FACEBOOK

Brazília jövőre indul a dél-európai klubbajnokságban(?)

Brazília jövőre indul a dél-európai klubbajnokságban(?)
hozzászólás, 2014.10.29.

A riói olimpiát megelőző teljes bajnoki szezont nemcsak együtt tölti a Ratko Rudics vezette brazil válogatott, hanem a csapat elindul a 2015-16-os dél-európai regionális klubbajnokságban, "hazai" meccseit Zadarban játssza majd.

A hír egyelőre nem hivatalos, a horvát szövetség honlapján nem leltük nyomát, de a JutarnjiList horvát hírportál magára Ratko Rudicsra hivatkozva állítja, hogy a horvát szövetség megadta az egyelőre informális hozzájárulást az ötlet megvalósításához.

A brazilok természetesen szeretnének erősödni a 2016-os, számukra hazai olimpiára, amelynek férfi vízilabda-tornáján a rendező jogán részt vehetnek. A tapasztalatszerzést, az erős csapatokkal való folyamatos "gyakorlást" szolgálná a horvát, szerb, montenegrói és szlovén klubok számára szervezett versenysorozaton való részvétel.

A hír kiszivárgását állítólag hosszas előkészületek előzték meg, s ennek során nem csak Zadar, hanem több más város is szívesen adott volna ideiglenes otthont a braziloknak. Zadar mellett azért döntött Radics, mert ott találta a legjobbnak a feltételeket.

A hírportál tájékoztatása szerint a brazil csapat jövő ősztől három hónapot tölt Horvátországban, hétről hétre "bajnoki meccset" játszva, majd egy-másfél hónapos téli szünet után térnek majd ismét vissza, a bajnokság második szakaszára.


A 66 éves Ratko Rudics 1984-ben és 1988-ban Jugoszláviával, 1992-ben az olasz válogatottal, 2012-ben, Londonban pedig Horvátországgal lett olimpiai aranyérmes. Nyert világbajnokságot (1986-ban Jugoszláviával, 1994-ben Olaszországgal, 2007-ben Horvátországgal), Európa-bajnokságot (1993-ban és 1995-ben Olaszországgal, 2010-ben Horvátországgal), tavalyelőtt pedig az olimpia mellett Világligát is.

A londoni olimpia után lemondott horvát szövetségi kapitányi tisztségéről, hazája szövetségnél kapott munkát, majd egy évvel ezelőtt elfogadta a felkérést a brazil válogatott irányítására.