FACEBOOK

Eger-Szolnok 9:10, FTC-OSC 7:13

Eger-Szolnok 9:10, FTC-OSC 7:13
hozzászólás, 2014.10.22.

Jó meccseket hozott a hétvégéről elhalasztott két rangadó. Részletek, nyilatkozatok, gólok.

A FORDULÓ SZOMBATI TÖRTÉNÉSEI

Az alapszakasz 3. fordulójából elhalasztott mérkőzések:

Eger-Szolnok 9:10 (0:3, 1:2, 3:2, 5:3)
Eger, Bitskey uszoda, v.: Vogel, Fekete B.
Eger: Mitrovics, Angyal, Hosnyánszky, Csuk 3, Szivós 1, Vapenszki 3, Bedő 1. Cs.: Zalánki, Cuckovics, Lőrincz 1, Szalai. Vezetőedző: Dabrowski Norbert
Szolnok: Decker A., Gocics 1, Madaras 1, Varga Dénes 1, Kis G. 1, Mitrovics 2, Jansik D. Cs.: Vámos, Hangay Z., Alekszics 2, Mezei, Tórh M., Varga Dániel 2. Vezetőedző: Cseh Sándor
Gól - emberelőnyből: 5/18, ill. 3/10
Gól - ötméteresből: 2/2, ill. 3/3
Kiállítás cserével, végleg: Nagy Viktor (a kispadról)
Kiállítás cserével, végleg, négyperces büntetéssel: Gocics
Kipontozódott: Angyal, Cuckovics, Hosnyánszky, ill. Varga Dénes, Mitrovics, Jansik D.
Sárga lap: Cseh S.

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE


A hazaiak Biros, Hárai és Erdélyi nélkül játszottak, s a jó formában lévő Szolnok ellépett tőlük, s nagy előnyre tett szert. 1:6 után zárkózni kezdett az Eger, s egy négyperces büntetés segítségével 8:8-ra sikerült egyenlítenie, de az izgalmas végjátékot a vendégek nyerték.

VLV-VIDEÓK (DigiSport):

0:1 - Gocics gólja

0:2 - Varga Dániel első gólja

0:3 - Madaras gólja

0:4 - Kis Gábor gólja

1:4 - Csuk első gólja


1:5 - Alekszics ötméteresgólja

1:6 - Varga Dénes ötméteresgólja

2:6 - Csuk ötméterególja

3:6 - Vapenszki gólja

3:7 - Mitrovics első gólja

4:7 - Bedő gólja

5:7 - Vapenszki második gólja

5:8 - Varga Dániel második gólja

6:8 - Gocics és Nagy Viktor kiállítása, Csuk ötméteresgólja

7:8 - Lőrincz gólja

8:8 - Vapenszki harmadik gólja

8:9 - Alekszics második gólja

9:9 - Szivós gólja

9:10 - Mitrovics második gólja

Szivós-lövés, Decker-védés az utolsó pillanatokbanCseh Sándor a DigiSportnak


- Velem szemben Ifj. Cseh Sándor, a Szolnoki Dózsa-Közgép vezetőedzője. Induljunk ki abból a mérkőzés előtti nyilatkozatodból, amikor azt mondtad, hogy valóban az Eger  ellen készültük, de igazából a Kraguljevác elleni mérkőzésen történteket kellene elemezni és megfejteni, hogy ott mi történt. Sikerült megfejteni ezek szerint, megvan a megoldás?

- Részben igen. Ilyen agresszívan kell játszani, ennyi, akarni kell a győzelmet, ilyen kapusteljesítmény kell, ilyen szempontok alapján igen. Azt tartom, amit mondtam a meccs előtt, hogy ez nem egy sorsfordító mérkőzés, mind a két csapatnak inkább arról szólt ez a találkozó, hogy az elkövetkezendő idő, két-három hét mennyire fog nyugodtan telni a csapatnál, tehát önbizalommal telve. Nagyon örülök, hogy győztünk és hát ez egy kis bemelegítő volt, hogy milyen Eger-Szolnok meccsek lesznek idén.

- Ha már ugye arról beszélgettünk, hogy csapatépítés, azért az mindenképpen biztató, hogy nagyon sokan szereztek gólt a csapatból. Különösen akkor, amikor tényleg ennyi remek játékos van egy gárdán belül, elosztani a szerepeket, amíg mindenki megtalálja a szerepeket, az nyilván egy elég nehéz folyamat.

- Ilyen a profi sportban, hogy csapatépítés, tulajdonképpen nincs. Sajnos ennyi időnk volt, és ez senkit nem érdekel Kraguljevácban, Egerben, legközelebb majd a Szeged ellen és az OSC ellen a Bajnokok Ligájában. Egyszerűen csak az eredmény számít. Az a mi belső ügyünk, hogy négy hét elég-e, hogy felkészüljünk erre. Ezt csak azért mondtam, hogy nincs ilyen, hogy felkészülési fázis. mert elúszhat rajta akár egy év is. Éppen ezt mondtam a játékosoknak is. Illetve ebből léptünk nagyon nagyot előre, hogy sokkal jobban akartunk és nem foglalkoztunk azzal, hogy valami nem sikerült, egyszerűen csak az eredmény számít.

- Hogyha előre tekintünk, akkor tényleg nagyon fontos mérkőzést következik majd a szolnoki  csapat számára, gondolok itt a Bajnokok Ligája-találkozóra, de hát azért lesz előtte bajnoki is, úgyhogy nyilván fontos lenne tényleg, hogy minél jobban összeérjen ez a csapatjáték.

- Hát igen, na most ugye ezt a meccset is nehéz értékelni, nehéz meccs volt, de hát tulajdonképen egy aránylag simán megnyert mérkőzés volt a negyedik negyedben és akkor történt ez, egyszerűen megfejthetetlen számomra, főleg úgy hogy az első két percben két vérző játékosunkhoz hoztuk az orvost, tehát egyszerűen most nem tudok ilyenekkel foglalkozni, hogy BL meg két hét, egyszerűen vezettük 8:5-re kaptunk egy négyperces kiállítást és így is tudtuk győzni, egyelőre csak ez érdekel.

- Ehhez a győzelemhez pedig gratulálok Cseh Sándornak. Köszönöm szépen. És majd sok sikert kívánok a további találkozókon.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)Dabrowski Norbert a DigiSportnak


- Némi iróniával mondhatnám azt is, hogy az egri csapat az előző fordulóban gyakorolhatta azt, hogy milyen négyperces hátrányban vízilabdázni, olyan értelemben, hogy milyen így védekezni, most pedig a támadást, de hát azért először még foglalkozzunk a mérkőzés elején történtekkel. Azt lehetett látni, hogy elsősorban támadásban akadtak gondjai az egri csapatnak.

- Igen, átvariáltuk a támadásainkat, bizonyos okok miatt és ez nem ment, észre kellett venni, le kellett vele állni és sajnos addigra túl nagy előnyre tett szert a Szolnok.

- Viszont azt lehetett látni, hogy igazából a helyzetek meglennének, mint hogyha a pontos befejezés hibádzott volna.

- Hát igen, nagyon gyengén ment az emberelőny az elején, ugyanakkor hátul egy-egy szituációban nem értettük meg egymást. Jó csapat a Szolnok, kihasználta, még egyszer, csak azt akarom mondani, hogy ez az elején ment el, nem a végén.

- Maradt benned egyébként csalódás, hogy kapott ezzel a négy perces kiállítással a csapat még egy sanszot, és hogy nem sikerült megnyerni a mérkőzést ennek ellenére sem?

-  Nem vagyok csalódott, mert  azért azt gondolom, hogy 1:6-tól, addig a négy perces kiállításig sem esett össze a csapat és maximálisan mutatta az erejét. Úgy gondolom, hogy az emberelőnyt ott legalább jobb százalékban lőttük be, fáradtabban. Úgyhogy ez egy pszichikailag nagyon nagy dolog. A végén látszott, hogy ez egy egygólos meccs lesz, bepattant egy fór nekik egy blokkról, nekünk meg nem ment be, úgyhogy ennyin múlott.

- Arról se feledkezzünk meg ugye, hogy három hiányzója van a csapatnak, azért bármelyik gárdából nagyon hiányozna az a három játékos.

- Így van, de ezt mi kizártuk, így kell játszanunk, ez a tizenhárom játékos aki ma játszott, ez volt az Eger, én úgy gondolom, hogy megmutatta az erejét is a csapat, ennyire volt elég, gratulálok a Szolnoknak, mert jobb volt ma.

- Dabrowski Norbertnek köszönöm szépen és további jó munkát kívánok majd a ZF-Egerrel.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


DECKER ATTILA (Szolnoki Dózsa-Közgép) a vlv-nek:

- Azt gondolom, hogy egy már megnyert mérkőzés volt ez két negyedig vagy talán két és fél negyedig. Utána történt ez az ominózus négyperces kiállítás, ami szerintem nem volt benne a meccsben. Ismervén a csapattársamat, Gocicsot, azt mondom, hogy ő nem üt ilyet szándékosan, de hát a bíró így ítélte meg. Azért ez nagyban befolyásolta a végeredményt, az Eger esélyt kapott arra, hogy felzárkózzon. Ez meg is történt, 8:8 lett, de hála istennek, a végén Mitrovics belőtte, pedig benne volt már, hogy döntetlen lesz, kicsit szerencsénk is volt.

Nagyon örülök, hogy elhoztuk Egerből a pontokat, biztos vagyok abban, hogy ha kiegészül az a csapat, akkor nehéz lesz ott bárkinek is pontot szerezni. Gratulálok a csapatomnak a győzelemhez, nagyon jól segítették az én munkámat is.

BEDŐ KRISZTIÁN (ZF-Eger) a vlv-nek:

- A meccs elején próbálkoztunk egy újfajta támadással, de sajnos ez nem jött be úgy, ahogy szerettük volna, nem sokat gyakoroltuk korábban, csak most, a Szolnok-meccs előtt. Elmentek 6:1-re, de úgy gondolom, a csapatunk erejét mutatja, hogy onnan képesek voltunk felállni. Kellett egy kis szerencse, kaptunk egy négyperces emberelőnyt. Nehéz megítélni, hogy "az volt-e" vagy sem, a lényeg, hogy megkaptuk és tudtunk is vele élni. Visszajöttünk a mérkőzésbe, a végén pedig egy balszerencsés góllal nyert a Szolnok, a mi blokkunkról pattant be a labda.

Kár, hogy az elején ennyire elengedtük őket. Ha ezt nem tesszük, akkor szerintem másként is végződhetett volna. Kikaptunk, de azt hiszem, 1:6 nál sok csapat összetört volna, mi nem adtuk fel, mentünk tovább és sikerült legalább felzárkózni.

- Mennyire éreztétek meg a három ember hiányát?

- Védekezésben fáradtunk el, és ennek többek között éppen az volt az oka, hogy néha helyettem védőnek kellett bemenni centerbe.


FTC-OSC 7:13 (2:3, 3:1, 1:5, 1:4)
Népliget, v.: Kóros, Székely B.
FTC: Gárdonyi, Csapó 1, Katonás 1, Nyéki, Roach 3, Swift, Jansik Sz. Cs.: Kolozsi, Ernyey 1, Regős, Major, Marnitz G. 1, Pohl. Vezetőedző: Varga Zsolt
OSC: Bisztritsányi, Bátori 1, Kovács G, 2, Graham 1, Salamon 4, Bundschuh 1, Brguljan 1. Cs.: Decker Á. 2, Jávor, Juhász, Hegedüs 1, Gór-Nagy, Vincze M. Vezetőedző: Vincze Balázs

Gól - emberelőnyből: 3/8, ill. 5/11
Gól - ötméteresből: 1/2, ill. -
Kiállítva cserével, végleg: Nyéki
Kipontozódott: Nyéki, ill. Gór-Nagy
Sárga lap: Vincze Balázs
Piros lap: Gerendás György

Az OSC jól kezdett, s úgy tűnt, határozottan kézben tartja a meccset. A Fradi azonban felzárkózott, átvette a vezetést, s a harmadik negyedig tartotta magát, teljesen kétesélyessé téve a mérkőzést. Néhány hazai hiba és pár bravúros vendégmegoldás azonban eldöntötte a meccset, s a végére eléggé szét is nyílt az olló.

VLV-VIDEÓK:

0:1 - Salamon első gólja

0:2 - Brguljan gólja

Bisztritsányi kivédi Roach ötméteresét

1:2 - Katonás ötméteresgólja

2:2 - Roach első gólja

2:3 - Decker Ádám első gólja

2:4 - Bátori gólja

3:4 - Roach második gólja

4:4 - Marnitz Gergő gólja

5:4 - Roach harmadik gólja

Gárdonyi-védés

Bisztro-védés

Bent volt? Nem volt bent?

5:5 - Hegedüs gólja

6:5 - Csapó gólja

6:6 - Salamon második gólja

Katonás-csavar

6:7 - Bundschuh gólja

6:8 - Salamon harmadik gólja

Gerendás kiállítása


Bisztritsányi véd

6:9 - Kovács Gábor első gólja

6:10 - Salamon negyedik gólja

6:11 - Kovács Gábor második gólja

6:12 - Graham gólja

7:12 - Ernyey gólja

7:13 - Decker Ádám második góljaVarga Zsolt a vlv-nek


- Zsolt, nem tudok gratulálni, de azt hiszem, ha a következő szabálymódosítás lesz, azt fogod javasolni, hogy csak két negyedig tartson egy meccs... Odáig egészen jól tartottátok magatokat. Mi történt utána?

- Azt gondolom, kicsit elfáradtunk fizikálisan, talán fejben is. Elég gyengén kezdtünk egyébként, az első öt perc döcögős volt. Utána visszajöttünk a játékba. Az az igazság, hogy a két csapat közötti különbség látszott, jobban látszott, ami úgymond pénzügyileg az egyik csapat mögött van meg a másik csapat mögött van, nyilván ez jelentkezik a vízben is. Büszke vagyok a fiúkra, jól játszottak. A harmadik negyedben fejben szétcsúsztunk, volt két téves ítélet szerintem, fújtak egy kontrát, meg nem adtak meg egy ötöst, kicsit úgy van..., ez sok volt már nekünk.

- Köszönöm szépen.Vincze Balázs a vlv-nek

- Szervusz, Balázs! Tartottál ettől a meccstől, nem is titkoltad. Ahhoz képest sima lett - ha a harmadik és a negyedik negyedet nézzük.


- Igen. A végeredmény itt az lett, de a második negyed végén még vezetett az FTC. Nagyon jó kezdés után kapkodás következett be, ami igazából, azt kell, hogy mondjam, "nem volt benne a tervünkben", kicsit érthetetlen is volt. De utána, a szünetben rendeztük a sorainkat és onnantól kezdve más arcát mutatta a csapat. Azokat a lehetőségeket, előnyöket, amik adódtak, góllal fejeztük be. A védekezésünkkel igazából addig sem volt gond, inkább butaságokból kaptunk gólokat az első két negyedben is.

- Gratulálok!

- Köszönjük szépen!Salamon Ferenc a vlv-nek


- Szia Feri! Gratulálok, jól játszottál, jókor dobtad a góljaid többségét, mert négy gólt dobtál. Hogy értékeled ezt a meccset?

- Köszönöm szépen a gratulációt! Nem volt ez sima meccs, bár az eredmény azt tükrözi, tehát az, hogy nyertünk hat góllal. Az elején elléptünk lélektanilag, azt nem mondom, hogy a gólok számát tekintve is, de föléjük tudtunk kerekedni. Aztán ez átfordult az ő javukra és onnan tudtunk megint fordítani, szóval nagyjából ez volt a menete az egésznek. Nagyot küzdöttünk, azt kell mondanom.

- Nagyon nagy góljaid voltak, de az elsőt meséld el, az hogy volt? Gyakorlatilag nem is értettem...

- Visszaúszás volt, Bandi (Gárdonyi András - a szerk.) kidobta a labdát, én meg maradtam az ember mellett, elvettem tőle és míg Bandi nem ért vissza, belőttem a félpályáról...

- Furcsa gól volt... Elégedettek vagytok?

- Igen, azt kell, hogy mondjam. Nehéz volt a hétvége, elfáradtunk nagyon, igen... Ahhoz képest jól játszottunk...

- Köszönöm szépen, gratulálok!


A tabella három forduló után:

 HCsapatMGyDVGkPont
 1.Szolnok3300209
 2.A-HÍD OSC3300109
 3.Kaposvári VK3201-16
 4.RACIONET Honvéd320176
 5.FTC3201-26
 6.TiszavirágSzeged320196
 7.ZF-Eger311144
 8.PVSK-MECSEK F.3111-24
 9.VasasPlaket3102-163
 10.DVSE3102-23
 11.KSI SE3012-51
 12.UVSE-Hunguest H.3012-71
 13.BVSC Wáberer2002-40
 14.Valdor Szentes2002-110