FACEBOOK

Kupahétvége - nehéz szülés a Nyékiben

Kupahétvége - nehéz szülés a Nyékiben
hozzászólás, 2014.10.18.

Váratlan nehézségek leküzdése után, drámai izgalmak közepette győzte le orosz csoportellenfelét az OSC. Szinte már zsebben a csoportelsőség. Eredmények nyilatkozatok, gólok, fotók - folyamatosan. A Szolnok 14:4-re  verte a Posillipót.

A BL-tornán készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.

Canon Webáruház

Bajnokok Ligája, 2. selejtezőkör

VLV-TUDÓSÍTÁS A TORNÁK ELSŐ NAPJÁRÓL

D csoport, Budapest (a XI. kerületi Kondorosi úti Nyéki uszoda)


Nagyvárad-Duisburg 15:11 (0:3, 7:1, 4:1, 4:6)
G.: Negrean 5, Csupics, Georgescu, Kádár K. 2-2, Avramovics, Milos Korolija, Szabó R., Dunca, ill. Goma, Schüler 3-3, Eidner, Real, D. Grohs, Obschernikat, Theisvlv-képek


OSC-Sintez Kazany 13:12 (1:2, 3:3, 4:4, 5:3)
Budapest, Nyéki uszoda, v.: Buch (spanyol), Gomez (olasz)
OSC: Bisztritsányi, Decker Á. 1, Bátori 2, Szentesi, Juhász Zs., Kovács G. 1, Hegedüs, Graham 2, Salamon 3, Gór-Nagy 3, Bundscuh 1, Drasko Brguljan. Vezetőedző: Vincze Balázs

Sintez Kazany: Dudkin, Pliskevics, Zinnatullin, Ogyincov 3, Kovacsics 1, Zitnyik 1, Timakov 2, Nagajev, Ivankov 2, Rizov-Alejnyicsev, Elizarov 3, Sepeljev. Vezetőedző: Zoran Ivanovszki

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE


vlv-képek


VLV-VIDEÓK (DigiSport és vlv):

0:1 - Ogyincov első gólja

1:1 - Salamon első gólja

2:2 - Graham első gólja


Bisztritsányi-védések

3:2 - Decker Ádám gólja

3:3 - Elizarov első gólja

3:4 - Ivankov első gólja

4:4 - Kovács Gábor gólja

4:5 - Timakov első gólja

5:5 - Salamon második gólja

6:5 - Graham második gólja

6:6 - Kovacsics gólja

7:6 - Bundschuh gólja

7:7 - Timakov második gólja

7:8 - Elizarov második gólja

7:9 - Elizarov harmadik gólja

8:9 - Gór-Nagy első gólja

8:10 - Ogyincov harmadik gólja

8:11 - Ivankov második gólja

9:11 - Bátori első gólja

9:12 - Zitnyik gólja

10:12 - Bátori második gólja

11:12 - Gór-Nagy második gólja

12:12 - Gór-Nagy hamadik gólja

13:12 - Salamon harmadik góljaVincze Balázs a DigiSportnak

- Kedves Nézők! Az OSC csapata drámai körülmények között, az utolsó percekben fordítva, végül is 13:12-re legyőzte az orosz Kazany együttesét. Mellettem Vincze Balázs az OSC vezetőedzője. Hát, nehéz szülés, volt mi így fogalmaztunk Faragó Tamással.


- Igazat adok nektek. Erre számítottam igazából, tehát a tegnapi mérkőzés is elsősorban mi jó játékunknak köszönhetően lett olyan, amilyenre sikerült. A mai napon nem tudtuk azokat a lehetőségeinket góllal befejezni, egy-két elkerülhető gólt kaptunk és ebből adódott az hogy végig fej-fej mellett mentünk, amikor egygólos előnyre tudtunk szert tenni, fogcsikorgatva, akkor hirtelen kaptunk egyből kettőt, tehát nagyon rossz üzleteket kötöttünk, mert ahogy eggyel vezettünk, már jött a mínusz kettő. A legvégén meg..., le a kalappal a csapat előtt, hogy hittek abban, hogy három-négy perccel a vége előtt is, mínusz kettő, mínusz háromról, még ha nem is a győzelmet, de legalább a döntetlenért megszerezhetjük, ezért harcoltunk. Egy másfajta védekezést játszottunk, talán lehet azt mondani, hogy csőbe húztuk a Kazanyt ezzel a védekezéssel.

- Holnap még ugye van egy meccs a Duisburg ellen, de gyakorlatilag a csoportelsőség ha úgy vesszük, már zsebben, hogy tudod majd motiválni a társaságot vasárnapra?

- Úgy, hogy nincs zsebben, mert meg kell verni a Duisburgot, nyernünk kell, függetlenül attól, hogy talán az egymás elleni eredményekkel a csoportelsőség megvan. Hazai közönség..., nemzetközi szinten a veretlenség, ezek mind olyan dolgok..., most már kijelenthetjük hogy a BL főtáblájáért tudunk harcolni, de ezeket visszük tovább az érzéseket, magunkban.

- Köszönöm szépen. Gratulálok a két győzelemhez!

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)Kovács Gábor a vlv-nek

- Gratulálok Cirmi! Őszintén szólva nem gondoltam volna, hogy egy selejtező csoportmeccsből ennyi izgalmat ki tudtok hozni. A vége jó volt, de azért közben nagyon izgultunk.


- Köszönjük szépen! Hát, brusztos mérkőzés volt, sajnos nem sikerült úgy kezdenünk, ahogy a tegnapi mérkőzést, de a vége annál szebb lett. A végén sikerült összeszedni azt a maradék erőt, ami még bennünk volt, és háromról sikerült fordítani, ami azért a csapat egységét és erejét mutatja.

- Valahogy az ember a partról nem érezte - hiába mentek el egy góllal, két góllal, mégsem érezte úgy az ember, hogy ezt elveszítitek.

- Örülünk neki!

- Mi okozta? Hibák voltak, vagy mi volt a gond?

- Igazából voltak periódusai a mérkőzésnek, amikor nem úgy működött a védekezésünk és a támadásunk, ahogy azt megbeszéltük, ahogy annak kellett volna lennie, ahogy az tegnap működött. Az első két negyedben, úgy érzem, hogy viszonylag jól működtünk, utána kezdtük kapni azokat az - úgymond - buta gólokat, amiket megbeszéltük, hogy nem kapunk. De utána végül is összeszedtük magunkat és ez lett a vége.

- Most a jövőre nézve; azt hiszem, hogy egy ilyen meccsből lehet többet tanulni, mintha esetleg nyertetek volna négy-öt góllal, nem?

- Így van, ezt mindenféleképpen jó lesz kielemezni.

- A csoportelsőség már megvan, igaz?

- Minden bizonnyal.

- Azért a németeket már csak megveritek...

- Szerintem nem lesz probléma.

- Köszönöm szépen! Jó pihenést kívánok, gratulálok!

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Vona Lilla)Salamon Ferenc a vlv-nek


- Feri, gratulálok a győzelemhez! Az utolsó percig, az utolsó másodpercekig izgalmas volt. Mi okozta ezt az izgalmat?

- Hát az, hogy az ellenfél vezetett végig szinte az egész meccsen! Sokkal jobban izgultunk, kapkodtunk egy-két szituációban, amiben tegnap nem. Ez okozta azt, hogy sajnos mindig rohantunk az eredmény után, vagy mindig X volt. A végén pedig sikerült megfordítani a meccset, ami szerintem bravúros, még hazai környezeten is.

- Így van, és lehet, hogy egy ilyen győzelem még ad egy kis lendületet is nektek.

- Igen, abszolút.

- Például holnap megveritek a németeket. :-)

- Mindenféleképpen! Ad egy lendületet és holnap a német csapatot legyűrjük. :-) A viccet félretéve: erre lehet visszanyúlni, ha a későbbiekben gáz lesz, akkor lehet honnan építkezni.

- Elégedett vagy a mai játékkal?

- A játékkal nem, a győzelemmel igen, és azzal, hogy szívvel-lélekkel játszottunk és segítettünk egymásnak, mint tényleg egy jó csapat.

- Köszönöm szépen! Jó pihenést! Gratulálok!

(Lejegyezte: Kerbi)Bátori Bence a vlv-nek


- Gratulálok Bence, nagyon fontos gólokat lőttél és gyakorlatilag ezek nélkül a gólok nélkül nem lett volna győzelem, azt kell mondani, de az egész csapat összeszedte magát. Először arra válaszolj, légy szíves, hogy mi volt ez a kínkeserv a meccs nagyobb részében? Tehát hogy mindig elmentek és ti csak futottatok utánuk...

- Így van. Tudtuk, hogy nem lesz egy leányálom a tegnapi meccs után, ez mindig így van. Nagyon nehéz volt, fizikálisan nagyon nagy csata volt a vízben, és nem játszottunk jól. A tegnapival ellentétben nem játszottunk jól, igazából azt a formánkat mutattuk, amit a Honvéd-meccs nagyobb részében, és a BVSC-meccs egyes részein. Nem zártunk jól hátul, elől pontatlanok voltunk, én is sok lövést elbaltáztam, nem voltam elég türelmes magammal. Aztán a végén 12:9-nél, amikor úgy nézett ki, hogy már-már elmenőben a hajó, akkor gyorsan, szerintem harmincöt másodperc alatt lőttünk két gólt, és minden visszajött. Ők ettől leültek, mi felspannolódtunk és így sikerült nyernünk. Hatalmas csapatmunka volt.

- Ilyen egyszerű játék a vízilabda...

- Ennyi, hát ez nagyon egyszerű, persze.

- Jó és a holnapi meccsről mit lehet tudni így előre?

- Hát azt, hogy Duisburggal játszunk, németek, és négykor lesz a meccs. Én ennyit tudok egyelőre.

- És körülbelül hány gólos különbségre számítasz a két csapat között?

- Ezt most nem tudom megmondani. Természetesen kötelező a győzelem, igazából teljesen mindegy, a lényeg, hogy egyel nyerjünk.

- Köszönöm szépen, jó pihenést, és gratulálok!

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Vona Lilla)Gór-Nagy Miklós a vlv-nek


- Szervusztok, mindkettőtöknek gratulálok, mert a Gordon nagyon jól szurkolt a parton, Te pedig fontos gólokat lőttél, sőt nagyon fontosat, és egyáltalán, jó volt a csapatot így nézni, ahogy a végén örültök.

- Valóban. Egyel jobb, mintha  döntetlent játszottunk volna, és kettővel, mintha kikaptunk volna. Győzni mindig jobb :-)

Na, mesélj erről a meccsről!

Nagyon hullámzó volt. Az eredmény is szerintem azt mutatta. Volt, hogy ők vezettek, volt, hogy mi húztunk el. A végén ők elmentek hárommal, és onnantól pedig mi is, - nem elkezdtünk-, de nagyon nagy energiákat fektettünk abba, hogy visszahozzuk a meccset. Taktikát is váltottunk, ők pedig mintha megtorpantak volna, vagy rá akartak ülni az eredményre, nem tudom. Nincs is jelentősége. Fontos győzelmet arattunk, ami nemcsak a továbbiakban fontos, hanem lélektanilag is, mindenképpen.

- Ennyi volt, megvan a három pont, el is lehet felejteni, vagy voltak ebben a meccsben azért dolgok, amiket majd megnéztek?

Minden meccsben vannak dolgok, amikből tanulni kell. Legyen az egy vesztes meccs, vagy egy győztes meccs, vagy egy nagyon jó vagy egy nagyon rossz. Úgyhogy, nem hiszem, hogy bármit is el kéne felejteni. Holnap a Duisburg meccs következik. Arra készülünk.

- A holnapi simább lesz, nem?

- Bízunk benne, de ha eggyel nyerünk, én azzal is elégedett leszek.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Kerbi)

Várható: vlv-fotók.

A csoport állása:

1. OSC 6,
2. Sintez Kazany 3,
3. Nagyvárad 3,
4. Duisburg 0 pont

A további program:

Október 19., vasárnap


16:00 OSC-Duisburg - Digi Sport2, vlv (szöveges élő)
17:45 Nagyvárad-Sintez Kazany - DigiSport2


F csoport, Kragujevác (Szerbia)

Radncski Kragujevác-Isztambul 18:3 (4:2, 3:0, 4:0, 7:1)
G.: Milici, Vuksanovics 5-5, Basara 4, Popovic 2, Trajkovic, Vrlics, ill. Hantal 2, Ivosevics


Szolnok-Posillipo 14:4 (2:0, 3:1, 4:2, 5:1)
Kragujevác, v.: Koyzna (lengyel), Mercier (francia)
Szolnok: Nagy V., Gocics, Madaras, Vámos 2, Jansik D., Mezei 2, Alekszics 1, Tóth M., Varga Dániel 3, Varga Dénes 1, Kis G. 2, Mitrovics 3. Vezetőedző: Cseh Sándor

Posillipo: Caruso, Dolce, Briganti, Foglio 1, Klikovac, Radovics, Renzuto Iodice 2, Gallo 1, Russo, Mauro, Mandolini.

A Szolnok a várt (és elvárt) magabiztossággal nyert. A csapat kapuját végig Nagy Viktor védte.

CSEH SÁNDOR a vlv-nek:

- Most sem volt olyan a játék, mint amilyennek kellett volna lennie, egyes játékelemek nem úgy mentek, ahogy elvárható lenne. A feladat az volt, hogy nyerjünk, lehetőleg nagy gólkülönbséggel, ezt sikerült teljesíteni. A harmadik negyedben volt egy négyperces büntetése a Posillipónak, ami megadható volt, bár talán inkább véletlen volt az eset, nem szándékos brutalitás. Mindenesetre ez nem befolyásolta döntően a mérkőzést, a gólkülönbség alakulására nyilván kihatott.

Ezzel úgy tűnik, a továbbjutás megvan, de ez a torna természetesen nem a mai győzelemről, hanem az egész hétvégéről szól.

MADARAS NORBERT a vlv-nek:

- Végig kijött, hogy jobb csapat vagyunk. A harmadik negyedben pedig, talán 7:3-nál volt egy végleges kiallítás tőlük. Azzal végleg összeestek.

- A védekezés javult?

- Kicsit biztosan, de az ellenfél is más volt, mint pénteken.

JANSIK DÁVID a vlv-nek:

- Sikerült megnyernünk az első hivatalos nemzetközi  találkozónkat. A játék jobb volt mint a tegnapi, de nem volt még teljes mértékben kielégítő. Viktor végig nagyon jól védett, talán ennek is volt köszönhető a végére kialakult nagy gólkülönbség. Kaptunk egy négyperces előnyt, Gallo véletlenül belenyúlt Dumi szemébe.

- Mennyire maradt bennetek az első napi vereség?

- A hangulat nem volt felhőtlen a tegnapi meccs után. Nem ez volt a célunk... Ma jobb volt a játék, de az Eger elleni szerdai meccsre tovább kell javulnunk, védekezésben agresszívabbnak kell lennünk és gyorsulnunk is kell.

MEZEI TAMÁS a vlv-nek:

- Nem játszottunk annyira jól, de magunk miatt fontos volt, hogy ne legyen szoros ez a meccs. Ezt sikerült megvalósítani, de nem mondhatom, hogy a játék csúcsán vagyunk. Nem is foglalkoznék a mai meccsel, előre kell tekintenünk. Holnap meg kell nyernünk a török meccset, hétfőn sorsolás, kiderül, hogy kivel kerülünk össze, szerdán pedig az Egerrel játszunk, most már arra kell koncentrálnunk, hogy arra a meccsre formába lendüljünk.

A csoport állása:

1. Radnicski Kragujevác 6,
2. Szolnok 3,
3. Posillipo 3,
4. Isztambul 0 pont

A további program:

Október 19., vasárnap

10.00 Isztambul-Szolnok
11.30 Radnicski Kragujevác-Posillipo


C csoport, Hannover (Németország)

Szpartak Volgográd-Crvena Zvezda 4:14 (1:2, 1:4, 2:4, 0:4)
G.:Jurcsik, Csesev, Asajev, Liszunov, ill. S. Rasovics 5, Tomasevics, V. Rasovics 3-3, Drasovics, Rangyelovics, Njegovan

Hannover-Pro Recco 5:14 (0:3, 2:2, 1:5, 2:4)
G.: Bukowski, Bolovics 2-2, Balatoni, ill. Di Fulvio 4, Giorgetti, D. Pijetlovics, F. Filipovics, Ivovics 2-2, Lapenna, Giacoppo

A csoport állása:

1. Pro Recco 6,
2. Hannover 3,
3. Crvena Zvezda 3,
4. Volgográd 0 pont

A további program:

Október 19., vasárnap

10.30 Pro Recco-Crvena Zvezda
12.30 Hannover-Szapratk Volgográd


E csoport, Zágráb (Horvátország)

A további program:

Mladost Zágráb-Marseille 11:10 (1:3, 1:2, 5:2, 4:3)

Primorje Rijeka-Jadran Herceg Novi 11:4 (3:0, 2:1, 2:0, 4:3) (az egyik játékvezető Fekete Balázs volt)
G.: S. Sukno 4, Elez 3, Radu 2, Burics, Setka, ill. Ukropina, Szarics, Spaics, D. Draskovics

A csoport álása:

1. Primorje Rijeka 6,
2. Mladost Zágráb 4,
3. Jadran Herceg Novi 1
4. Marseille 0 pont

A további program:

Október 19., vasárnap

10.30 Jadran Herceg Novi-Marseille
12.30 Mladost Zágráb-Primorje Rijeka


A tornákról az első két helyezett jut tovább, majd a következő fázisban páros mérkőzésen vívhatja ki a főtáblára kerülést. (Csoportelsőt csoportmásodikkal sorsolnak majd össze.) A páros mérkőzések időpontja: október 29. és november 12.

Azt követően kezdődik meg a főtábla küzdelemsorozata, amelybe már a ZF-Eger is bekapcsolódik.