FACEBOOK

Szolnok és Eger: felőrlési hadművelet

Szolnok és Eger: felőrlési hadművelet
hozzászólás, 2014.10.25.

A Szeged Szolnokon, a Honvéd Egerben tartotta magát sokáig, de a hazaiak a meccs második felében mindkét helyen felőrölték ellenfelüket. Eredmények, nyilatkozatok, gólok, fotók a bajnokság negyedik fordulójából, folyamatosan.

Szolnok-Szeged 19:7 (4:1, 3:4, 7:0, 5:2)
Szolnok, v.: Kóros, Németh A.
Szolnok: Nagy V., Vámos, Mezei 1, Tóth M 2, Varga Dániel 4, Varga Dénes 2, Jansik D. 1. Cs.: Madaras 3, Hangay Z., Alekszics 1, Kis G. 2, Mitrovics 3. Vezetőedző: Cseh Sándor.
Szeged: Meixner, Kiss Cs. 2, Seman 1, Varga II. Zs. 1, Manhercz K., Manhercz Á. 3, Chilkó. Cs.: Sánta, Török A., Kunac, Török K. Vezetőedző: Varga Péter
Gól - emberelőnyből: 2/2, ill. 4/10
Gól - ötméteresből: 1/1, ill. -
Kipontozódott: Alekszics, Jansik D.
Sárga lap: Varga Péter


A Szolnok megerőltetés nélkül, magabiztos játékkal nyert.


vlv-képek


0:1 - Kiss Csaba első gólja

1:1 - Jansik Dávid gólja

2:1 - Kis Gábor első gólja

3:1 - Tóth Márton első gólja

4:1 - Madaras első gólja

5:1 - Varga Dániel első gólja

5:2 - Kiss Csaba második gólja

5:3 -Varga II. Zsolt gólja

6:3 - Mitrovics első gólja

6:4 - Manhercz Ádám első gólja

7:4 - Varga Dániel második gólja, ötméteres

7:5 - Seman gólja

8:5 - Varga Dániel harmadik gólja


9:5 - Varga Dénes első gólja

Nagy Viktor véd

Nagy Viktor megint véd

Meixner véd

10:5 - Madaras ejtésgólja

11:5 - Mezei gólja

12:5 - Mitrovics második gólja

13:5 - Varga Dániel negyedik gólja

14:5 - Tóth Márton második gólja

15:5 - Alekszics gólja

15:6 - Manhercz Ádám második gólja

15:7 - Manhercz Ádám harmadik gólja

16:7 - Kis Gábor második gólja

17:7 - Madaras harmadik gólja

18:7 - Varga Dénes második gólja

19:7 - Mitrovics harmadik gólja
CSEH SÁNDOR (Szolnoki Dózsa-Közgép) a vlv-nek:

- Gratulálok, Sanyi, ez egy nagyon sima győzelem volt. Így kalibráltad körülbelül a meccset?

- Hogy őszinte legyek: nem... Azt gondolom, hogy az eredmény nem tükrözi teljesen hűen ezt a mérkőzést. Az első két negyedben nagyon jó és kemény volt a Szeged, látszott, hogy van nekik körülbelül hét nagyon erős és rutinos játékosuk. A mi játékunkkal kapcsolatban: sok volt a hiba, de nagyon nagy volt az iram. Két-két és fél negyedig bírta velünk tartani a ritmust a Szeged, utána már nem.

- Mit lehet ebből a meccsből "félre tenni" a kupanegyeddöntőre?

- 19:7 lett a mérkőzés., de én azt mondom, hogy ez a Szeged egy jó csapat. Aki látta ezt a mérkőzést, tanúja volt, hogy az első két negyedben hogy játszottak. Azt gondolom, hogy nekünk nagyon oda kell majd figyelnünk, s ezzel a Szegeddel nehéz dolga lesz mindenkinek, mert erősek. Mondom, mi most nagyon jó iramban játszottunk, felőröltük őket a harmadik negyedben.

VLV-VIDEÓK:


Varga Péter a vlv-nek


- Szervusz Pepe! Mondd meg őszintén, hogy reménykedtél valamiben meccs előtt?

- Az ember mindig reménykedik. Megmondom őszintén, azért a Szolnok egy nagyon erős csapat. Attól függetlenül azt gondolom, hogy az első két negyedben tudtuk tartani a lépést velük. A harmadik negyedben elkezdtünk kapkodni, és ezt a Szolnok kegyetlenül kihasználta - lefordulás-gólokkal. Talán, ha ott egy picit okosabbak vagyunk, rutinosabbak vagyunk, akkor lehetett volna szorosabb is, azt gondolom.

- Most egy ilyen meccsből tudtok valamit okosodni, tanulni a kupa-negyeddöntőre?

- Mindenképpen. Én azt gondolom, hogy minden meccsből lehet tanulni. Az ilyen meccsekből is lehet tanulni, azokat, hogy ilyen esetekben, mikor lassítani kell a játékot, akkor lassítsuk, amikor gyorsítani kell, akkor gyorsítsunk. Illetve a védekezésünk, mondom, a harmadik negyedben, az nem nagyon állt össze, azon van még mit dolgozni.

- Én sok sikert kívánok nektek! Kíváncsi leszek ezek után arra a negyeddöntőre.

- Köszönjük szépen!

(Lejegyezte: Kerbi)Manhercz Ádám és Manhercz Krisztián a vlv-nek


- Szervusztok Manhercz testvérek! Az első kérdésem: mit is mondtál az előbb, milyen meccs volt ez?

Krisztián: - Hát, amit én mondtam itt az előbb, azt nem hiszem, hogy az interneten és a nézők előtt el kéne mondani... Nagyon sok gólt kaptunk, 19:7-es vereséget szenvedtünk, ami szerintem nem reális különbség. Jobb a Szolnok, két válogatott sorral tudnak kiállni, de nem 12 góllal jobbak mint mi, a védekezésünk elég rosszul működött, ennek következtében..., 19 kapott góllal nem lehet meccset nyerni!

- Ádám! Jól játszottál szép gólokat lőttél, hogy értékeled a meccset?

Ádám: - Köszönöm szépen a gratulációt. Voltak pozitív dolgok, aminek örülhettünk csapatszinten. Az hogy ki dobta a gólokat, szerintem most nem lényeges. Amit Krisztián is mondott, hogy az első félidőben sikerült nagyjából betartanunk azt, amit megbeszéltünk, fegyelmezettek voltunk, tartottuk magunkat és ez a második félidőre elfogyott egy kicsit, ott sokkal több lefordulásos gólt kaptunk, szétnyílt a meccs és onnantól egy kicsit szétestünk.

- Most ugyanezzel a csapattal fogtok játszani a kupa-negyeddöntőben. Mik az esélyek ezek után?

Krisztián: - Sima továbbjutás. :-)

- Simán továbbjuttok?


Krisztián: - Hát..., megteszünk mindent a továbbjutás érdekében, minden erőnket beleadjuk, lesz, ami lesz.

Ádám: - Én úgy gondolom, hogy nem kell ezzel foglalkoznunk, hogy most mi történt, az egy másik meccs lesz, másik két meccs. Tiszta lappal, lelkiismeret-furdalás nélkül, bármiféle nyomás nélkül tudunk játszani, szerintem nem lesz ezzel gond, meg kell tennünk mindent és meglátjuk, hogy mi sül ki belőle.

- Köszönöm szépen.

- Mi köszönjük szépen.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)Madaras Norbert a vlv-nek


- Gratulálok, Norbi!

- Köszönöm!

- Háromszor hangozhatott volna fel az "Isten vagy, Norbi" :-) Nagyon sok gólt lőttetek. Ez ennyire sima volt belülről is, mint ahogy kívülről?

- Azt mondom, hogy jól kezdtük, mert 5:1 volt, aztán feljöttek. A második negyed után megint összekaptuk magunkat, és akkor azzal sima lett. Nyilván azért kijött az, hogy a mi kispadunk sokkal hosszabb. Szerintem jobban elfáradtak, mint mi.

- Már az első negyed végén kijött...

- Lényegében igen.

- Hogy érzed magad itt?

- Jól, köszönöm. Eddig jól.

- Hogy alakul a csapat?

- Az is jól, de azért ne bízzuk el magunkat. A legfontosabb meccsünket pont elvesztettük a Kragujevac ellen. Most lehet javítani az OSC ellen.

- Jó pihenést kívánok.

- Köszönöm.

(Lejegyezte: Szita Mónika)Tóth Márton a vlv-nek


- Gratulálok, Marci! Ez egy nagyon sima meccs volt. Szép gólokat lőttél. Gondolom, hogy egy kellemes hétvége ez...

- Igen. Másfél nap pihenőnk van. Örülök, hogy itt korán játszottunk, és annak is örülök, hogy a szokatlan időpont ellenére összeszedettek voltunk. Volt egy kis megingás a második negyedben, de egy nagyon határozott és magabiztos második félidővel ez ki tudtuk javítani, és végül is sima mérkőzés lett.

- Mennyit adtatok ki úgy nagyjából? Háromnegyedet?

- Szerintem az aznapi maximumot hozzuk mindig. Most erre a délelőttre ez elég volt és jó is volt. Azért vannak dolgok, amikre a jövőben oda kell figyelnünk. Például egy magabiztos vezetésnél a második negyedben nem szabad engedni, hogy ennyire feljöjjenek ránk. De voltak nagyon szép dolgok, tudtunk gyakorolni védekezést, és alapvetően - főleg nekem is - a játék az, ami hiányzik, és nagyon örülök, hogy ez most összejött. És még inkább örülök annak, hogy a csapat nyert.

- Szerdán találkozunk. Mi lesz szerdán?

- Szerdán sorsdöntő BL-mérkőzés lesz a Kondorosi úton. Készülünk rá nagyon. Egy jó felvezetése volt annak a mérkőzésnek ez a meccs. Bízom benne, hogy azon az úton megyünk tovább, amit elkezdtünk egy ideje. Az Eger-meccsen is kijött, most is jól játszottunk. Ezt kell továbbvinnünk, és akkor - azt gondolom - esélyeshez méltóan fogunk tudni játszani a párharcban.

- Kíváncsian várjuk. Köszönöm szépen.

- Köszönöm.

Lejegyezte: Szita Mónika
Varga Dénes a vlv-nek

- Szervusz Dumi! Köszöntelek abból az alkalomból, hogy az első szolnoki videónyilatkozatot csináljuk. Hát, nagyon simán nyertetek…

- Nem igaz, mert Szentesen már csináltál.

- Na, de Szolnokon még nem.

- Ja, jó. Értem. Tehát. Nagy előnyt sikerült kialakítanunk, és szerettük volna ezt az elején. Ha van még bennük lendület később, akkor ez ne jelentse azt, hogy fel tudnak zárkózni, csak kozmetika, és végül ezt nagyon jól megoldottuk.

- Jó, erről a meccsről többet nem is érdemes beszélni, nagyon sima volt, és gondolom..., kérdezem: abban reménykedsz, hogy ilyen lesz a kupanegyeddöntő is?

- Szerintem nem tud ilyen lenni, mert a Szeged okulni fog ebből, illetve egy kicsit kielemzi a saját hibáit, és a mi taktikánkat, és ekkora különbségre nem számítok, de győzelemre igen.

- A bal szemednél látok egy kis sebet. Ez gondolom az egri meccs emléke. Akkor nem tudtunk beszélni. Mondanál két mondatot arról a meccsről?

- Egy sztori jut eszembe róla, amit az egyik barátom mondott a meccs után, miután beszéltünk róla. Azon gondolkodott, hogy jöjjön- e még vízilabdameccsre, mert ahogy ecsetelte, az látszott kívülről hogy adott két csapat, két nagyon erős csapat. Az egyik az adott napon gyengébbnek bizonyult, most mindegy, hogy hiányzott három játékos vagy nem. Egyértelműen mi domináltuk azt a meccset. És akkor történt egy téves bírói ítélet, és evvel visszahozta a meccsbe a másik csapatot. Tehát megkérdőjelezik azt, hogy itt valójában lehet-e csapatoknak szurkolni, vagy egy-egy mellényúlás, rossz ítélet megfordíthatja, eldöntheti a meccset. Az volt a szerencséje az Egernek, meg nekünk is, hogy mi nyertünk, mert szerintem nekik sem esett volna jól..., de nem is ez a lényeg, hanem az, hogy szerinte ez így nem járja.

- Na, most ez egy kérdés volt, amit feltett neked. Mit válaszoltál?

- Nyilván bólogattam, ezen nem volt mit szépíteni. Ez nagyjából így történt. Azt sajnálom, hogy elment szó nélkül az egész vízilabda-társadalom a mellett, hogy ez történt. De nem nekem kell evvel foglalkozni. Az a baj, hogy a közönség evvel foglalkozik. Volt már korábban sértődött játékos, sértődött szakvezető, aki nyilatkozott, de azért valahol mégiscsak a szurkolókért, meg a nézőkért csináljuk, és ha már nekik sem tetszik, akkor valami baj van.

- Dumi, örülök, hogy elmondtad. Köszönöm!

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Kerbi)


Eger-Honvéd 10:7 (2:3, 3:0, 3:3, 2:1)
Eger, Bitskey uszoda, v.: Molnár P., Fodor
Eger: Mitrovics, Angyal, Hosnyánszky 3, Csuk 3, Szivós, Vapenszki 1, Bedő 1. Cs.: Zalánki 1, Cuckovics 1, Lőrincz, Hornyák, Szalai. Vezetőedző: Dabrowski Norbert
Honvéd: Lévai, Szőke 2, Sztojcsics, Kiss G. 2, Koji, Fülöp 1, Simon A. 1. Cs.: Kiss B., Simizu, Fazekas, Illés, Steinmetz B 1, Simon R. Vezetőedző: Vad Lajos
Gól - emberelőnyből: 5/11, ill. 2/11
Gól - ötméteresből: -, ill. 2/3
Kiállítva cserével, végleg: Lőrincz
Kipontozódott: Simon A.
Sárga lap: Vad Lajos

A hatzaiak 2:0-ra elhúztak, de ez túlságosan magabiztossá tette őket - a Honvéd 3:2-re fordított. A meccs egészét tekintve a tartalékos Eger a pillanatnyi nehézségek ellenére is biztosan nyert.


A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

VLV-VDEÓK (DigiSport):

1:0 - Csuk első gólja

2:0 - Csuk második gólja

2:1 - Szőke első gólja

2:2 - Fülöp Bence gólja

2:3 - Simon Adrián gólja

3:3 - Csuk harmadik gólja

4:3 - Hosnyánszky első gólja

5:3 - Vapenszki gólja

5:4 - Szőke második gólja

6:4 - Hosnyánszky második gólja

6:5 - Kiss Gergely első ötméteresgólja

7:5 - Hosnyánszky harmadik gólja

Mitrovics kivédi Fülöp ötméteresét

7:6 - Kiss Gergely második ötméteresgólja

8:6 - Cuckovics gólja

9:6 - Bedő gólja

10:6 - Zalánki gólja

10:7 - Steinmetz Barnabás góljaVad Lajos a DigiSportnak


- Itt áll mellettem Vad Lajos, a Honvéd vezetőedzője. Valóban hasonló volt ez a mérkőzés az OSC elleni találkozóhoz?

- Nem, nem, mivel Egerben játszottunk! Döntő szituációkban sajnos hibáztunk, de nem vagyunk készen, tehát látszott hogy fejben is..., nem akarok kiemelni, de Fülöp Bence hogyha higgadtabb és rutinosabb, akkor döntetlen közelében tudja tartani a csapatot. Ugye a ziccerére, kihagyott ötméteresére gondolok, de nincsen semmi gond, szépen megyünk tovább, ő értékes tagja a csapatnak, de hát le kell higgadnia le kell ülnie. Meg kell tanulnia ezeket a helyzeteket értékesíteni ezekben a szituációkban. Tehát nem akkor kell higgadtnak lenni, amikor 8:3-ra vezetünk, hanem amikor az ellenfél vezet kettővel vagy eggyel. De hát, ez egy tanulási folyamat.

- Én arra gondoltam, hogy a meccs eleje nem egészen úgy alakult, ahogy szerintem a Honvéd tervezte, hiszen kétgólos előnybe került nagyon gyorsan az Eger és onnan sikerült visszakapaszkodni, sőt ezúttal fordítani is.

- Szerintem remekül alakult részünkre, mert ugye 0:2-ről 3:2 egyből. Azért egyet ne felejtsünk el, én elég régóta lenn vagyok az uszodában, nehéz azért becsapni. Szeretném ugyanazokat a fórokat megkapni, nem 6:3-nál, amikor vezet az ellenfél, hanem mondjuk 3:3-nál, vagy 5:5-nél.

- Két japán játékos beszállása és teljesítménye mennyit lendít a Honvédon?

- Most vannak itt, még nincsen két egész hete, látszik is, Kozi még nem olyan gólerős és a center pedig még nem tudja azért pontosan, hogy mit kell csinálnia, ez idő, ez majd két hónap.

- Köszönöm szépen és további sok sikert kívánok a Honvéd együttesének.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)Dabrowski Norbert a DigiSportnak


- Gratulálok ehhez a háromgólos győzelemhez, meg kellett dolgozni a sikerért a mai napon.

- Hát tudtuk, hogy ilyen mérkőzés lesz. Gyors 2:0-nál megnyugodtunk talán egy kicsit, - én nem! -, de azt hittük, hogy könnyű lesz, hát, látszott hogy nem.

- Mi okozta azt a visszaesést ott 2:0 után, hiszen ott valóban nagyon gyorsan szerezte azt a két gólos vezetést az Eger?

- Ez pszichológia, gyors, könnyű két gól volt, nem nagyon volt támadásuk, olyan volt a meccs képe, hogy ez könnyű lehet nekünk. És ott volt egy fegyelmezetlenség, abból eljöttek 2:1, utána két hátrányt elvédekeztünk és már vezettek is, ez egy ilyen játék.

- Mennyire számított ilyen mérkőzésre, ennyire erős Honvédra?

- Megmondom őszintén, a magam részéről ebben a sorozatban, amiben most állunk a nehézségeinkkel, nagyon szerettem volna túllenni ezen a mérkőzésen, úgyhogy örülök, hogy most van egy szusszanásnyi időnk.

- Ugye a három hiányzóból Erdélyi szinte biztosan visszatérhet, mi a helyzet a másik két hiányzó játékossal?

- Úgy gondolom, hogy ők még biztos nem.

- Mikorra várhatóak?

- Ezt az orvosok tudják megmondani, mi úgy készülünk, hogy nincsenek, ha vannak akkor örülünk.

- Rangadó az OSC ellen és lassan következik majd a Bajnokok Ligája, ezek is nehéz feladatnak tűnnek.

- Az OSC is nehéz lesz, nem tudom, hogy milyen állapotban jön, előtte a Szolnokkal játszik egy nagyon fontos Bajnokok Ligája-mérkőzést, mi tudunk készülni csak rájuk. Ez majd kiderül ott, hogy kinek volt jó ez a sorsolás. A mi Bajnokok Ligája-meccsünk még mindig messze van, azért addig szeretnénk a Vasas ellen bejutni a Magyar Kupa négyes döntőbe, az lesz a következő, ha az OSC-n túl vagyunk.

- Köszönöm szépen és gratulálok a győzelemhez.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


ANGYAL DÁNIEL (ZF-Eger) a vlv-nek:

- Jól kezdtünk, 2:0 is volt az eredmény, de a Honvéd fordított. Jól játszottak, mi pedig azért folyamatosan érezzük a három ember hiányát. Örülök, hogy a meccs a végére szétnyílt - azt hiszem, 10:6 - ra is vezettünk már, - és magabiztos győzelmet tudtunk aratni. Nem vagyunk könnyű helyzetben, gyakorlatilag a szezon elejétől egy centerrel játszunk, de próbáljuk megoldani a problémát más taktikai elemek segítségével. Ma egy szoros, jó meccsen tudtunk nyerni, mindenféleképpen építkeznünk kell ebből a jövő hét végi OSC-meccsre való felkészülés során.

LÉVAI MÁRTON (RacioNet-Honvéd) a vlv-nek:

- Örülök, hogy három negyeden keresztül jól tartottuk magunkat, jól játszottunk, mert azért az Eger a hiányzók nélkül is nagyon jó csapat. Összességében azért úgy gondolom, hogy sok a tíz kapott gól, egy Egert tíz kapott góllal nem fogunk tudni megverni, de azt hiszem, más csapatot sem. Sajnos voltak elkerülhető akciógólok is, de ez annak a számlájára írható, hogy mindössze két hete van együtt a teljes csapat, még szó szerint szoknunk kell egymást. Az Eger egyébként ma szerintem nem játszott jól, hozott egy kemény védekezést és a mi támadásban elkövetett hibáinkat használta ki. Én mindenképpen elégedetlen vagyok és szerintem a többiek is, mert ugyan papíron erősebb csapattal játszottunk, de ebben a meccsben benne volt, hogy pontot vagy pontokat raboljunk, ami nem sikerült.


Kaposvár-Pécs 8:5 (3:0, 2:1, 2:3, 1:1)
G.: Vindisch 3, Berta, Ágner, Surányi, Gros, Jeremi Davie, ill. Czigány 2, Csacsovszky A., Francsics, Polovic

OSC-Debrecen 16:6 (5:1, 5:1, 4:2, 2:2)
G.: Bátori 4, Gór-Nagy 3, Bundschuh, Kovács G., Salamon, Drasko Brguljan 2-2, Juhász, Ill. Tóth P. 2, Macsi, Kuncz T., Kállay, Kolarik

Vasas-BVSC 9:12 (3:4, 1:4, 2:1, 3:3)
G.: Gyárfás T. 3, Bóbis, Takács B. 2-2, Német T., Hőna, ill. Pásztor 5, Létay 3, Török B. 2, Borsós, Mészáros

Szentes-FTC 9:12 (2:4, 4:3, 3:4, 0:1)
G.: Nagy M., Vörös 2-2, Boros, Szabó I. Z., Weszelovszky, Werner, Rakonjac, ill. Katonás 5, Regős 2, Nyéki, Marnitz G., Csapó, Jansik Sz., Roach

UVSE-KSI 11:15 (2:3, 5:4, 1:4, 3:4)
G.: Kovács Csatlós 4, Tóth Z., Benczur 2-2, Márkus, Korényi, Vadovics, ill. Kovács G. 5, Miklós 3, Bicskei, Fejős 2-2, Kalanovics, Hangody Gy., Hangody L.


A tabella négy forduló után:

 HCsapatMGyDVGkPont
 1.Szolnok44003212
 2.A-HÍD OSC44002012
 3.Kaposvári VK430129
 4.FTC430119
 5.ZF-Eger421177
 6.RACIONET Honvéd420246
 7.TiszavirágSzeged4202-36
 8.KSI SE4112-14
 9.PVSK-MECSEK F.4112-54
 10.BVSC Wáberer3102-13
 11.DVSE4103-123
 12.VasasPlaket4103-193
 13.UVSE-Hunguest H.4013-111
 14.Valdor Szentes3003-140


(A BVSC-Szentes mérkőzést október 28-ra halasztották.)