FACEBOOK

A Szolnok a Bajnokok Ligája főtábláján

A Szolnok a Bajnokok Ligája főtábláján
hozzászólás, 2014.11.12.

Az OSC mindent megtett, de a szolnokiak erősebbek, ez szerdán este kiderült. Tudósítás, nyilatkozatok, gólok.

Bajnokok Ligája selejtező-visszavágók

Szolnok-OSC 11:9 (4:3, 2:1, 3:2, 2:3)
Szolnok, Aréna, v.: Sztavropulosz (görög), Abramovics (montenegrói)
Szolnok: Nagy V., Gocics, Madaras, Jansik D., Mezei, Varga Dénes 3, Mitrovics 4. Cs.: Vámos 2, Alekszics 1, Tóth M., Varga Dániel 1, Kis G. Vezetőedző: Cseh Sándor
OSC: Bisztritsányi, Bátori 1, Kayes, Graham 1, Salamon 3, Bundschuh 1, Drasko Brguljan. Cs.: Decker Á. 1,  Juhász, Kovács G. 1, Hegedüs, Gór-Nagy 1. Vezetőedző: Vincze Balázs
Gól - emberelőnyből: 2/11, ill. 3/12
Gól - ötméteresből: 2/2, ill. 2/2
Kipontozódott: Gocics, Alekszics, ill. Gór-Nagy, Bundschuh, Drasko Brguljan
Piros lap: Kósz Zoltán

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

A Szolnok egy döntetlennel és egy győzelemmel jutott tovább.

VLV-VIDEÓK (Sport2):


1:0 - Mitrovics első gólja

1:1 - Salamon első gólja, ötméteres

2:1 - Vámos első gólja

2:2 - Salamon második gólja

3:2 - Varga Dénes első gólja, ötméteres

4:2 - Vámos második gólja

4:3 - Bundschuh gólja

5:3 - Varga Dénes második gólja

5:4 - Gór-Nagy gólja

6:4 - Varga Dániel gólja

7:4 - Mitrovics második gólja

8:4 - Varga Dénes harmadik gólja, ötméteres

8:5 - Kovács Gábor gólja

8:6 - Salamon harmadik gólja

9:6 - Alekszics gólja

9:7 - Decker Ádám gólja

10:7 - Mitrovics harmadik gólja

10:8 - Bátori ötméteresgólja

11:8 - Mitrovics negyedik gólja

11:9 - Graham gólja


VINCZE BALÁZS (A-Híd OSC Újbuda) a vlv-nek:

- Foglald össze kérlek, hogy látod, mi történt? Mi az, ami miatt nem sikerült?

- Nyilván amiatt nem sikerült, mert jobban kellett volna védekezni vagy jobban kellett volna támadni, vagy több szerencse kellett volna...

Másfajta védekezést játszott a Szolnok, sokkal jobban összezártak Kayes-re. Ezt a lehetőséget pedig az átlövéseinkkel nem tudtuk kihasználni. Ebből a szempontból a támadásaink gyengébbek voltak, még nem tudom pontosan, hogy emberelőnyben hogy muzsikáltunk, de mivel lőttünk két büntetőt, nem valószínű, hogy 3-4 gólnál többet lőttünk előnyből, pedig volt fórunk bőven. Ugyanakkor védekezésben kaptunk átlövésgólokat, amiket vagy jó helyezkedéssel vagy blokkal vagy védéssel meg lehetett volna akadályozni. Tehát hiányzott nálunk az "extra". Meccs előtt is nyilvánvaló volt, hogy sima vízilabdával a Szolnok ellen nincs esélyünk, extrát kell nyújtanunk, amire ma nem voltunk képesek. Ha esetleg a második negyed végén az adódó lehetőségünket be tudjuk lőni, akkor egy gól hátránnyal fordulunk, ehelyett ugye kettővel fordultunk és nem sokkal a harmadik negyed kezdetét követően három és négy lett a különbség, onnan borzasztó nehéz feladat lett volna visszajönni. De megpróbáltuk és amikor kettő volt a különbség, akkor nem tudtunk olyan védekezéseket produkálni akár emberhátrányban, akár sima hat-hat ellen, amivel még eggyel közelebb tudtunk volna kerülni. Visszautalhatok a budapesti mérkőzésre, ott is az volt, hogy amikor sikerült plusz eggyel mennünk a Szolnok ellen, akkor egyszer sem tudtuk megtartani az előnyt, kivédekeznünk a következő támadásukat és támadni a két gólért. Amikor pedig a harmadik-negyedik negyedben feljöttünk két gólra, akkor nem tudtunk támadni az egy gólért, mert ebből kaptunk egy gólt.

- Mennyire vagy csalódott?

- Csalódott vagyok, mint minden egyes mérkőzés után, amit nem sikerül megnyerni. Valahol azért a papírforma ez volt, ezt lehetett várni., De ha belenyugodnánk a papírformába, akkor minek ugranánk vízbe, minek kezdenénk el edzeni? Úgyhogy, ha kereshetünk valamiféle "jó oldalt", az az, hogy tíz meccsel, 20-30 nappal kevesebb energiát kell felemésztenünk arra, hogy a nemzetközi kupában szerepeljünk. Ezt a 20-30 napot pihenésre, edzésre, konditermezésre tudjuk fordítani, amit az elmúlt másfél hónapban a rengeteg mérkőzés, tétmérkőzés miatt nem tudtunk megtenni, úgyhogy most ezzel gazdálkodnunk kell és jól kell gazdálkodnunk, kihasználni azt, amit ez a helyzet most ad nekünk.

- Nagyon szépen köszönöm és hát gondolom, nyilván akkor most azok a célok maradnak, amik itt jutnak nektek, a hazai mezőnyben...

- Hát persze, az alapszakaszban minél jobb eredményt elérni, nyakunkon a Magyar Kupa-négyes döntő, szeretnénk ott döntőbe kerülni és majd meglátjuk, utána mi történik. De hát, ahogy a sorsolás után is mondtam, nem a döntőben várható ellenfélre koncentrálunk, hanem a döntőbe jutást szeretnénk elérni.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


CSEH SÁNDOR (Szolnoki Dózsa-Közgép) a vlv-nek:

- Gratulálok! Kérlek, foglald össze, mit érzel, mekkora kő esett le a szívedről...?

- Először is gratulálok a Szolnok játékosainak! Természetesen az OSC-nek is, mert ők is mindent megtettek a siker érdekében. Nagyon egyszerűnek tűnik ez a történet, de nem az, én tudom, hogy a játékosok az elmúlt hetekben, hétköznapokban, mennyit küzdöttek, hogy ez így alakuljon. Nagyon nagy volt rajtuk a nyomás már azóta, hogy megérkeztek Szolnokra. Úgyhogy nagyon boldog vagyok, hogy ez így sikerült. Elérte a Szolnok, amit szeretett volna, bekerültünk a főtáblára, egész évben BL-mérkőzések lesznek és természetesen olyan csoportban vagyunk, ahonnan esély is van a továbbjutásra a Final Six-be.

- Azért a mai meccsről mondj még néhány mondatot. Már beszéltem több játékossal is, kezd körvonalazódni, hogy a kulcs ez az újfajta védekezés volt és Kayes semlegesítése. Hogy volt, hogy készültetek?

- Természetesen minden mérkőzésre felkészülünk, az első mérkőzés Pesten azért volt egy kicsit extrém, mert mi úgy, abban a tudatban mentünk be a vízbe, hogy Kayes nem játszik, ez látszódott is. Természetesen erre ma felkészültünk, leginkább a védekezésre fektettük a hangsúlyt és hiába kaptunk most 9 gólt, ilyen sok kiállításnál, úgy hogy másfél perccel a vége előtt 7 gólnál járt az OSC, ez nem sok. Az volt a kulcs, hogy teljesen másfajta védekezést játszottunk és ez bejött. Ugyanúgy az emberhátrányunk is, igazából lőttek emberhátrányos gólokat az OSC-sek, talán egyet-kettőt, de azok már általában a kiegészülésünknél estek, tehát ezt a részét nagyon jól megoldottuk. A hat a hat elleni támadásunk ahhoz képest, hogy a Kis Gábor két vagy három percet töltött a vízben, szintén jó volt. Ha szakmailag nézem a dolgot, akkor egyetlenegy probléma volt a mai játékkal, az pedig az, hogy azt nem vettük észre mérkőzés közben, hogy mivel Kis Gábor nincs bent, Mezei Tamás rengeteget játszott és legalább négy labdát, jó lövő pozícióból végül bejátszottunk Tamásnak, aki ezeket már nem tudta megjátszani. Tehát ez volt az egyetlenegy olyasmi, amit hibának lehet felróni, egyébként pedig mindent tökéletesen csináltunk, nagyon nagy alázattal és nagyon nagy odaadással játszott a csapat.

- Fellélegzés?

- Nagy, persze. Itt az a fontos ebbe az egészben, hogy a Magyar Kupa ugye egyetlen hétvége, a bajnokságban nyilván majd a rájátszásban indul majd el minden, viszont ez a ygőzelem az egész évünket jelentősen befolyásolja. Egész évben ott vagyunk a főtáblán és játsszuk a BL-meccseket. Nyilván a mérkőzés előtt is ez volt a fő kérdés: mennyire határozza meg ez az egész szezonunkat. Hát nagyban meghatározta és ezért örülök. Eddig tulajdonképpen Kraguljevácban volt egy rövidzárlat az első negyedben, azóta pedig minden egyes nehéz szituációból jól jöttünk ki, a bajnokságban is, a Magyar Kupában is és a BL-ben is.

- Hogy gondolod, az a teljesítmény amit ezen a két meccsen nyújtottatok, elég lesz-e, erre mennyit kell rátenni még a főtáblán mennyire kell még összecsiszolódni, fejlődni?

- Ugye minden mérkőzés más, és én azért nagyon bízom abban, hogy ez a győzelem nagy súlyt ledobott most a csapatról és tényleg nehéz megtippelni most azért az erőviszonyokat. Azt tudjuk, hogy az OSC minden eddigi nemzetközi meccsét megnyerte, tehát nyilván őket nem egyszerű idegenben, meg hazai pályán megverni. Nagyon nem szaladnék előre, az biztos, hogy a Dubrovnik és a Rijeka erős. Gondolom hogy körülbelül olyan erős vagy hasonló erőt képvisel mint mi. Valószínűleg a Galatisaray, Spandau azért egy lépéssel hátrébb van. A Partizán pedig megfiatalodott, de hát náluk lehet tudni, hogy mindenki nagyon hajt és általában jól játszik, de ettől függetlenül azért én azt gondolom, komoly esélyünk van arra, hogy jó eredményt érjünk el a csoportban.

- Mennyit kell fejlődni?

- Azt gondolom, hogy ha az emberelőnyöket máshogy oldottuk volna meg, akkor - ez nyilván nagy szónak hangzik, de - majdnem tökéletes játék volt a mai. Így is már három-négy góllal vezettünk a harmadik negyedben, hogyha az emberelőnyöket kicsit jobban megjáratjuk és eltaláljuk a kaput, nem adjuk be a falba, akkor azért nagyon kevés fejlődési lehetőség kínálkozik már a mai játékhoz képest.

- Nagyon szépen köszönöm.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


DECKER ÁDÁM (A-Híd OSC Újbuda) a vlv-nek:

- Nem mondom, hogy a két meccs előtt aláírtam volna, hogy összesítésben 22:20-at játszunk velük, de ez ránk nézve egy jó eredmény. Sok hibával játszottunk, kaptunk peches gólt is és ha azokat a hibákat, amikből elkerülhető gólokat kaptunk, kijavítjuk, akkor még nagyon sokra viheti ez a csapat. Összességében nagyon elégedett vagyok azzal a hozzáállással és azzal a küzdeni tudással, amit nyújtottunk - sajnos ennyire volt elég ma. Pontatlanok voltunk támadásban, de úgy érzem, hogy mind a két oldalon remek kapusteljesítményt láthattunk, emiatt is volt nehéz dolgunk a lövésekkel. Ettől függetlenül 11 gól esett a hazai meccsünkön, és itt is, ha egy ilyen szintű csapattól kapunk ennyi gólt, akkor azt nagyon nehéz túllőni. Ha 8-9 gólon tudjuk tartani a Szolnokot, akkor nagyon szoros meccs lehetett volna, így viszont mindig loholtunk az eredmény után. Folyamatosan úgy éreztem, hogy nekünk kell kapaszkodni, ami a végére annyi energiát vett ki belőlünk, hogy nem tudtuk utolérni őket.

- Volt olyan kritikus pillanat, amire vissza tudsz emlékezni, hogy hol ment el a meccs?

- Lehet, hogy naiv vagyok, de én az utolsó percig úgy éreztem, hogy döntetlenre ki tudjuk hozni és majd döntenek az ötméteresek. 8:4-nél is úgy éreztem, hogy valaminek kell történnie, majd feljöttünk 8:6-ra, végig úgy láttam, hogy van esélyünk. Lehet, aki kicsit higgadtabban, külső szemlélőként nézte, láthatta, hogy 8:4-nél kettévált a meccs, de én végig úgytapaszttaltam, hogy megvan a tűz a csapattársaimban és meg tudunk újulni. Biztos volt fordulópont, de most nem emlékszem rá.

- Nagyon csalódottak vagytok?

- Egyáltalán nem vagyok csalódott, inkább a lehetőség miatt vagyok csalódott, nem a mai meccs miatt. Annak a lehetőségét vesztettük most el, hogy szenzációt csináljunk az első évünkben. A mai meccsen mutatott játék és a két meccs játéka miatt nem vagyok csalódott. Büszke vagyok arra, hogy így helyt tudtunk állni. Nagyon szurkolok a Szolnoknak, hogy minél tovább tudjanak jutni és ez is megnövelje ennek a két meccsnek az értékét.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Tina) 


SALAMON FERENC (A-Híd OSC Újbuda) a vlv-nek:

- Gratulálok, a három gól az három gól! Nagyon méltó ellenfelek voltatok, de végül kiestetek. Mesélj, mit érzel, szerinted min ment el a meccs? Meddig érezted, hogy van esély?

- Köszönöm szépen a gratulációt. Igazából ott ment el az egész, hogy a Kondorosi uszodában nem tudtunk egy- vagy kétgólos előnyt valahogy kicsikarni. Teljesen más lett volna a mai meccs képe. Talán sokkal jobban megremegett volna a szolnokiak keze egy-egy szituációban – ez nem fog kiderülni soha. Maximálisan fel voltunk készülve, nagyon jó erőállapotban érkeztünk ide, mindenki kiadta magából, ami benne volt. Ma sajnos ez ennyire volt elég, kesergünk, de a világ egyik legjobb csapata ellen játszottunk ma este. Nem vallottunk szégyent, persze nagyon szerettünk volna a főtáblára kerülni. Az előző két csoportkörben nagyon jól teljesített a csapat. Úgy gondolom, hogy megérdemeltük volna a továbbjutást, de a Szolnok erősebb volt.

Az utolsó percig hittem abban, hogy a végén legalább döntetlenre tudjuk menteni. Nem adtuk fel, az egész idei teljesítményünket jelzi, hogy soha nem adjuk fel, mindenki harcol a másikért. Az év hátralevő részében ezt majd kamatoztatni tudjuk, jó ilyen csapatban játszani.

- Nemsokára a Magyar Kupán, lehet újra összekerültök...

- Igen, ott mi a jobb elődöntőt kaptuk, a Honvéd ellenit. Nagyon nehéz mérkőzés lesz, van egy hónapunk felkészülni.  A célunk megmérkőzni a döntőben azzal, aki jön. Ha a Szolnok kerül be, akkor az egy méltó visszavágó lesz.

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Tina)


GÓR-NAGY MIKLÓS (A-Híd OSC Újbuda) a vlv-nek:

- Nagyon büszke vagyok a csapatomra, mert két nagyon-nagyon jó meccset játszottunk egy bivalyerős Szolnok ellen. Igazából nem hangsúlyoztuk eddig, hogy ők mennyire erősek, de hát ez egy nagyon jó csapat. Végig partiban voltunk, ennek ellenére egy kicsit hiányérzetem van, hiszen úgy érzem, hogy az első meccsen egy-két gól bennünk maradt és ez nagyon hiányzott ezen a mai mérkőzésen.

Jól helytálltunk és büszkék lehetünk erre a meccsre, de látni kell, hogy voltak egyéni hibák és rutintalanság is közrejátszott abban, hogy néha döcögősebb volt a játékunk. Ez igazából luxus egy olyan szintű csapat ellen, mint a Szolnok. Ők ilyen hibák elkövetésével nem könnyítik meg az ellenfél dolgát, mi viszont megtettük nekik azt a szívességet, hogy végzetes hibáink is voltak, s ezeket könyörtelenül megbüntették.

Mostantól ki fogjuk használni azt az időszakot, amikor a két magyar csapat a nemzetközi kupában szerepel, magunkra koncentrálunk és felkészülünk a ránk váró hazai feladatokra. Sok sikert kívánok a két magyar csapatnak a final sixbe kerüléshez!


VARGA DÁNIEL (Szolnoki Dózsa-Közgép) a vlv-nek:

- Nagy kő esett le mindenkinek a szívéről. Úgy gondolom, hogy elsősorban azért, mert mindenki érzi és tudja, hogy ez a szolnoki csapat többre hivatott, mint hogy ne legyen ott a legjobb 12-ben, az Euroliga főtábláján. A lebonyolítás szeszélyének köszönhetően egy jó OSC miatt ezt majdnem nem tudtuk megmutatni. Azért is nagyon örülök, hogy ott vagyunk Európa elitjében, mert így valóban kiderül, hogy mennyire vagyunk jók. Tíz meccset most már biztos, hogy fogunk játszani az Euroligában, ez idő alatt meg tudjuk mutatni, hogy érdemesek vagyunk-e arra, hogy a final sixbe jussunk. 

- Értékeld a mai meccset! Volt olyan pillanat, amikor megnyugodtatok?

- Úgy éreztem magamon és a srácokon is, hogy jó értelemben viseltük a nyomást. Agresszióvá, lendületté konvertáltuk, nagy tempót diktáltunk és néhol kimondottan jól játszottunk. Egy nagyon jó OSC-t sikerült legyőzni. Úgy láttam, hogy mindkét meccsen kihozták magukból, azt, amit tudnak és ez nem kis dolog. Az első meccshez képest mostanra, a másodikra javultunk a játék majdnem minden elemében. Tudtuk, hogy ha ez így lesz, akkor az elég a győzelemhez és a továbbjutáshoz.

- Milyen volt a meccs utáni hangulat?

- Természetesen örültünk. Úgy tapasztaltam, hogy mindenkinek leesett egy nagy kő a szívéről, de azt is látom mindenkinek a szemében, hogy ez a meccs nem a cél volt, hanem egy eszköz a cél eléréséhez. Nem véget ért valami, hanem most kezdődik el.

- A meccs legszebb gólja volt szerintem a tiéd, az a bizonyos elnézős gól, ezért azt fogjuk kirakni a facebook-oldalunkra…

- Köszönöm a megtisztelő ám szubjektív, de annál hozzáértőbb díjat. :-) Nem hiszem, hogy van jelentősége a kapura nézésnek az én szempontomból, viszont, ha ez a védelmet vagy a kapust megtéveszti, az előnyös helyzet. Úgy is fogalmazhatok: az a tapasztalatom, hogy nem mindig lövök pontosabban, ha a kapura nézek. :-) 

(Lejegyezte: Tina) 


VARGA DÉNES (Szolnoki Dózsa-Közgép) a vlv-nek:

- Gratulálok a továbbjutáshoz! Hogy értékeled a mai mérkőzést?

- Összevetve az előző meccsel, annyi volt a különbség, hogy jobban védekeztünk. Úgy gondolom, hogy bizonyos szempontból kihúztuk az OSC méregfogát.

- Kayesra gondolsz?

- Igen, mert az előző meccsen, még ha nem is vallottuk be, talán meglepett minket az ő nagyon jó teljesítménye. Abban bíztunk, hogy támadásokban erősek vagyunk, mert egyébként is gólerős csapat vagyunk, úgyhogy örülök, hogy a védekezéssel nyertük meg.

- Nem volt egy percig sem kétséges meccs közben a győzelem? Azért voltak bizonytalanságok nálatok is.

- Úgy érzem, az eredmény alakulása is azt támasztja alá, hogy magabiztosan nyertünk. Most nem jut eszembe pontosan, de úgy emlékszem, hogy végig vezetve, végül is magabiztosnak mondható győzelmet hoztunk. Egyébként ezt úgy mondom, hogy minden tiszteletem az OSC-é, nagyon színvonalas, kemény és jó vízilabda-meccs volt, csak hát végig vezettünk és magabiztosnak mondható a győzelem.

- Ez a teljesítmény, amit most ezen a két meccsen nyújtottatok, ahhoz képest, amire szükség lesz, hol áll? Mennyit kell még rátenni?

- Folyamatosan fejlődünk, az adott ellenfélre készülünk, inkább már csak a második meccsből indulnék ki. Azt gondolom, hogy az elkövetkező kihívásoknak meg fogunk tudni felelni, helyt tudunk állni, de nyilvánvalóan úgy, hogy folyamatosan fejlődünk.

- Te személy szerint fellélegeztél? Volt-e benned a meccs előtt feszültség, aggodalom? Mert azért a tét itt nektek volt a legnagyobb...

- Igen, még délelőtt éreztem izgalmat, aztán délutánra ez elmúlt, Meccs közben meg egyáltalán nem volt, úgyhogy ez egy ideális állapot. Már eleve a délelőttit furcsa volt kezelnem, mert nem szoktam izgulni, de aztán sikerült pihennem egyet és minden a helyére került.

- Nagyon szépen köszönöm és gratulálok!

- Köszi szépen!

(Lejegyezte: Vona Lilla)


MADARAS NORBERT (Szolnoki Dózsa-Közgép) a vlv-nek:

- Végig azt éreztem, hogy megint jobbak vagyunk és reméltem, hogy ez ki is jön. Az első negyed ugye 4:3 volt, abban is volt elkerülhető gól. Aztán kettővel vezettünk a félidőben és akkor azt gondoltam, hogy még egyszer nem esünk abba a hibába, mint két hete, amikor a félidőben kettővel vezettünk, aztán mégis nekünk kellett futni az eredmény után, s nekünk kellett egyenlíteni a végén. Ma közben többször is eldönthettük volna, volt labdánk a négygólos vezetéshez, aztán 8:4 is volt, ahonnan feljöttek 8:6-ra, szóval többször pontot tehettünk volna már meccs közben a végére. Ugyanakkor a védekezésünk sokkal határozottabb volt, mint két hete, igaz, még így is 9 gólt kaptunk, ami még mindig sok, de közben, ahogy a meccs alakult, én végig azt éreztem, hogy ez meglesz. Azért nehezen fog minket legyőzni bárki, ha három-négy góllal vezetünk. Nem lehetetlen, de mint ma kiderült, sikerült tanulni a két héttel ezelőtti hibákból.

- Benned van felszabadultságérzés?

- Valamennyi van. Nem lett volna igazságos, ha nem jutunk fel a főtáblára. Tizenkét csapatról van szó és valószínűleg az OSC is beférne a legjobb 12 közé, de hát ez van. Magunkkal kell foglalkoznunk és bár látszólag ez volt a neheze, pontosan tudom, hogy az még csak most jön. Van tíz meccs, ami annyiból könnyebb, hogy - bár nem szabad persze így hozzáállni, de - egy-egy hiba belefér, mert kijavítható. Ha egy meccsen közepesen játszunk, vagy elrontjuk, még van másik kilenc. Továbbá a mi csoportunkból három csapat jut a final sixbe, és nem nálunk van a Recco. Azt gondolom, hogy ők a legjobb csapat és abban a csoportban vannak, amelyikben rajtuk (és a Barcelonetán) kívül már csak egy továbbjutó hely van. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy nekünk egyenes az utunk a final sixbe. Azért van nálunk is két nagyon jó csapat, a Jug Dubrovnik és a Rijeka.

Szóval összességében: nem azt mondom, hogy hoztuk a kötelezőt, mert az OSC nagyon megnehezítette a dolgunkat, de valójában igazából most kezdődik majd a BL... Még alakulunk, menni kell, csinálni kell tovább, nem szabad hátradőlni, hosszú az út...

- Köszönöm szépen.


További eredmények:

Primorje Rijeka-Crvena Zvezda 15:8 (1:4, 4:2, 4:2, 6:0)

G.: Radu 4, Muslim 3, Buljubasics 2, Burics, S. Sukno, Petrovics, Elez, Setka, X. Garcia, ill. Sz. Rasovics, Tomasevics 3-3, Eskert, Pasovics

A Primorje Rijeka két győzelemmel, 29:19-es összesítéssel jutott tovább.

Mladost Zágráb-Pro Recco 5:9 (3:4, 0:3, 1:1, 1:1) (az egyik játékvezető Vogel Gábor volt)
G.: Lozina, Vukicsevics 2-2, Bukics, ill. Prlainovics, Pijetlovics 3-3, Lapenna, Jokovics, Figari

A Pro Recco két győzelemmel, 22:14-es összesítéssel jutott tovább.


Nagyvárad-Radnicski Kragujevác 10:9 (4:2, 3:1, 3:3, 0:3)
G.: Negrean, Cupics 3-3, Avramovics, Popoviciu, Szabó R., Dunca, ill. Marko Csuk 3, Vrlic, Basara, Dedovic 2-2

A Radnicski Kragujevác 22:17-es összesítéssel jutott tovább.


A BL-FŐTÁBLA TELJES MENETRENDJE


A szolnokiak teljes programja a BL főtábláján

B csoport

November 29., szombat

Partizan Belgrád (szerb)-Galatasaray (török)
Spandau 04 (német)-Jug Dubrovnik (horvát)
Szolnok-Primorje Rijeka (horvát)

December 17., szerda

Partizan Belgrád-Jug Dubrovnik
Spandau 04-Szolnok
Galatasaray-Primorje Rijeka

2015. január 14., szerda

Szolnok-Partizan Belgrád
Primorje Rijeka-Spandau 04
Jug Dubrovnik-Galatasaray

Január 28., szerda

Partizan Belgrád-Primorje Rijeka
Galatasaray-Spandau 04
Jug Dubrovnik-Szolnok

Február 11., szerda

Szolnok-Galatasaray
Primorje Rijeka-Jug Dubrovnik
Spandau 04-Partizan Belgrád

Március 4., szerda

Partizan Belfgrád-Spandau 04
Jug Dubrovnik-Primorje Rijeka
Galatasaray-Szolnok

Március 25., szerda

Spandau 04-Galatasaray
Primorje Rijeka-Partizan Belgrád
Szolnok-Jug Dubrovnik

Április 8.,, szerda

Partizan Belgrád-Szolnok
Spandau 04-Primorje Rijeka
Galatasaray-Jug Dubrovnik

Április 18., szombat

Primorje Rijeka-Galatasaray
Szolnok-Spandau 04
Jug Dubrovnik-Partizan Belgrád

Május 2., szombat

Galatasaray-Partizan Belgrád
Dubrovnik-Spandau 04
Primorje Rijeka-Szolnok