FACEBOOK

Világliga: Debrecenben kezdünk, magyar-román szerdán

Világliga: Debrecenben kezdünk, magyar-román szerdán
hozzászólás, 2014.10.28.

A FINA jóváhagyta a magyar szövetség kérését, így a Világligában egy nappal később játszunk a románokkal. Mához három hétre Debrecenben, a szlovákok ellen nyitjuk az új Világliga-szériát.

A magyar szövetség a Theodora Magyar Kupa négyes döntője miatt kért egynapos halasztást, amit a FINA engedélyezett, így a Magyarország-Románia Világliga-selejtező nem a hagyományos VL-játéknapon, kedden lesz, hanem szerdán, december 10-én. A helyszínről még nem született döntés. Ez a meccs az európai VL-selejtezők második fordulójának programjában szerepel, az első mérkőzésünket is itthon játsszuk, mégpedig Debrecenben, november 18-án, vagyis mához három hétre.

Ami a románok elleni találkozót illeti, az időpont-módosítást Benedek Tibor szövetségi kapitány kezdeményezte, ugyanis az eredeti terv szerint az ominózus keddet megelőző hétvégén, szombaton és vasárnap rendezték volna meg a férfi csapatok négyes kupadöntőjét. A szövetségi kapitány azt szerette volna elérni, hogy ezt a rendezvényt kicsit hozzák előre és pénteken legyen a döntő, ez azonban a tévéközvetítés miatt nem volt lehetséges. Sőt, a végső finálé vasárnapi időpontját sem sikerült megváltoztatni (végeredményben ezért  történt az egynapos Világliga-meccshalasztás), így a legfrissebb elképzelések szerint az elődöntőket egy nappal előbbre, péntekre hozzák, a döntő pedig vasárnap lesz, minden meccset közvetít a DigiSport.

A vlv úgy tudja, hogy a magyarkupa-final four tervezett helyszíne annak ellenére nem változik, hogy a házigazdának jelentkező város, Szentes férfi és női csapata nem jutott be a négyes döntőbe.


A Világliga európai selejtezősorozatának magyar proramja:

Megragadjuk az alkalmat, hogy jelezzük olvasóinknak: a vlv anyagi helyzete továbbra is katasztrofális.

Állandó támogató hiányában a Világliga-selejtezősorozat külföldi mérkőzéseit (az elsőt 2015. január 20-án, Görögországból) csak akkor tudjuk a helyszínről tudósítani, ha arra egyedi szponzort találunk!


november 18., kedd: Magyarország-Szlovákia

december 10. szerda: Magyarország-Románia

2015. január 20., kedd: Görögország-Magyarország

2015. február 17., kedd: Szlovákia-Magyarország

2015. március 17., kedd: Románia-Magyarország

2015. április 14., kedd: Magyarország-Görögország


A kupanegyeddöntők (november 8. és 9.) párosítása:

Eger-Vasas
Honvéd-FTC
Szeged-Szolnok
OSC-BVSC