FACEBOOK

Kupahétvége: program, nyilatkozatok, Movember

Kupahétvége: program, nyilatkozatok, Movember
hozzászólás, 2014.11.07.

A szombat-vasárnapi páros meccsek után kialakul a Magyar Kupa négyes döntőjének mezőnye. A teljes program és egy-egy nyilatkozat mindegyik csapattól:


MOVEMBER

"Növessz bajuszt, ments meg egy manust!" - tartja a Movember mozgalom, amely Magyarországon is egyre terjed.

Már a legutóbbi tévéközvetítésekből is láthatták a vízilabdarajongók, hogy e sportág művelői is csatlakoztak. A cél a figyelemfelhívás, annak elérése, hogy a férfiak közül minél többen vegyenek részt szűrésen, hogy elkerüljék az alattomosan kifejlődő prosztatarák végzetessé válását.

BISZTRITSÁNYI DÁVID (A-Híd OSC Újbuda) a vlv-nek:

- Két évvel ezelőtt Kevin Graham mesélt erről a mozgalomról és akkor megfogadtam, hogy legközelebb magam is csatlakozom. Tavaly már én is hordtam novemberben bajuszt, ha jól emlékszem, Kevinnel és Erikkel együtt. Idén hármunkhoz eddig még nem csatlakozott senki, de meggyőződésem, hogy nem csak mi hárman fogunk részt venni a prosztatarák elleni kampányban a csapatból. Ez már csak azért is biztos, mert az OSC a szombati hazai kupamérkőzésének jegybevételét a Movember Magyarország mozgalom szervezőinek ajánlja fel, ezzel tehát az egész csapat és a klubvezetés is csatlakozik a kezdeményezéshez!!!











Theodora Magyar Kupa, negyeddöntők

November 8., szombat

18.00 Eger-Vasas

BEDŐ KRISZTIÁN (ZF-Eger) a vlv-nek:

- Úgy gondolom, hogy jó formában vagyunk, mindenki tudja, hogy mi a feladata és a szerepe a jelenlegi, Pufi és Peti nélküli csapatunkban. De nem állhatunk le, ezt a tudatosságot a továbbiakban is bizonyítanunk kell. Magabiztosan szeretnénk továbbjutni a kupában.

NÉMET TONI (Vasas-Plaket) a vlv-nek:

- Ma este lesz egy videózás, kicsit kielemezzük az Egert, felkészülünk belőlük. Az esélyeket illetően azt mondom, hogy lehetünk kellemetlen ellenfél, ha mindenki ott lesz fejben. Ami persze nehéz, az az, hogy egymásután két meccs van. Szerencsére most mindenki játékra alkalmas állapotban van, tudtommal, úgyhogy teljes csapattal állunk ki. Jó meccset szeretnék játszani!


18.00 Honvéd-FTC

LÉVAI MÁRTON (RacioNet Honvéd) a vlv-nek:

- Mindenképpen nehéz küzdelemre számítunk a Fradi ellen. Készültünk belőlük mind taktikailag, mind játékosokra lebontva, de elsősorban a saját játékunkra kell összpontosítanunk. Hasonlóan kemény védekezést kell mutatnunk, mint a Kaposvár ellen, mellette pedig élnünk kell a helyzeteinkkel támadásban. Úgy érzem, fizikálisan rendben van a csapat, még egy ilyen fárasztóbb hétközi meccs után is. Fejben kell rendbe tenni a dolgokat, ez most a legfontosabb. Ki kell használnunk az első meccsen a pályaelőnyt, viszont nem szabad elfelejteni hogy 8 negyedből áll a hétvége. A célunk a négy közé kerülés.

KOLOZSI MARCELL (FTC) a vlv-nek:

- Ez a meccs 8 negyed alatt fog eldőlni, de természetesen a Kőér utcába és a Népligetbe is nyerni megyünk. A csapatban mindenki egészséges, remélem, nem fásulunk el a hosszú út alatt, amíg a Népligetből az első mérkőzés helyszínére, a Kőér utcába érünk.


18.00 Szeged-Szolnok

MANHERCZ KRISZTIÁN (Tiszavirág Szeged Diapolo) a vlv-nek:

- A Szolnok egy olyan csapat, amely nemzetközileg is a legjobbak között van. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy jó meccset játsszunk, szerintem képesek vagyunk erre. Abból a szempontból jó helyzetben vagyunk, hogy nem lesz rajtunk teher, nyugodtan tudunk játszani. Ha sikerülne egy jó, szoros meccset összehoznunk, az jót tenne nekünk.

MEZEI TAMÁS (Szolnoki Dózsa-Közgép) a vlv-nek:

- Szeretnénk kettős győzelemmel bejutni a négy közé, de azért nagyon oda kell figyelnünk, mert nem olyan rossz csapat ez a Szeged. Keményen oda fogjuk tenni magunkat, meg hát eleve folyamatosan készülünk, úgy érzem, napról napra jobbak vagyunk, érünk össze, s ez a két meccs is állomása lehet a fejlődésnek. Ami a konkrét eredményt illeti, nem hiszem, hogy olyan gólkülönbséget fogunk elérni, mint a legutóbbi bajnokin, amikor 19:7-re nyertünk, de mindent megteszünk, hogy legalább hasonló legyen.


18.30 OSC-BVSC

BISZTRITSÁNYI DÁVID (A-Híd OSC Újbuda) a vlv-nek:

- A keddi szegedi meccs után kaptunk egy nap pihenőt, ez jól jött a regeneráció szempontjából. Csütörtökön kezdtünk el készülni a BVSC elleni meccsekre. Itt volt a Catania csapata, velük edzettünk reggel és este is. Mindenki egészséges, és tettre kész. Természetesen a célunk az, hogy biztosítsuk a helyünket a Magyar Kupa négyes döntőjében.

LÉTAY KRISZTIÁN (BVSC-Wáberer Hungária-Zugló) a vlv-nek:

- Csak magunk felé van megfogalmazott elvárás: a hétközi meccs (a Pécstől hazai pályán elszenvedett vereség - a szerk.) után meg kell próbálnunk a játékunkat helyre rakni. Arra koncentrálunk, hogy amit mi eltervezünk, tehát a saját játékunk mind elöl, mind hátul, az működjön. Ebből még az is kisülhet, hogy játszunk egy jó meccset, amiben reménykedünk is, persze, de tudjuk, hogy nem négy negyedről van szó, hanem nyolcról. Nálunk erősebb csapattal játszunk, így hosszú távon nyilván csökkennek az esélyeink, de ettől függetlenül arra törekszünk, hogy elsősorban magunkat tegyünk rendbe, s úgy jöjjünk ki a két meccs végén a vízből, hogy amit elterveztünk, azt maradéktalanul meg tudtuk valósítani.


A visszavágók programja

November 9., vasárnap

17.00 FTC-Honvéd

17.00 BVSC-OSC

18.00 Vasas-Eger

18.00 Szolnok-Szeged

A győztesek (sorsolás után kialakított párosításban) december 5-én, pénteken játsszák az elődöntőket Szentesen. A két meccs vesztese azonnal megkapja a bronzérmet, a győztesek pedig vasárnap (december 7-én) vívnak kupadöntőt, szintén Szentesen. Információink szerint a DigiSport mindhárom szentesi meccset közvetíti.