FACEBOOK

Az egyik szemünk sír - a másikat majd meglátjuk

Az egyik szemünk sír - a másikat majd meglátjuk
hozzászólás, 2014.10.21.

Szóval OSC-Szolnok-párharc a BL-főtáblára jutásért. Akik reagálnak a hírre: Vincze Balázs, Decker Ádám, Bátori Bence, Cseh Sándor, Varga Dániel, Madaras Norbert, Dabrowski Norbert és Benedek Tibor.


TUDÓSÍTÁSUNK A BL-HÉTVÉGE ELSŐ NAPJÁRÓL

TUDÓSÍTÁSUNK A BL-HÉTVÉGE MÁSODIK NAPJÁRÓL

TUDÓSÍTÁSUNK A BL-HÉTVÉGE HARMADIK NAPJÁRÓL


A SORSOLÁS EREDMÉNYE


VINCZE BALÁZS vezetőedző (OSC) a vlv-nek:

- A sok jó közül - nem a legjobb... :-) Ezért nincs értelme "vágyakozni", mert nem a mi kezünkben van a dolog. Amit mi tenni tudtunk annak érdekében, hogy könnyebb ellenfelet kapjunk, azt megtettük azzal, hogy csoportgyőztesek lettünk. Nyilván lehetett nehezebb, könnyebb ellenfél, a legnehezebbet kaptuk, az biztos.

- Az esélyeket hogy látod, ki lehet valamit találni a Szolnok ellen?

- Ma még semmit nem tudok és nem is akarok kitalálni. Természetesen az ember kisagyában csak ott motoszkál ez az egész, de nekünk most a legfontosabb a szerdai Fradi-meccs. Ott szeretném, hogyha győzelmet tudnánk elérni, s ehhez párosulva jó játékot produkálnánk. Sorozatmeccsek után vagyunk, s a hétvégi Nagyvárad-mérkőzésből kellene kiindulni, ahhoz kellene a meccseinket mérni, mert az egy koncentrált, fizikálisan, mentálisan is nagyon összeszedett játék volt. Erre lesz szükség és ez elsősorban saját magunkon múlik. Mondtátok a helyszínen, hogy milyen könnyű meccs volt az - borzasztó nehéz meccs volt, az eredmény miatt tűnhetett könnyűnek, de ott 7:0-nál meg 9:3-nál is ugyanúgy védekeztek, ugyanazzal az energiával játszottak a játékosok, ami persze sokat ki is vett belőlük. Az biztos, hogy hasonló színvonalú játékra lesz szükségünk akár szerdán, akár a Szolnok elleni párharcokon. Azért mondom, hogy már szerdán is, mert a Fradi ezzel a kerettel, ezzel a szakmai vezetői stábbal, úgy, hogy mi három hétvégi meccsen vagyunk túl, nagyon nehéz ellenfél lesz. Olyan meccsre számítok, aminek a nehézsége a Szolnok elleni párharcokhoz mérhető.


DECKER ÁDÁM csapatkapitány (OSC) a vlv-nek:

- Nehéz mit mondani, számunkra ez a lehető legrosszabb sorsolási eredmény, a Szolnoknak pedig a legjobb. Az biztos, hogy nem fogunk feltartott kezekkel nekimenni a párharcnak. A papírforma szerint ez a párosítás a Szolnoknak kedvező, megpróbáljuk felborítani a papírformát.

- Hülyén hangzik a kérdés, hogy a Szolnok játékát mennyire ismeritek, de valójában ez egy vadonatúj Szolnok...

- Átalakultak, teljesen más a csapatuk valóban, mint a tavalyi, most majd megnézzük őket az Eger ellen. Ugyanakkor az elmúlt hétvégéből kiindulva szerintem nekünk még mindig elsősorban azzal kell foglalkoznunk, hogy mi hogy állunk... Az már nagyon jó helyzet lenne, ha csak azt kellene elemeznünk, hogy mit csinál az ellenfél, mi még bőven ott tartunk, hogy a saját rendszerünket kell építgetni, stabilizálni. De ahogy a Kragujevác botlásra tudta kényszeríteni a Szolnokot, szerintem ezt mi is meg tudjuk tenni. Sok múlik a pillanatnyi formán, összejöhet úgy, hogy nekünk minden lövésük bepattan a kapufáról, nekik meg semmi nem sikerül és szoros meccsen győzünk, de alakulhat fordítva is...


BÁTORI BENCE (OSC) a vlv-nek:

- Egyértelmű, hogy a három csapat közül a legnehezebbet kaptuk. Ezzel kell szembenéznünk. A csapattal megbeszéltük, hogy a holnapi Fradi-meccs előtt megpróbáljuk kizárni ezt a témát, nem foglalkozunk azzal, hogy kit kaptunk..:

- Ezt azért most pár percre légy szíves, függeszd fel... :-) Látsz esélyt, nem látsz esélyt a főtáblára jutásra?

- Hogyne látnék, ugye ezt nem kérdezted komolyan!? A Nagyvárad nyilván nem a Szolnok, de megpróbáljuk majd úgy kezdeni az első, hazai mérkőzést, ahogy a nagyváradiak ellen kezdtünk, illetve azt a csapatjátékot "előhozni", amivel szorult helyzetből vágtuk ki magunkat az oroszok elleni mérkőzés utolsó szakaszában. Nagyon komoly hittel játszottunk az említett meccsszakaszokban és ez szerintem a Szolnok elleni két találkozóra is jellemző lesz.

- Mennyire számít ez esetben, hogy ki élvezi elsőként és ki másodikként a hazai pálya előnyét.

- Szerintem számít, és azt mondhatom, még ebben sem voltunk szerencsések, de ez van, nem tudunk mit csinálni, erre kell készülni.


CSEH SÁNDOR vezetőedző (Szolnok) a vlv-nek:

- Talán sem az OSC-t, sem a Szolnokot nem degradálom le azzal, hogy elmondom: nagyon örülünk, hogy elkerültük a Reccót... Természetesen mindenki tudja, hogy ez egy kemény párharc lesz, de megvan az esély a továbbjutásra. Azt gondolom, hogy a Szolnok jobb csapat, mint az OSC, de ez OSC is jó, egyelőre egyszer találkoztunk velük, akkor nem mi nyertünk, még ha az csak egy felkészülési torna is volt. Tehát biztos, hogy meglesz a kellő tisztelet, de szeretnénk mindenképpen továbbjutni.

Ilyen sűrű programban az is jó, hogy nem kell messzire utazni, bár ezzel kapcsolatban azt mondhatom, hogy ha továbbjutunk, akkor a világ végére is hajlandó vagyok elutazni.

- Hogy vélekedsz arról, hogy a párharcotok továbbjutója sokkal, de sokkal könnyebb helyzetben lesz a főtáblán, mintha a másik csoportba kerülne?

- Természetesen ezzel jelenleg nem szabad foglalkozni, nagyon kemény párharc vár ránk. Ha már összesorsolták a két magyar csapatot, annyi szerencse igazán érhetett minket, hogy a továbbjutó könnyebb csoportban lesz, nem kerül össze a harmadik magyarral...


VARGA DÁNIEL csapatkapitány (Szolnok) a vlv-nek:

- A kragujeváci baki után csak erős csapatot kaphattunk, ezért tudtuk, hogy bárki lesz az ellenfelünk, két kemény meccs vár ránk.

Látható, hogy az OSC nagyon jó formában van, nem kétséges, hogy nagyon nehéz lesz ellenük játszani, de az is biztos, hogy a két meccs alapján a jobbik csapat fog továbbjutni és nagyon bízom benne, hogy az mi leszünk.

- Ha netalántán sikerülne ez, akkor viszont a főtáblán kedvező pozícióban lennétek...

- Ne szaladjunk ennyire előre, a következő feladatunk egyrészt holnap nyerni Egerben, aztán összecsapni az OSC-vel, hogy a Bajnokok Ligája főtáblájára tudjunk kerülni.


MADARAS NORBERT (Szolnok) a vlv-nek:

- Igyekszem finoman fogalmazni: "benne volt", hogy a két magyar csapat esetleg egymás ellen fog játszani, nyilván ennek az az előnye, hogy az egyik biztosan továbbjut, a másik viszont kiesik. Nem tagadom, hogy én a Reccót szerettem volna elkerülni - személyes okok miatt is, meg azért, mert nagyon jók, mi pedig még nem vagyunk annyira készen. Ez sikerült. Ebből a szempontból örülök. Ugyanakkor az OSC több meccset játszott, úgy látom és az eredményekből is kitűnik, hogy megtalálták magukat, a saját játékukat, mi ezt még csak keresgéljük, úgyhogy nem lesz könnyű...

- A főtábla...?

- Bárcsak már ott tartanánk... Nem az a lényeg egyébként, hogy ezen az ágon a Reccót és az Egert elkerüljük, hanem az, hogy az A csoportból hárman juthatnak majd be a final sixbe. Ég és föld a különbség, ha a két-továbbjutós csoportban egyszer hibázol, már nyakadon a kés. Tudom, mert tavaly kikaptunk otthon a Rijekától és utána az utolsó mérkőzésig izgulnunk kellett. A hatból két továbbjutó ilyen sok jó csapatnál nagyon necces. Egy olyan csoport, ahol a Recco van és csak ketten juthatnak tovább - gyilkos..., ez nem is jó, de ez van.


DABROWSKI NORBERT vezetőedző (Eger) a vlv-nek:

- Nemrég hallottam a híreket az uszodában Bárány Attilától. Valahogy volt egy olyan gondolatunk korábban is, hogy össze fogják sorsolni a két magyar csapatot...

Ezzel viszont nekem szerencsére nem kell foglalkoznom, mert nem az én dolgom... Már csak azért sem, mert a két magyar csapat meccsének továbbjutója nem a mi csoportunkban lesz.

Ami a mi águnkat illeti, azt gondolom, hogy a papírforma a Pro Recco és a Kragujevác továbbjutását ígéri, de ennyire nem rohannék előre, mert jelen pillanatban jobban érdekel a Szolnok elleni holnapi meccsünk, majd a Honvéd elleni és utána az OSC-vel soron következő bajnoki...

Három nagyon fontos mérkőzés, amiből kettőn nem játszik három alapemberünk, Peti, Pufi és Erdélyi Balázs.


BENEDEK TIBOR szövetségi kapitány a vlv-nek:

- Pech. Ezt szerette volna mindenki elkerülni, játékosok, edzők, mindenki, hiszen így az egyik magyar csapat ki fog esni. Márpedig itt kiesni - ez nagyon nagy csapás erre a szezonra, mert ezek a csapatok mind azért jöttek létre, hogy ott legyenek a főtábla küzdelmeiben. Ráadásul aki most kiesik, már az Eurokupában sem folytathatja tovább vagyis nem fog tudni jó csapatokkal tétmeccseket játszani.

Hasonlóan alakult ez a dolog a tavalyihoz, amikor a Szolnok azért kerülhetett nehéz helyzetbe, mert a csoportjában csak a második helyet tudta megszerezni.

Ami az én szempontjaimat illeti: mind a két csapatban vannak válogatott játékosok, ezért is szerettem volna nagyon, hogy ezek a csapatok az egész szezon alatt jó meccseket tudjanak játszani. A Szolnokban sokkal több a rutinos játékos, akiknek a válogatottság szempontjából már nem létkérdés a nemzetközi szereplés, de azért ott is vannak fiatalok, akikre számítok, az OSC-ben viszont sokkal több az olyan fiatal, akinek mindenképpen szüksége van arra, hogy nemzetközi rutint szerezzen. Most nyilván mind a két csapat nagyon erősen fog készülni a másikból. Sajnálom, hogy így alakult.