FACEBOOK

Hétközi forduló - szegedi tévés meccsel

Hétközi forduló - szegedi tévés meccsel
hozzászólás, 2014.11.03.

Ha az OSC-Eger meccsre azt mondtuk, pikáns, hogy fogalmazzunk a kedd esti Szeged-OSC-ről? Hiszen, ha pólós berkekben valaki azt hallja "A-Híd" - még ma is így folytatja: "Szeged". Pedig már OSC.

Az alapszakasz 6. fordulójában egy meccs lesz ma, a többi szerdán.

18.45 Szeged-OSC - DigiSport2, vlv (szöveges élő)

A mérkőzésre ingyenes a belépés.

SÁNTA DÁNIEL (Tiszavirág Szeged Diapolo) a vlv-nek:

- A Fradi-vereség  eléggé fájóan érintett minket, hiszen egy közvetlen riválistól kaptunk ki, reméljük, hogy a végén nem ezen az elvesztett három ponton fog múlni a rájátszásba jutásunk... Kielemeztük azt a mérkőzést és megállapítottuk, hogy elég sok egyéni hiba, fegyelmezetlenség okozta a vesztünket. Ezeken próbáltunk, próbálunk javítani, hogy az OSC elleni meccsen ilyenek már ne forduljanak elő.

- A régi szponzorotok új csapatával kerültök szembe...

- Kétségtelen, hogy a helyzet pikáns, még nekem is az "A-Híd Szeged" cseng a fülemben, de hát a miénk egy új csapat. Erős csapat, s megpróbálunk mindent megtenni a vízben. Rendesen felkészültünk, szombat-vasárnap is edzettünk, várjuk már a kedd estét.

- Hogy álltok beteggel, sérülttel?

- Török András bajlódik ujjsérüléssel, ő lehet, hogy nem fog játszani.

- AZ OSC-nél ilyen védőneveket tudok mondani, mint hogy Decker Ádám, Gór-Nagy Miklós, Bundschuh Erik... A centereknek, gondolom, egy ilyen csapat ellen nagyon nehéz...

- Nyilván nem lesz könnyű. Pont Papesszel beszéltünk erről, ő is mondta, hogy nem irigyel engem, örül, hogy ezt már kintről fogja nézni. Nemes feladat lesz este centerezni, az biztos,de meg szeretném mutatni, hogy tudok én bárki ellen játszani. Jó fejlődési lehetőség lesz, egyben fel tudom majd mérni, hogy hol tartok.

- Mennyire inspirál titeket az, hogy tévés meccs lesz?

- Inspirál, nem szeretnénk csődöt mondani, engem kifejezetten feldob, hogy tévés meccset játszunk, remélem, ezzel a többiek is így vannak. Mindenki jó hangulatban várja a mérkőzést.

- Mit vársz, mivel lennél elégedett?

- Mint sportoló, nem ugorhatok másként be a vízbe, mint azzal, hogy a győzelemmel lennék elégedett. Játsszunk egy jó meccset, legyen egy ki-ki mérkőzés, amelyen bármi előfordulhat.


JUHÁSZ ZSOLT (A-Híd OSC Újbuda) a vlv-nek:

- Rangadóként készülünk, úgy, mintha a Szeged semmivel sem gyengült volna az előző évhez képest. Nagyon komolyan vesszük őket és ezt a találkozót. Azt azért állíthatom, hogy a jelenlegi OSC bárhol játszik is, a győzelem reményében ugorhatunk vízbe. Nyilván sok érzelmi hatás éri az embert egy ilyen mérkőzés kapcsán, de ezeket arra a négyszer 8 percre mindenki félre fogja tenni, mert "súlyos" három pontért harcol majd mindkét csapat.

- Gondolom, neked személy szerint különösen izgalmas lesz ez a meccs...

- Kilenc évet húztam le Szegeden. Ez nagyon sok idő. Érzelmileg is kötődöm oda, nagyon szeretem Szegedet, az embereket, sok barátom él ott, de mondom, most félre kell tenni minden érzelmet. A vízbe ugrástól kezdve csak azzal foglalkozhatunk, hogy megszerezzük a három pontot.

- Szakmai szempontból milyen meccsre lehet számítani. Azért nyilván az új Szegedet is feltérképeztétek. Milyen ellenfélre, milyen meccsre számítasz?

- Videóztuk őket és elmondhatom, hogy mindenkit ismerünk, mert akivel nem csapattársak voltunk, azt hosszú éveken át ellenfélként ismertük meg, de például Varga Zsolttal az egriek játszottak együtt sok éven át. Egységes csapatnak tűnnek, nagyon jó rutinos, idősebb játékosokkal és feltörekvő fiatalokkal. Próbáljuk majd a saját játékunkat játszani s mindenképpen győzni. Szerintem férfias, kemény küzdelem lesz.

- Beteg, sérült?

- Mindenki egészséges, mindenki játszani fog.


A forduló szerdai mérkőzései:

18.00 Szolnok-UVSE

18.30 Vasas-Debrecen

19.00 Eger-Szentes

19.00 Honvéd-Kaposvár

20.00 BVSC-Pécs

20.00 KSI-FTC

A tabella öt forduló után:

 HCsapatMGyDVGkPont
 1.Szolnok55003315
 2.A-HÍD OSC54011712
 3.FTC5401212
 4.ZF-Eger53111010
 5.Kaposvári VK530219
 6.RACIONET Honvéd530259
 7.BVSC Wáberer530269
 8.TiszavirágSzeged5203-46
 9.DVSE5203-116
 10.VasasPlaket5203-116
 11.PVSK-MECSEK F.5113-64
 12.KSI SE5113-74
 13.UVSE-Hunguest H.5014-121
 14.Valdor Szentes5005-230