FACEBOOK

Vasas-Eger 6:12

Vasas-Eger 6:12
hozzászólás, 2014.11.14.

Simán győzött a végére nagyon elfáradó piros-kékek ellen az Eger a Komjádiban, péntek este. Nyilatkozatok, gólok. A Szolnok tíz góllal nyert Debrecenben.

A bajnokság 7. fordulójában:

Vasas-Eger 6:12 (2:3, 2:3, 1:3, 1:3)

G.: Bóbis, Gyárfás 2-2, Steinmetz Á., Goreta, ill. Szivós, Lőrincz 3-3, Hosnyánszky 2, Erdélyi, Bedő, Angyal, Csuk

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSEvlv-képek - Monoki N.

VLV-VIDEÓK (DigiSport):


0:1 - Hosnyánszky első gólja

1:1 - Gyárfás első gólja

1:2 - Erdélyi gólja

1:3 - Lőrincz első gólja

2:3 - Bóbis első gólja

3:3 - Steinmetz Ádám gólja

3:4 - Szivós első gólja

3:5 - Lőrincz második gólja

4:5 - Bóbis második gólja

4:6 - Hosnyánszky ötméteresgólja

5:6 - Gyárfás második gólja

5:7 - Csuk gólja

5:8 - Szivós második gólja

5:9 - Lőrincz harmadik gólja

5:10 - Bedő gólja

Barabás kivédi Lőrincz ötméteresét

5:11 - Angyal gólja

6:11 - Goreta gólja

6:12 - Szivós harmadik góljaDabrowski Norbert a DigiSportnak


- Itt áll velem szemben a győztes csapat vezetőedzője, Dabrowski Norbert. Tesztkérdés: Tudod, hogy mennyi lett a végeredmény?

- 12:6.

- Jó. Megfeleltél a teszten, igen, valóban 12:6-ra győzött az Eger. Csak azért kérdezem, hogy mennyire volt már komoly itt a vége?


- Abszolút komoly volt végig a mérkőzés. Le a kalappal a Vasas előtt, mert úgy gondolom, hogy nagyon sokat fejlődött a három meccs alatt, amit játszottunk, úgyhogy igaz, hogy a végén kinyílt, de azért nem volt könnyű mérkőzés, abszolút.

- Az elején azt mondtad, hogy készültök külön Steinmetz Ádám semlegesítésére. Azért az első két negyedben ez nem nagyon sikerült, hozta a fórokat meg szép gólt is lőtt.

- Ádám egy jó center. Aztán, azt gondolom, hogy el is fáradt, meg kicsit sikerült rendezni a védekezésünket.

- Faragó Tamás mondta a közvetítés folyamán, hogy ez mindenképpen jó tapasztalat lehet az Egernek, mondjuk a Bajnokok Ligájára, hogy ha esetleg nem megy tökéletesen, akkor van, amibe lehet kapaszkodni, hogyan kell átlendülni a holtponton.

- Igen, hál istennek volt mihez nyúlni ma, mert azért az elején nem találtuk a ritmust, főleg támadásban. De ha már a Bajnokok Ligájáról beszélünk, azért a hátrány még akadozik, amivel nem vagyok elégedett.

- Összességében akkor, ha ezt a három meccset nézzük a Vasas ellen, a Vasas javult azt mondtad. És az Eger?

- Abban javultunk az előző mérkőzéseinkhez, a középső mérkőzéshez képest, hogy jobban védekeztünk, de összességében azt szeretném, hogyha még sokat lépnénk előre a következő két hétben.

- A fiatalokkal mennyire vagy elégedett, mert itt a végén már nekik is jócskán megadtad a lehetőséget.

- Nagyon örülök, hogy Bálint élt azzal a lehetőséggel, amiért őt Tibi behívta. Pont az összetartás előtt sikerült megmutatnia, hogy miért van ott.

- Köszönöm szépen, gratulálok a győzelemhez.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)Földi László a DigiSportnak


- Érkezik a hazaiak mestere, Földi László. Akinek feltétlenül gratulálnom kell az első két negyedhez. Utána mi történt a csapattal?

- Nem történt semmi. Picit elfáradtunk, picit többet hibáztunk, ezt az Eger kihasználta. Ilyen egyszerű a képlet. Kevesebb gólt tudtunk ebből adódóan lőni, nem tudtuk már azokat az apró dolgokat megcsinálni, amivel még el tudtuk érni azt, hogy ítéletet szerezzünk vagy gólokat az első félidőben. Én azt gondolom, hogy ott 6:5-nél az az időkéréses emberelőny, amit végül kapura se tudtunk lőni, utána a Németh Toninak volt egy helyzete, amit nem tökéletesen oldott meg és kivédte a kapus. Ha az ott bemegy 6:6-nál, egészen más, és utána lefordultak 7:5 lett és aztán már alig tudtunk gólt lőni, csak az utolsó negyed vége felé.

- Nem is az, hogy alig tudtak gólt lőni, hanem hogy általában lövéshez is viszonylag kevésszer jutott el a csapat.

- Igen, ez is benne van, de az Eger nagyon jól védekezik és előbb-utóbb fölőrli a játékosokat ebben a brusztos, birkózós játékban, mi még nem tudjuk hosszú távon felvenni a versenyt, tehát négy negyeden keresztül. Már ez is nagy dolog, én azt gondolom, az egri meccshez képest, hogy jó két negyeden keresztül tudtuk ezt a ritmust tartani. Még sokat kell erősödni a srácoknak fizikálisan, súlyban és akkor  már ezeket a csatákat is többször meg tudjuk majd nyerni.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)Lőrincz Bálint a DigiSportnak


- Érkezzen a mérkőzés embere: Lőrincz Bálint. Gratulálok a győzelemhez, gratulálok ehhez a címhez. Itt a közönség a te nevedet skandálja. Ennyit dob valakin ha megkapja a válogatott behívót?

- Igazság szerint nagyon jól érzem magam, nem akarom véka alá rejteni, hogy nagyon örülök, sokat dob azért, hogy behívott Benedek Tibor a válogatottba. Nagyon örülök neki, még egyszer hozzáteszem, de én minden meccsen a maximumot próbálom hozni. Örülök, hogy ma sikerült ez. Igazából a csapat erejét mutatja, hogy nagyon sok jó játékosunk van és minden meccsen más-más játékos dominál, akinek kijön a lépés. Úgyhogy úgy érzem, ez a csapat erejét mutatja, még egyszer mondom. Most én voltam a soros.

- Milyen volt ez a meccs, mondjuk az első két negyed? Mert addig még elég szorosnak tűnt.

- Nagyon hajtós, kemény mérkőzés volt, arra is számítottunk, hogy nem lesz egyszerű mérkőzés. Fel kellett pörgetni magunkat nagyon, picit fáradtan, fásultan mozogtunk az elején, de hála istennek átestünk a holtponton, kezünkben tartottuk végig a meccset, ennek örülök. Nagyon örülök a győzelemnek, ezért jöttünk mindenképpen és megyünk tovább.

- Kicsit, hogyha szabad előre tekinteni, és nem az Egerrel kapcsolatban, ha nem a válogatottal kapcsolatban. Mennyire várod azt a válogatott-találkozót?

- Nagyon várom, nagyon izgatott vagyok, de helyén kezelem a dolgot, abszolút. Nagyon várom, tele vagyok bizonyítási vággyal, úgyhogy már várom, hogy vasárnap legyen.

- Ez mindenképpen jó a magyar vízilabdának. Gratulálok, köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


Debrecen-Szolnok 8:18 (1:6, 1:3, 3:3, 3:6)
G.: Hoppál 3, Halek, Macsi, Szabó B., Kállay, Pataki, ill. Vámos, Mitrovics 3-3, Jansik D., Hangay Z., Varga Dániel, Varga Dénes 2-2, Kis G., Tóth M., Alekszics, Madaras


A tabella

 HCsapatMGyDVGkPont
 1.Szolnok77005621
 2.ZF-Eger75113116
 3.A-HÍD OSC65012415
 4.FTC6501615
 5.RACIONET Honvéd6402612
 6.BVSC Wáberer630359
 7.Kaposvári VK630309
 8.VasasPlaket7304-169
 9.PVSK-MECSEK F.6213-57
 10.TiszavirágSzeged6204-116
 11.DVSE7205-226
 12.KSI SE6114-114
 13.UVSE-Hunguest H.6015-251
 14.Valdor Szentes6006-380


(A Honvéd-Kaposvár mérkőzés óvás alatt.)


A szombati program:

16.00 Kaposvár-BVSC

18.00 Szentes-Szeged

19.00 UVSE-Honvéd

19.00 OSC-KSI

19.00 Pécs-FTC