FACEBOOK

Bajnokság vagy BL-arany? Cseh Sándor az utóbbit választaná

Bajnokság vagy BL-arany? Cseh Sándor az utóbbit választaná
hozzászólás, 2014.11.14.

Utólag ideálisnak nevezte az OSC elleni első BL-selejtező 11:11-es eredményét Cseh Sándor szolnoki vezetőedző a Reggeli Startban.

A szakember szerint az is rosszabb lett volna, ha eggyel kikapnak és az is, ha eggyel nyernek a Kondorosin. A főtáblára jutás kulcsát firtató kérdésre a szakember azt válaszolta, hogy a Szolnok jobb csapat, mint az OSC, de a részletekbe is belement, mint mondta, négy játékelem (a hat hat elleni játék, a támadás, az emberelőny és az emberhátrány) közül háromban sikerült nagyon jó teljesítményt nyújtani )egyedül a fórjáték nem ment megfelelően) és ez elegendő volt a viszonylag magabiztos győzelemhez a visszavágón.

A játékosai közül nem emelt ki senkit, elégedetten nyugtázta, hogy mindenki átérezte a felelősséget és tudása legjavát próbálta nyújtani. Többségüknek ez sikerült is, továbbá csapatként is jó teljesítményt nyújtottak a sorsdöntő visszavágón, látszott, hogy egymásért is küzdenek a játékosok.

A Cseh Sándor nyilatkozatait figyelemmel kísérők már tapasztalhatták, hogy a vezetőedző mindig igyekszik "hűteni a kedélyeket". Most is kifejtette, enyhe túlzásnak tartja, hogy náluk még a cseresor is világválogatott vagy hogy ez a csapat kifejezetten azért jött létre, hogy megnyerje a Bajnokok Ligáját. Elismerte, hogy olyan játékosokkal dolgozik, akiket nem kell motiválni, tudják, hogyan éljenek, s hogy miért fontos az edzéseken is maximumot nyújtani. Ugyanakkor ők is emberek, néha nekik is meg kell mutatni a helyes irányt, fogalmazott.

A Szolnok csapata az elmúlt 40 napban 17 mérkőzést játszott és csak egy volt, amelyen nem lőttek 10 góllal többet. Kifejezetten törekszenek a látványos, gyors, gólerős játékra, de nem felejtik el, hogy a játék alapja a jó védekezés.

A vezetőedző legfőbb céljuknak azt jelölte meg, hogy sikerüljön eljutni a final six-be, ott aztán már csak egy-egy meccset kell nyerni, ami elvileg mindenkivel szemben lehetséges. A Szolnok csapatát Cseh Sándor a főtábla erősebb klubjai közé sorolta, megemlítette ebben a körben a Dubrovnikot, a Primorje Rijekát, az Egert, a Barcelonetát, az Olympiakoszt és nem utolsó sorban a Pro Reccót, amely szavai szerint jelenleg a legjobb játékosállományú klub Európában. Fontosnak nevezte a most következő időszakot, azt a saját utat, amelyet minden csapat bejár majd a BL-főtábla versenysorozatában. Ez fejlődési lehetőség, aminek eredménye majd a hatos döntőben mutatkozhat meg.

Szombathy Pál erősen provokatív kérdésére nem kerülte el a választ:

- Ha választani kellene - nem lehet, de ha kellene - BL-győzelem vagy magyar bajnoki cím?

Cseh Sándor jól láthatóan nyelt egy nagyot, majd így válaszolt:

- Mi szeretnénk mindent megnyerni. Szeretnénk megnyerni a Magyar Kupát, a BL-ben szeretnénk odaérni és a magyar bajnokságot. Ez számomra jelen pillanatban szétválaszthatatlan. Ha választani kéne, akkor inkább a BL-győzelmet választanám.

A teljes beszélgetés: