FACEBOOK

Kupahétvége - Fortuna következik

Kupahétvége - Fortuna következik
hozzászólás, 2014.10.19.

Kialakult a főtábláért vívandó párosmérkőzések mezőnye. Sorsolás kedden.

A BL-tornán készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.

Canon Webáruház

TUDÓSÍTÁSUNK A BL-HÉTVÉGE ELSŐ NAPJÁRÓL

TUDÓSÍTÁSUNK A BL-HÉTVÉGE MÁSODIK NAPJÁRÓL

A LEN hivatalos tájékoztatása szerint a szövetség luxembourgi központjában kedden sorsolják ki a BL-selejtezők következő körének párosítását.

A kialakított párok október 29-én és november 12-én vívnak egyenes kieséses páros mérkőzést, s a győztesek jutnak a főtáblára, tehát a legjobb 12 közé.

A keddi sorsoláson csoportelsőket csoportmásodikkal párosítanak össze és azt is meghatározzák, hogy az adott pár győztese a főtábla két (már kialakított) csoportja közül melyikbe kerül. (Akik ugyanabból a csoportból érkeznek, nem kerülhetnek össze.)

A sorsolást csoportelsőként várják: Pro Recco, OSC, Radnicski Kragujevác, Primorje Rijeka.

Csoportmásodikok: Crvena Zvezda, Nagyvárad, Szolnok, Mladost Zágráb.


Bajnokok Ligája, 2. selejtezőkör

D csoport, Budapest (a XI. kerületi Kondorosi úti Nyéki uszoda)


Október 19., vasárnap

OSC-Duisburg 11:8 (1:1, 4:3, 3:2, 3:2) 
G.: Bátori, Kovács G., Juhász 2-2, Szentesi, Graham, Gór-Nagy, Bundschuh, Brguljan, ill. Eidner, Schüler 2-2, Real, Kalberg, D. Grohs, Theis

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE


vlv-képek


VLV-VIDEÓK (DigiSport és vlv):

1:0 - Kovács Gábor első gólja

1:1 - Kalberg gólja

2:1 - Gór-Nagy gólja

3:1 - Bátori első gólja

3:2 - Daniel Grohs gólja


4:2 - Kovács Gábor ötméteresgólja

4:3 - Schüler első gólja

5:3 - Juhász ötméteresgólja

5:4 - Eidner első gólja

6:4 - Graham gólja

6:5 - Real gólja

7:5 - Bundschuh gólja

7:6 - Theis gólja

8:6 - Brguljan gólja

9:6 - Juhász második gólja

10:6 - Bátori gólja

11:6 - Szentesi gólja

11:7 - Schüler második gólja

11:8 - Eidner második góljaVincze Balázs a DigiSportnak


- Itt áll mellettem a fővárosi együttes vezetőedzője, Vincze Balázs. Azt hiszem, hogy ez volt az alapvető cél, hogy a csapatod megnyerje ezt a tornát és első helyen jusson tovább.

- Igen, nyilván nem ez volt talán a legnehezebb mérkőzésünk, de mindenképpen szerettük volna, hogyha száz százalékos teljesítményt tudunk nyújtani. Érezhető volt, hogy ez már a harmadik mérkőzés volt, hogy előttünk vannak még feladatok, és úgy láttam, hogy a játékosok annyit hoztak ki magukból, amennyi szükségszerűen kellett ahhoz, hogy meg tudjuk nyerni ezt a meccset. Én úgy gondolom, hogy egy percig nem forgott veszélyben az, hogy megnyerjük ezt a mérkőzést. Talán engem idegesítettek föl túlságosan azokban a helyzetekben, amik a korábbi napokban akár góllal végződtek vagy végződhettek volna. Azokat most eltötyörögtük.

- Melyik volt a három közül a legnehezebb mérkőzés? Mert három nagyon különböző meccset játszottatok?

- A maga nevében mindegyik az volt. Ez azért, mert már egy tornát megnyerve kellett egy mérkőzést lejátszani, úgyhogy szerdán Fradi-meccsünk van, szombaton Debrecen, aztán utána meg már a BL-főtáblájáért lesz a harc. A Nagyvárad azért, mert egy antrét kellett csinálni, be kellett lépni ebbe a hazai rendezésű csoportkörbe, a Kazany elleni meg azért volt borzasztó nehéz, mert egy teljesen idegen csapattal kerültünk össze, akikről volt egy-két videónk, de nagyon ritkán találkozik az ember orosz csapattal, se edzésen, se különböző nemzetközi kupákon nem fordulnak meg, így az ellenük való játék mást volt, mint ahogy az ember más csapatok ellen fel tud készülni.

- Ugye most várja mindenki a sorsolást, azt, hogy kit kap ellenfélül, hiszen egy mérkőzést még meg kell nyerni a BL főtábláért. Tudom hogy ezt nem lehet befolyásolni, de mégis, ti hogyan kalkuláltok mire számítotok, mennyire figyeltek hogy ki lehet az ellenfél esetleg?

-  Teljesen mindegy, hogy mire figyelünk, három ellenfél van, aki lehetséges, a Zvezda, a Mladost Zágráb és a Szolnok. Most semmit nem tudunk tenni, várunk ölbe tett kézzel, hátradőlve, várjuk a sorsunkat. Nem a mi kezünkben van, Fortuna megteszi, amit meg kell tennie, aztán majd meglátjuk hogy abból hogy jövünk ki. Ahogy ez holnap kiderül,  elkezdünk a bajnoki feladataink mellett arra is készülni.

- Vincze Balázsnak köszönöm szépen és gratulálok a torna győzelemhez meg a továbbjutáshoz.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)Vincze Balázs a vlv-nek


- Balázs, szívből gratulálok neked és csak azt tudom mondani, hogy ebből többet nem lehetett kihozni. Vagy ki lehetett volna, te hogy látod?

- Biztos ki lehetett volna. A srácok nem tudták, hogy holnap se délelőtt, se délután nem lesz edzés és valószínűleg tartalékoltak, mert nagyon komoly meccs vár ránk szerdán a Népligetben. Minden fronton szeretnénk jól szerepelni, mindamellett a mai meccset is szerettük volna hozni. Nyögvenyelős volt, egy kötelező mérkőzés volt. Annyit hoztak ki belőle, amennyi elegendő volt, ahhoz, hogy engem megint leizzasszon a társaság, de ugyanakkor egy percig ne forogjon veszélyben a győzelem.

- Hogy értékeled ezt a három napot? Két furcsa mérkőzés volt, az első azért, mert a vártnál könnyebb volt, a második pedig nehéz volt.

- Igen. Mindegyiknek meg volt a nehézsége. A Nagyváradtól kikaptunk a nagyváradi tornán, ami azt jelentette, hogy komolyan kell őket venni és talán ez a felfokozott hangulat és a megfelelő agresszívabb hozzáállás eredményezte azt a védekezést és támadást, ami mentális és fizikális erőket is kivett belőlünk. Ez hiányzott a Kazany elleni meccsen, de nem tudtunk már mihez nyúlni. Annyit tettünk, úgy játszottunk, ami elengedő volt ahhoz, hogy csoportgyőztesek legyünk, s talán több esélyünk legyen egy jó sorsolás után a főtáblára feljutni. Amit a vezetőink meg tudtak tenni a zöld asztalnál, azt mi megtettünk a vízben – 2:0 ide. :-)

- Jön egy újabb forduló…


- Várjuk a sorsunkat és elkezdünk majd készülni arra a meccsre, de előtte még két nagyon nehéz bajnoki forduló vár ránk.

- Köszönöm szépen és gratulálok még egyszer.

(Lejegyezte: Tina)Decker Ádám a vlv-nek


- Gratulálok Ádám! Ennél többet nem lehetett kihozni ebből a három meccsből: három győzelem, csoportelsőség. Gondolom, minden rendben van.

- Minden rendben van, bár nagyon könnyelműre sikerült ez az utolsó meccs. Ettől függetlenül az számít, hogy csoportelsőként továbbjutottunk. Már ezen a meccsen is elkezdtünk gyakorolni olyan dolgokat, amikben benne volt, hogy nem fognak összejönni, főleg emberelőnyös helyzeteknél, de azért megpróbáltuk, hogy kiderüljön, hogy reagál rájuk egy olyan ellenfél, aki nem számít a figuráinkra. Szerintem minden a terveknek megfelelően halad. Bízom benne, hogy a sorsolás nem olyan lesz, mint az eddigiek, remélem, elkerüli egymást a két magyar csapat. Boldog vagyok és jó volt lejátszani ezt a három meccset, ezzel a csapattal.

- Ezt a három napot összességében, szakmai szempontból, hogyan értékeled? Fejlődtetek?

- Fejlődtünk, volt, ami látványos volt, de volt, amiről bebizonyosodott, hogy nem működik. Kell az is, hogy a közönség látja, hogy harmadjára is beletörik a bicskánk egyféle védekezésbe – ez minket ugyanúgy épít, és nem pedig lehúz. Sok minden kiderült és úgy érzem, a csapattársaim is egyre jobban megtalálták a helyüket a taktikában és a csapatban is. Nagyon jó volt ez a három nap csapatépítés szempontjából, együtt voltunk, egy szállodában, sokat tudtunk beszélgetni. Nagyon pozitívan értékelem ezt a három napot.

- Gratulálok, és jó pihenést kívánok.

- Köszönöm.

(Lejegyezte: Tina)Bundschuh Erik a vlv-nek


- Szervusz Erik, gratulálok a győzelemhez, a három győzelemhez, a továbbjutáshoz. Jól is játszottál, gólokat is lőttél, kérlek, foglald össze ezt a három napot.

- Köszönjük szépen a gratulációt, üdvözlöm a kedves olvasókat. Nyertünk, hála az égnek. Így is terveztük, hogy mind a három meccset megnyerjük, és hogy a lehető legkönnyebb ellenfelet kapjuk a következő fordulóban. Reméljük, így is lesz, ha már így jól sikerült, hogy könnyebb ellenfeleket kaptunk, úgymond, akkor élni akartunk a lehetőséggel, hazai pályán megrendeztük ezt a fordulót, és élni akartunk a lehetőséggel, hogy megnyerjük, és ide csábítsuk a közönséget magunkhoz

- Volt meccs, amelyiktől tartottál egy kicsit?

- Nem, egyiktől sem. Mondjuk talán ez az utolsó mérkőzés..., már biztos volt, hogy elsőként jutunk tovább, és hát ilyenkor ugye már egy kicsit tudat alatt is kikapcsolunk, úgymond, mert úgyis megvan a mérkőzés, ettől talán kicsit tartottam, de hála az égnek uraltuk a mérkőzést és nyertünk.

- Van-e vágyad, mit szeretnél a következő fordulóban?

- Rábízom Fortunára.

- Van olyan csapat, amellyel nem lenne jó találkozni?

- Természetesen Szolnokkal nem lenne jó összekerülni, de ha összekerülünk velük, állunk elébe, meg kell verni őket, ha összekerülünk, de mondom, mindegy ki jön.

- Köszönöm szépen, Erik.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)Hegedüs Gábor a vlv-nek


- Gábor szívből gratulálok! Azt hiszem, azt csináltátok, amit kellett. Szerintem mindenki elégedett lehet, nem nagyon lehetett ebből többet kihozni. Hogy láttad a három meccset, milyen volt? Ért-e valamilyen meglepetés?

- Nem. Úgy érzem, az eredmények tekintetében ez az, amit szerettünk volna elérni ezen a tornán. A Nagyvárad ellen látszott, hogy rendkívül erőszakosan és harapva mentünk be a vízbe. Szerintem ennek kell iránymutatónak lennie a jövőre nézve. Minél tovább tudjuk játszani ezt az erőszakos, agresszív játékot, annál inkább eredményesek tudunk lenni. A Kazany ellen ez már kissé kevésbé működött, ezen a mai mérkőzésen pedig hiányzott egy kicsi agresszió. Ez egy tipikus vasárnap délutáni meccs volt, már majdnem azt mondom, hogy tét nélküli.

- Hogy látod, a csapat mennyit fejlődött ez alatt a három nap alatt? Tudtatok gyakorolni, összeszokni?

- Igen, mindenképp. A Nagyvárad-meccsből indulnék ki elsősorban, mert ott mind mentálisan, mind fizikálisan olyan állapotban voltunk, aminek mérvadónak kell lennie és egyfajta visszaigazolás volt a jövőre nézve. A Kazany ellen is nagyon jól működtek bizonyos figurák, védekezési megoldások. Ebből a mai mérkőzésből kevesebb pozitív dolgot lehet taktikai szempontból leszűrni, hacsak azt nem, hogy a csapat tartását, fizikai állóképességét mutatja, hogy a végén be tudtuk őket darálni és simán megnyertük a meccset.

- Engem kicsit meglep, hogy a Nagyvárad-meccset emelted ki. Ott nem kerültetek nehéz helyzetbe, 7:0 után már lehetett bízni a győzelemben, viszont a tegnapi Kazany meccs elég húzós volt.

- Így van. De a tegnapi Kazany-meccsen tudtunk a végén váltani és tudtunk egy olyan extra elemet behozni, ami szerencsére jól működött. A Nagyvárad-meccset azért emelném ki, mert az első pillanattól a végéig megvolt az a harapás, az a kellő intenzitás és tempó, amit nekünk szerintem diktálni kell. Jelen pillanatban lehet, a Kazany ennyivel jobb csapat, mint a Nagyvárad, hogy ellenük ezt kevésbé tudtuk megvalósítani. Ilyen kemény meccsek fognak ránk a várni a BL-ben, mivel szeretnénk minél tovább eljutni.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Tina)Juhász Zsolt a vlv-nek


- Gratulálok Zsolt! Kihoztátok ebből a három napból, amit lehetett. Gondolom elégedett vagy. Hogy értékeled ezt a három napot?

- Nagyon nehéz három nap volt. A végére már elfogyott az energiánk, nagyon elfáradtunk. Azt gondolom, hogy a célunkat teljesítettük, mind a három mérkőzést megnyertük. Megmutattuk ezen a három meccsen, hogy igazából hogy tudunk védekezni, támadni, illetve, hogy így a szezon elején sajnos mélységeket is megjár egy-egy csapat, meccsen belül is akár, nemhogy egyik meccsről a másikra. Azt gondolom, hogy jó úton járunk. Nagyon egységes a csapatunk. Előre nézünk és várjuk a sorsolást illetve a Ferencváros elleni szerdai mérkőzést.

- Ezeken a meccseken az történt, amire körülbelül számítottál?

- Igen, megmondom őszintén, tartottam egy kicsit attól, hogy a klasszikus centerünk, Joseph Kayes nélkül, hogy fogunk muzsikálni, de Ádám és Cirmi is nagyon jól szerepeltek, pozitívan csalódtam, tudnak még meglepetést okozni nekem.

- A saját játékodat, hogy értékeled?

- A jövőbe nézek.

- Ez nagyon diplomatikus volt, ennél jobb voltál!

- Azt gondolom, hogy tudok ennél jobban játszani. Napról-napra jobb szeretnék lenni, de a legfontosabb az, hogy a csapat, hogy játszik.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Tina)

VLV-FOTÓK


Nagyvárad-Sintez Kazany 14:9 (3:2, 5:4, 3:2, 3:1)
G.: M. Korolija 3, Avramovics, Negrean, Popoviciu, Cupics 2-2, Dunca, Georgescu, Kádár K., ill. Nagajev 4, Pliskevics, Ogyincov, Rizov-Alejnyicsev, Elizarov, Sepeljev

A csoport végeredménye:

1. OSC 9,
2. Nagyvárad 6,
3. Sintez Kazany 3,
4. Duisburg 0 pont


F csoport, Kragujevác (Szerbia)

Yuzme Isztambul-Szolnok 11:17 (4:4, 2:7, 4:3, 1:3)
G.: Bebics 4, Sutalo 3, Sonmez 2, Ivosevics, Hantal, ill. Vámos 6, Kis G. 3, Tóth M. 2, Varga Dániel, Varga Dénes 2-2, Jansik D., Gocics

CSEH SÁNDOR a vlv-nek:

- Kötelező volt, hogy ma győzzünk, hiszen csak ebben az esetben tudtunk másodikként továbbjutni. Nem tűnt megoldhatatlan feladatnak, meg is oldottuk - ennél többet erről a mérkőzésről nem is tudok mondani. Ami az egész hétvégét illeti - azt viszont nem oldottuk meg, amiért jöttünk... Tudtuk, hogy nehéz lesz idegenben, Szerbiában nyerni, ez sajnos be is igazolódott. Természetesen nem lett volna ez megoldhatatlan dolog, hogyha jól játszunk, ha mindenki hozza a saját szintjét, de nem így történt, így alulmaradtunk azon a meccsen. Utána pedig már történhetett bármi, az első mérkőzés meghatározta az egész hétvégénket. Természetesen kíváncsian várjuk a sorsolást, holnap kiderül, kit kapunk...

VARGA DÁNIEL a vlv-nek:

- A pénteki vereséggel a nehezebb ágra kerültünk és már tisztán látható, hogy akárkit kapunk is a sorsoláson, mindenképpen nagyon nehéz dolgunk lesz. Ráadásul egyelőre nagyon nem tartunk ott, hogy az ellenfeleinkkel foglalkozzunk, sokkal inkább magunkat kell megtalálni, a védekezésünket, illetve azokat a dolgokat, amiktől majd elkezdünk jól játszani.

VÁMOS MÁRTON a vlv-nek:

- Rosszul játszottunk mindhárom meccsen. Az elsőn kifejezetten rosszul, de a másik kettőre is elmondható ez. Egyszerűen még az út elején vagyunk, nincs kitaposva az ösvény, amelyen járni fogunk. Szóval "kezdeti stádiumban" vagyunk, ennek tulajdonítom, hogy ilyen rosszul játszottunk. Pontosan az, ami eddig stabilnak bizonyul, a védekezés nem volt jó, ennek tulajdonítható az is, hogy a mai meccsen 11 gólt kaptunk az isztambuli srácoktól. Remélem, hogy a legrövidebb időn belül magunkra találunk és stabil játékot tudunk produkálni, ilyen hullámvölgyek nélkül. Várjuk a sorsolást - a Reccót mindenképpen jó lenne elkerülni, de ha így játszunk, mint a mostani hétvégén, akkor a másik két csapat ellen sem lesz esélyünk.

Radnicski Kragujevác-Posillipo 9:5 (1:3, 3:1, 1:0, 4:1)
G.: Milicsics 3, Marko Csuk 2, D. Markovics, Vrlics, Basara, Dedovics, ill. A. Radovics 3, Dolce, Russo


A csoport végeredménye:

1. Radnicski Kragujevác 9,
2. Szolnok 6,

3. Posillipo 3,
4. Isztambul 0 pont


C csoport, Hannover (Németország)

Október 19., vasárnap

Pro Recco-Crvena Zvezda 17:6 (5:1, 4:1, 4:2, 4:2)
G.: Figlioli, D. Pijetlovics 4-4, Jokovics, Ivovics 3-3, Giorgetti, Prlainovics, Gitto, ill. Rackov 2, Eskert, Drasovics, V. Rasovic, D. Obradovics


Hannover-Szpartak Volgográd 10:14 (3:4, 4:4, 1:5, 2:1)
G.: Balatoni 3, Schlotterbeck, Haarstick 2-2, Bolovics, Bukowski, Tóth B, ill. Lazarjev 4, Asajev 3, Jurcsik 2, Kalturin, Csesev, Latipov, Liszunov, Rekecsinszkíj


A csoport végeredménye:

1. Pro Recco 9,
2. Crvena Zvezda 3,

3. Hannover 3,
4. Volgográd 3 pont


E csoport, Zágráb (Horvátország)

Október 19., vasárnap

Jadran Herceg Novi-Marseille 9:6 (2:0, 4:2, 1:2, 2:2)
G.: Ukropina 3, Szarics 2, Szekulics, Banicsevics, D. Draskovics, Pjesivac, ill. Monneret, Kovacsevics 2-2, Simon, Khasz

Mladost Zágráb-Primorje Rijeka 6:7 (4:2, 1:1, 0:1, 1:3)
G.: Loncsar 2, Milakovics, Buha, Pavicsics, Basics, ill. Burics 2, Radu, S. Sukno, Muslim, Setka, X. Garcia


A csoport végeredménye:

1. Primorje Rijeka 9,
2. Mladost Zágráb 4,

3. Jadran Herceg Novi 4,
4. Marseille 0 pont


A tornákról az első két helyezett jutott tovább, a harmadikok az Eurokupában folytathatják.

A továbbjutók a következő fázisban páros mérkőzésen vívhatják ki a főtáblára kerülést. (Csoportelsőt csoportmásodikkal sorsolnak össze.) A páros mérkőzések időpontja: október 29. és november 12.

Azt követően kezdődik meg a főtábla küzdelemsorozata, amelybe már a ZF-Eger is bekapcsolódik.