FACEBOOK

Itt a szlovákok elleni Világliga-csapat - három újoncot avatunk

Itt a szlovákok elleni Világliga-csapat - három újoncot avatunk
hozzászólás, 2014.11.07.

Ígéretéhez híven pénteken nyilvánosságra hozta az idei első Világliga-mérkőzésre tervezett csapat névsorát Benedek Tibor szövetségi kapitány. Három újoncot is avat a csapat!

A 13-as lista:

Decker Attila (Szolnok), Nagy Viktor (Szolnok)  - (kapusok)
Erdélyi Balázs (Eger), Gór-Nagy Miklós (OSC), Lőrincz Bálint (Eger),
Madaras Norbert (Szolnok), Manhercz Krisztián (Szeged), Mezei Tamás (Szolnok), Német Toni (Vasas), Szivós Márton (Eger), Varga Dániel (Szolnok), Varga Dénes (Szolnok), Vámos Márton (Szolnok) - mezőnyjátékosok.

A szövetségi kapitány már korábban jelezte, a versenysorozatot felhasználja arra, hogy bizonyítási lehetőséget adjon tehetséges fiataloknak. A most ismertetett névsorban szereplők közül közül Lőrincz Bálint, Német Toni és a mindössze 17 éves Manhercz Krisztián nem szerepelt még hivatalos mérkőzésen a magyar válogatottban.

BENEDEK TIBOR a vlv-nek:

- Minden Világliga-meccsen változtatni fogok a kereten, most ezekre a fiatalokra számítok, de rajtuk kívül is sokan vannak, akik nagyon jól, biztatóan játszanak és nem is biztos, hogy ez a névsor jött volna össze, ha az aktuális teljesítmény alapján válogatok. Ezzel a meccsel kapcsolatban vannak bizonyos céljaim, ezért választottam ezt a 13 játékost.

A szövetségi kapitány azt is elmondta, hogy a november 16-i debreceni gálameccset nem játékos bemutatónak szánják, mert úgy gondolják, hogy a csapat szempontjából és a nézők számára is akkor lesz élvezetes, szórakoztató, nem utolsó sorban pedig hasznos, ha komoly mérkőzést vívnak az All Star gálán is.

A magyar csapat november 16-án, vasárnap utazik Debrecenbe, ahol délután és kora este "látványos körülmények között" találkozik a közönséggel. A fiúk előbb egyórás időtartamban állnak a rajongók rendelkezésére, majd gálameccsen mutatják be, miért is szereti őket mindenki.

A Világliga-mérkőzés két nappal később, kedden este 19 órakor lesz, a DigiSport közvetíti.

SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ A DEBRECENI RENDEZVÉNYEKRŐL

A VILÁGLIGA EURÓPAI CSOPORTSELEJTEZŐINEK TELJES PROGRAMJA


LŐRINCZ BÁLINT a vlv-nek:

- Nagyon örülök a hírnek, nagyon nagy megtiszteltetés egy ilyen csapatba bekerülni, hiszen a felnőtt válogatott a lehető legmagasabb "fokozat", ahova el tud jutni egy vízilabdázó, ez mindenképpen nagy megtiszteltetés és egyben felelősség. Benedek Tibor szövetségi kapitány már többször beszélt velem korábban is, elmondta, hogy mit vár tőlem, miben fejlődjek és arra is utalt, hogy lehetőséget fog adni a bizonyításra. Nagyon örülök, hogy ezt már most, a  Szlovákia elleni VL-meccsen megkapom, nagyon várom, készülök rá és tele vagyok bizonyítási vággyal. Nem az van, hogy megnyugszom, "beletörődök" abba, hogy bent vagyok és annyi, most jön az, hogy helyt kell állni. Ezen vagyok! Minden erővel arra koncentrálok, hogy maximálisan felkészüljek a Világliga-mérkőzésre, jó formában legyek és addig is az Egerben a lehető legjobb teljesítményt nyújtsam. Nem szállok el magamtól, remélem, ez még csak a kezdet...

NÉMET TONI a vlv-nek:

- Tibi leült velem beszélgetni, így tudtam, hogy benne leszek a csapatban, tehát a hír nem ért váratlanul. Természetesen nagyon örülök és az egész családom nagyon örül ennek a meghívásnak. A tavalyi évem "veszteség" volt, viszont nyár óta folyamatosan úgy edzettem, hogy Tibi megint felfigyeljen rám és számításba vegyen. Eljött az idő, hogy megmutassam, mit tudok, remélem, sikerülni fog. Készülök, edzek rendesen, folyamatosan gyakorlom a centerezést, a lábtempóra odafigyelek, s igyekszem erőben is "ott lenni", hogy meg tudjam mutatni, mire vagyok képes. Azt sem titkolom, minden vágyam az, hogy ne "megelőlegezett bizalomként", hanem a teljesítményem alapján lehessek a magyar válogatott tagja - mielőbb. Ennek érdekében mindent meg is fogok tenni.

MANHERCZ KRISZTIÁN a vlv-nek:

- Nagyon meglepett a dolog, köpni-nyelni nem tudtam, amikor megtudtam, most kezdem csak feldolgozni a hírt. Természetesen célom volt, hogy előbb-utóbb behívót kapjak, de nem gondoltam, hogy ez már 17 éves koromban megtörténik.

Igyekszem minél jobban helytállni és erre a bizalomra rászolgálni a bajnoki mérkőzéseken is, mert mostanában nem úgy ment a játék, ahogy azt magamtól elvárom.

A meccs előtti szombaton még egy fontos bajnoki mérkőzést játszunk Szentesen, másnap pedig már megyünk Debrecenbe a válogatottal. Mind a bajnokin, mind a Világliga-mérkőzésen maximálisan jól szeretnék teljesíteni - lesz, ami lesz!