FACEBOOK

Két magyar csapat egy BL-helyért II.

Két magyar csapat egy BL-helyért II.
hozzászólás, 2014.10.28.

A Szolnok csapata természetesen a szerdai BL-selejtező előtti éjszakát már egy budapesti szállodában tölti. Este 9-kor edzettek a Kondorosin. Előzetesünk második részében a másik oldal képviselőit kérdeztük.

CSEH SÁNDOR (Szolnoki Dózsa Közgép) vezetőedző a vlv-nek:

- Senki sem örül, ha magyar csapattal kell játszani a továbbjutásért egy nemzetközi kupában, de ezzel igyekeztünk nem foglalkozni, úgy készültünk, mint egy bajnoki rangadóra, bár természetesen tudjuk, hogy más a szituáció. Nem egy meccsen dől el a továbbjutás és mérkőzés közben kell értékelni a helyzetet, az adott szituációnak megfelelően kell alkalmazkodni ahhoz a körülményhez, hogy lesz még egy visszavágó Szolnokon.

Nekem egyébként ezzel kapcsolatban volt egy nagyon rossz tapasztalatom. Három éve, amikor én voltam a csapat edzője, Barcelonában játszottunk LEN Kupa-elődöntőt. Végig vezettünk, de az utolsó pillanatok miatt egy góllal alulmaradtunk. Akkor mindenki az várta, hogy hazai pályán simán behozzuk ezt a "szinte semmi" előnyt, s azóta tudom, hogy ez az egyik legveszélyesebb helyzet, ha valaki olyan eredményt ér el idegenben, amely miatt kicsit megnyugszik a második mérkőzés előtt...

- Mi történt a visszavágón?

- Döntetlent játszottunk és kiestünk, nem jutottunk be a döntőbe, ahol az a Savona lett volna az ellenfelünk, amelyet 9:5-re megvertünk a selejtezőben. A csapatomban sok a rutinos játékos, akik átéltek már hasonlót. Ezt is szem előtt tartva megpróbáltunk száz százalékosan felkészülni a szerda esti találkozóra, tudjuk, hogy mi a tét. Megpróbálunk jól játszani, igyekszünk nyerni, de úgy vagyok vele, hogy nem annyira eredményt várok, hanem olyan játékot és hozzáállást, ami egy ilyen szituációban szükséges. Számszerűleg meccs közben alakul ki majd, hogy mi számít jó eredménynek, de az a véleményem, hogy a visszavágó valószínűleg mindenképpen nehéz lesz, talán nehezebb, mint a szerda esti meccs.

- Hogy vagytok mentálisan, fizikálisan, van-e beteg, sérült?

- Holnap kiderül, hogy mentálisan hogy állunk. A pénteki meccsből kiindulva nem tűnik úgy, hogy fizikálisan problémáink lennének. A legutóbbi buszutunkat követően, valószínűleg a klíma miatt volt néhány megfázás a csapatban, nyilván ez nem segített annyira, lehet, hogy emiatt lesz olyan, aki kevesebbet is fog játszani, de összességében rendben vagyunk, mindenki fogja tudni vállalni a játékot.


MADARAS NORBERT a vlv-nek:

- Van nyolc negyed, ami szerintem elegendő ahhoz, hogy kiderüljön, melyik a jobb csapat, vagy melyik érdemli meg jobban a továbbjutást. Biztos, hogy nehéz lesz, két olyan társaságról van szó, amelynek tagjai csapatként nem ismerik egymást, hiszen mindkét csapat új, most formálódik, közben pedig a játékosok tudnak egymásról szinte mindent. Játszottak a válogatottban, sokan egy klubban is, egymás mellett. Ebből a szempontból különleges a helyzet, meglátjuk, mi sül ki ebből.

Mi természetesen tisztában vagyunk a szerdai meccs tétjével, jelentőségével. Azt hiszem, jelen állás szerint mindenkinek mindent bele kell adni, nekik is, nekünk is. A csapatépítéshez elvileg több idő kell, de hát ez most így alakult.

Csodálkoznék, ha holnap olyan eredmény születne, amely eldönti a továbbjutás kérdését, tehát az élet-halál harc nem csak a szerdai meccset fogja jellemezni, hanem valószínűleg a visszavágót is.

- Mi az, amivel elégedett lennél?

- Nyilván a győzelemmel...


VÁMOS MÁRTON a vlv-nek:

- Még mindig csak az út elején vagyunk, de az egri meccs után már megvan bennünk a kellő önbizalom, úgy tudunk vízbe menni, hogy kiderült, idegenben is képesek vagyunk szép sikerre. Bizakodó vagyok, megpróbálok személy szerint nagyon koncentráltan játszani holnap.

Két nagyon komoly meccs van a hátunk mögött, az egyiken kikaptunk, a másikat megnyertük, megpróbáljuk felhasználni ezt a meccset arra, hogy sikeres folyamatot indítsunk el, ez lehet az alapja annak, hogy szép szezont zárjunk majd a végén.

Nehéz megmondani, hogy milyen meccs lesz a holnapi, én még nem játszottam az OSC ellen, a többiek már igen (a nagyváradi felkészülési tornán - a szerk.). Gondolom, hogy telt ház, jó hangulat lesz.

- Szakmai szempontból mire számítasz, mire kell különösen figyelnetek?

- Azt természetesen nem mondom el, mert a vlv-t olvassák ők is és akkor nem azt csinálnák. Mindenre készülünk!

- Milyen a hangulat nálatok?

- Erre sosem volt panasz, jól megvagyunk, nevetgélünk.

- Van-e nálatok beteg, sérült.

- Nincs, de akkor sem mondanám meg, ha lenne!


JANSIK DÁVID a vlv-nek:

- Úgy gondolom, hogy az OSC-nek nincs igazán veszíteni valója. Szerintem nekünk fognak esni, kicsit "minden mindegy" alapon. Nagyon jól védekező csapatnak tartom őket, az is alátámasztja ezt, hogy a bajnokságban ők kapták a legkevesebb gót, nálunk is kevesebbet, mondjuk az is igaz, hogy mi lőttük a legtöbbet...

Nagy előnyük, hogy fiatalok a játékosok, dinamikusak, jól fordulnak, a centereinknek pedig nem lesz könnyű dolguk, három nagy testű védővel kell majd megküzdeniük. Mi talán gyors, pontos játékkal tudunk segíteni nekik. Mindenféleképpen nem egygólos, hanem minimum kétgólos győzelemmel lennék csak elégedett.

Fontosnak tartom az első meccset, mert bár hazai pályán talán könnyebb játszanunk, de szeretnék holnap nyerni, mint mondtam, legalább két góllal. Ha ez sikerül, akkor sincs még meg a továbbjutás, csak ekkora előnnyel folytathatjuk otthon, s akkor is úgy kell majd kezdeni, mintha 0:0 lenne az állás.

- Milyen hangulatra számítasz? Szolnokról jönnek-e Budapestre szurkolók?

- Igen. Úgy tudom, hogy érkeznek szurkolói buszok Szolnokról. Biztosan telt ház lesz és jó hangulatú mérkőzésre számítok.


A BL-találkozó szerdán, 18.50-kor kezdődik a Kondorosi úti Nyéki uszodában.

Jegyet 14 éven felülieknek kell venni, 1000 forint és a helyszínen lesz kapható.

A találkozót a DigiSport közvetíti, a vlv-n a megszokott szöveges élő közvetítéssel várjuk az olvasókat.

AZ OSC KEDDI SAJTÓTÁJÉKOZTATÓJA


A szerdai kupanap további programja (időpontok helyi idő szerint):

18.00 Radnicski Kragujevác-Nagyvárad

19.00 Crvena Zvezda-Primorje Rijeka

20.30 Pro Recco-Mladost Zágráb (az egyik játékvezető Kun György, a delegátus pedig Martin György)

A visszavágókat november 12-én játsszák.