizést. Nagy megtiszteltetés volt újra ezek között a fiúk között lenni. Akkor is, ha oszlopos tagja voltam a csapatnak, de a legnagyobb alázattal és szerénységgel tudok minden alkalommal hozzájuk viszonyulni, és ez egy nagyon jó érzés.

- Mennyire vettétek komolyan ezt a meccset - sportértékileg?

- Olyan szempontból nem tudtuk komolyan venni, hogy nem edzettünk együtt - sokan edzők, már nem aktív játékosok. Ilyen szempontból nem tudtuk, a válogatottnak nyilván hatalmas fórja van. A mi oldalunkon a rutin volt, meg a hatalmas tudás, amit megszereztünk az évtizedek alatt. És így egy lett belőle ilyen szoros gálameccs. Nyilván mindkét csapatnak voltak olyan pillanatai, amikor inkább a  támadójátékot hagyta, és a védekezésre nem annyira figyelt, de ez a gálameccseknek a sajátja, hogy a közönséget is kiszolgáljuk.

- Végül egy kérdés, ami nálad mindig aktuális: meddig folytatod?

- Szerintem ez a szezon lemegy a RacioNet Honvéddel - ugye tavasszal vége lesz -, utána még egy vagy két szezont tervezek. Mindig ezt mondom, hogy két-három szezon, egy-két szezon... Amíg tudok edzeni magas szinten és játszani, a csapat segítségére tudok lenni, addig szívesen teszem, mert imádok játszani.

- Köszönöm szépen, Gergő.

- Köszönöm.

Lejegyezte: Szita Mónika



Kásás Tamás a vlv-nek

- Szervusz Tomi!


- Szia!

- Hogy vagy?

- Jól, köszönöm. Kicsit elfáradtam.

- Elfáradtál?

- Hát, picit, nem vészes.

- Nem vagy edzésben?

- Hát, nem igazán. Mondjuk úgy, hogy nem igazán.

- Mi van veled? Hogy élsz?

- Jól vagyok, jól élek, most abba nem akarok belemenni, hogy mennyire. De jól vagyok tényleg, örülök, hogy itt lehettem.

- Nem fogytál egy kicsit?

- Fogytam?

- Igen.

- London után híztam egy tízest, az se látszott meg rajtam igazán, utána elég hamar visszahoztam a régi versenysúlyomat. Most 95-96 kiló vagyok, amennyi régen voltam.

- Te elég lelkizős típus vagy, most ez a mai meccs mennyire érintett meg? Előtte az előzmények, a bemutatás, az egész. Milyen hangulata volt?

- Jó volt. Amikor Csuvi felhívott, hogy szeretné ezt az ötletét megvalósítani, akkor nagyon-nagyon örültem neki. Hiányoltam is, hogy mondjuk Budapesten nem csinálnak egy ilyen meccset. Szerintem ez nagyon sok embert érdekel és vonz, úgyhogy, bár most 235 kilométert kellett ezért autókázni, nagyon szívesen tettem, reméljük, hogy majd még lesz ilyen, de egyelőre ennyi elég volt, majd egy fél év múlva, vagy egy év múlva.

- Dénes azt mondta, hogy jövőre megveritek őket...

- Hát ahhoz edzeni is kéne...többet.

- Ha jövőre lesz, akkor gondolom játszol.

- Persze, szívesen jövök, ha addig karban tartom magam valamennyire, akkor igen.

- Mik a terveid, hogy megy az étterem?

- Jól, minden oké. Sínen vagyunk most már, úgyhogy várunk mindenkit szeretettel.

- Lett egy nagy riválisod...

- Ja, hát nem, ezt nem kell fölfújni. :-)

- A focaccia nem rivális?

- Reméljük, hogy nagyon jól fog menni ez is, Tibiéknek.

- Köszönöm szépen Tomi, sok sikert kívánok neked!

(Lejegyezte: Vona Lilla)



Decker Attila a vlv-nek


- Sziasztok! Örülök, hogy nyertünk, a végén meleg szituáció volt és örülök a győzelemnek. Nagyon szép gála volt, úgyhogy örülök neki tényleg, hogy összejött. Azért ez tényleg egy ritka alkalom, hogy ilyen formában összejöjjenek ezek a játékosok, hogy mindenkinek legyen erre ideje. Ez most sikerült, és ezt a VLV is megörökíthette, és ennek örülünk. Köszönöm!

(Lejegyezte: Kerbi)



Egyetlen mondat - Varga I. Zsolt, Erdélyi, Szivós, Német, Lőrincz, Manhercz, Madaras és Vámos a vlv-nek


Varga I. Zsolt: - Csodálatos élmény volt, köszönjük!

Erdélyi Balázs: - Egy nagyon jó gálamérkőzést láthattak a nézők.

Szivós Márton: - Óriási élmény volt a legendák ellen játszani. Örök élmény marad.

Német Toni: - Nagyon jó meccset játszottunk a profikkal.

Lőrincz Bálint: - Hálát adok Istennek, hogy megadta ezt a pillanatot, hogy profik ellen játszhattam.

Manhercz Krisztián: - Megtiszteltetés volt ilyen nagy elődök ellen és ilyen nagy elődökkel játszani, remélem, hogy a hozzám hasonló korosztályoknak is sikerül majd ilyen szintre eljutniuk.

Madaras Norbert: - Köszönöm a lehetőséget, és nagyon jó volt találkozni a régebbi játékosokkal, főleg, hogy ki tudja lesz-e még ilyen, hogy játszhatok-e velük, legalábbis ellenük. Sőt, valószínűleg nem lesz.

Vámos Márton: - Boldog vagyok, hogy részt vehettem egy ilyen nagy színvonalú gálán.

(Lejegyezte: Vona Lilla)



Varga Tamás a debreceni gáláról

- Szervusz Csuvi! Aludtunk egyet, erre a tegnap estére. Nagyon jól sikerült, hozzám semmilyen negatív kritika nem érkezett. Te kitől kaptad a legnagyobb elismerést? Hogy értékeled?


- Kitől? A szurkolóktól, a polgármester úrtól, a játékostársaimtól. Nem lehet különbséget tenni. A legnagyobb boldogság nekem az volt, hogy láttam a játékostársaimon, hogy mennyire örültek ennek a gálának, mennyire jól érezték magukat, mennyire jól esett nekik játszani. Mindenki megköszönte személy szerint, az athén, sydney-i és pekingi csapatból, hogy ,,de jó, hogy létrehoztad ezt, Csuvi és megszervezted, jól éreztük magunkat”. Nekem ez volt az egyik nagy öröm, a másik pedig, hogy polgármester úr mellé állt ennek az egésznek és segített abban, hogy létrejöhessen. A szurkolóktól pedig rengeteg visszajelzés jött már facebookon, az irodába, nekem személyesen, hogy nagyon örültek annak, hogy ezeket a játékosokat ide tudtuk hozni Debrecenbe.

- Gondolom nem kérdés, hogy megérte a sok munka. Sokan pedzegették, hogy jó lenne ilyet máskor is csinálni, jó lenne Budapesten is, de olyan is elhangzott, hogy esetleg jövőre Debrecenben megint. Gondolkodtatok-e ezen már?


- Még annyira friss ez, hogy át kell ezt gondolni. Még nem vagyunk abban az állapotban, hogy nagyon nagy hasunk legyen, még most, ezt meg lehetett csinálni. Meglátjuk, hogy jövőre esetleg meg lehet-e még valósítani. Az ötlet tényleg nagyon jól sikerült, ennek nagyon örülök, a folytatást meglátjuk.

- Köszönöm szépen.


(Lejegyezte: Tina)