FACEBOOK

Kupahétvége - Magabiztos OSC-siker, fájó Szolnok-vereség

Kupahétvége - Magabiztos OSC-siker, fájó Szolnok-vereség
hozzászólás, 2014.10.17.

A BL-csoportselejtezők újabb körében nagy lépést tett a csoportelsőség felé az OSC, míg a Szolnokot lerohanta a házigazda Kragujevác, s így vereséggel kezdtek Varga Daniék.

Bajnokok Ligája, 2. selejtezőkör

D csoport, Budapest (a XI. kerületi Kondorosi úti Nyéki uszoda)


Duisburg (német)-Kazany 10:17 (3:4, 0:6, 4:3, 3:4)
G.: Schüler 3, Ianc 2, Kalberg 2, Eidner, M. Grohs, D. Grohs, ill. Timakovics 4, Kovacsics, Nagajev, Rizov-Alejnyicsev 3-3, Sepeljev 2, Pliskevics, Zitnyikvlv-képek


OSC-Nagyvárad 12:7 (5:0, 4:3, 2:0, 1:4)
Budapest, Nyéki uszoda, v.: Buch (spanyol), Sztavridisz (görög)
OSC: Bisztritsányi, Decker Á. 2, Bátori 4, Szentesi, Juhász Zs., Kovács G., Hegedüs 1, Graham 1, Salamon 2, Gór-Nagy, Bundscuh, Drasko Brguljan 2, Varga V. (kapus). Vezetőedző: Vincze Balázs
Nagyvárad: G. Pijetlovics, Avramovics 1, Negrean 1, M. Korolija 1, Alexa 1, Popoviciu 1, Szabó R., Csupics, Cretu, Dunca 1, Georgescu 1, Kádár K. Vezetőedző: Dorin Costras
Gól - emberelőnyből: 4/9, ill. 2/10
Gól - ötméteresből: -, ill. 2/2


A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE A MÉRKŐZÉSRŐL

A határozott kezdés kifizetődött, a Nagyvárad 7:0-nál kapott észbe. A végére a hazaiak kiengedtek, de ez is belefért.


vlv-képek


A BL-tornán készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.

Canon Webáruház

VLV-VIDEÓK (DigiSport és vlv):

1:0 - Bátori első gólja

2:0 - Salamon első gólja

3:0 - Decker Ádám első gólja

4:0 - Bátori második gólja

5:0 - Graham gólja

6:0 - Hegedüs gólja

7:0 - Brguljan első gólja

7:1 - Negrean ötméteresgólja


7:2 - Popoviciu ötméteresgólja

8:2 - Brguljan második gólja

8:3 - Avramovics gólja

9:3 - Bátori harmadik gólja


10:3 - Decker Ádám második gólja

11:3 - Salamon második gólja

11:4 - Georgescu gólja

11:5 - Korolija gólja

11:6 - Alexa gólja

12:6 - Bátori negyedik gólja

12:7 - Dunca góljaVincze Balázs a DigiSportnak


- Ez jóval egyszerűbb mérkőzés volt az OSC-nek, mint amire számítottunk. De hát bánja fene, hogyha mondjuk a Nagyvárad nem játszik olyan jól, az OSC pedig úgy gondolom, hogy eddig azt mutatta itt a bajnokságban, hogy jó játékosokból áll, most pedig a mai meccsen talán azt is láttuk, hogy ez egy jó csapat lesz, amit már vártunk. Egész héten taktikailag is készült ez a gárda, Te is látod most már azt a jó csapatot amelyet jó játékosok alkotnak?

- Mindenképpen. Nagyon erős csapat ez a Nagyvárad, az hogy 7:0-ra el tudtunk menni, az elsősorban - ahogy mondtad - a mi játékosainkat dicséri, azt, hogy kezd összeállni valami abból, amit terveztünk. Nem késtünk el semmivel, az eddigi feladatainkat hozni tudtuk, gyengébb játékkal vagy közepes játékkal. Most valóban egy nagyon stabil jó három negyedet tudtunk produkálni, én azt gondolom, hogy a negyedik negyedbeli teljesítményünkre rányomta az a bélyegét, hogy holnap, úgy néz ki, egy mindent eldöntő, csoportelsőségért való mérkőzést kell játszanunk. Meglátjuk, hogy mi lesz, örülök és nézünk előre, hogy a Kazanyt mivel tudjuk esetleg meglepni, mi az, amivel ők nem tudnak meglepni minket.

- Mennyivel számíthatunk nehezebb mérkőzésre mint a mai volt, a Kazany mennyivel képvisel nagyobb erőt a Nagyváradnál?

- Én egy olyan meccsre számítottam, hogy ha nem tudjuk a magunk kezébe ragadni a kezdeményezést, ahogy ez az első negyed két-három-négy perce után vagy alatt megtörtént, akkor egy nagyon nehéz mérkőzést várt volna ránk. Azok a lehetőségek, amik adódtak ekkor a játékosok előtt, emberelőny, hátsó átlövések, azokat a legjobb tudásuk szerint tudták végrehajtani. Erre készültünk és nagy valószínűséggel holnap is ilyen feladat vár ránk, nagyon stabil zárt védekezés, kiváló és kimagasló kapusteljesítmény, blokkok nélkül, jó védekezés nélkül nem működik, evvel voltunk eddig adósak. És most ezt elég magas szinten hozták a játékosok, támadásoknál, befejezéseknél is jó döntések voltak. Öt-hat nappal ezelőtt, a BVSC meccsen, a Honvéd-meccsen töredékét láttuk ebből, ami ezen a mai meccsen előjött. Igazából ennek örülni kell és már ma, ebben a pillanatban elfelejteni. Meg kell nézni, mik azok, amik miatt ez most jól működött és átültetnie, hogy ez orosz játékosokkal szemben hogy működhet ugyanilyen jól.

- Akkor ehhez jó munkát kívánok és jó pihenést. Köszönöm szépen Vincze Balázsnak. Gratulálok.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)Bátori Bence a DigiSportnak


- A mérkőzés legjobbja érkezik, a négygólos Bátori Bence. Szívből gratulálok, már csak azért is, mert azt gondolom, hogy ez volt az eddigi legjobb OSC, amit most láttunk. Egy nagyon jó csapatból voltál ma te a legjobb a négy góloddal, de hát tudom, hogy ez csapatmunka volt. Kezd összeérni az a munka, amit ez a gárda elkezdett a nyáron közösen? Hogy érzed?

- Először is köszönöm szépen a gratulációt. Úgy érzem, hogy szépen lassan, igen, kezd összeérni. Kiemelném a kapusunkat Bisztritsányi Dávidot, és a védekezésünket, mert úgy érzem, hogy amellett hogy nagyon jól védett Dávid, rengeteg lövést megszűrtünk a blokkokkal. Ez adta meg azt az alapot, hogy el tudtunk menni 6:0-ra, és onnantól már azért az olló 8:3 és 10:4-nél már teljesen szétnyílt, úgyhogy úgy mondom, hogy még az is belefért, hogy egy nagyon kicsit kiengedjünk a végén.

- Meglepett titeket a Nagyvárad szerintem valamivel gyengébb játéka, ennél erősebb meccsre számítottatok?

- Azt mondom, hogy nem lepett meg, mert erre készültünk, arra készültünk, hogy egyből, az első negyed első percétől 'lerobbantjuk' őket. Így is edzettünk két hete, az előző hét erősebb volt, ez lazább, pörgősebb. Igazából rengeteget dolgoztunk ezért, de azt el kell mondani, hogy ha holnap nem nyerünk a Kazany ellen és utána a Duisburg ellen, akkor ez a mai igazából nem ér semmit.

- Mire számítotok holnap?

- Most vacsorázunk, utána szerintem kielemezzük a Kazany-Duisburg meccset, ahogy néztem, igazi orosz vízilabdát játszanak, fizikálisan nagyon erősek, nagyon jól felépítettek, nagyon pörögnek a vízben, úgyhogy holnap mindenféleképpen egy sokkal brusztosabb és szerintem szorosabb meccs lesz.

- Sok sikert kívánok hozzá. Gratulálok még egyszer Bátori Bencének.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)Gór-Nagy Miklós a DigiSportnak


- Gór-Nagy Miklós áll itt velem szemben, aki sérülés után tért vissza, de hát úgy tűnik, hogy jól vagy.

- Igen, jól vagyok. Köszönöm szépen, eléggé elfáradtam, de jól vagyok.

- És hát az egész védekezés, amit Bátori Bence is említett, egy olyan stabil hátteret, alapot adott most ennek az OSC-nek, hogy azt gondolom, esélye se volt a Nagyváradnak ezen a mérkőzésen.

- Valóban, szenzációsan kezdtünk, megvolt az az agresszió, az a magabiztosság és az a mindent elsöprő győzni akarás, ami hiányzott a nagyváradi tornán, és ami miatt ott le tudtak minket győzni. Itt viszont megleptük őket azzal, hogy mi tudunk így is vízilabdázni. elbizonytalanodtak, onnantól pedig igazából lefolyt így a mérkőzés.

- De hát még nem ért véget ez a hétvége, gondolom én, hogy azért itt a csoportelsősség a cél. De azért azt elmondanám, hogy a Szolnok kikapott a Kragujevác ellen és gondolom, hogy ha valakit elkerülnétek, az a Szolnok. Nem tudom, hogy bármilyen taktikázás ezek után belejátszik-e ebbe a hétvégébe vagy meccsről meccsre és győzelemről győzelemre haladtok.

- Csak magunkkal foglalkozunk, senki mással, nagyon sajnálom, hogy kikapott a Szolnok, így talán egy kicsit felértékelődik a mi Kragujavác elleni győzelmünk is. De attól függetlenül nagyon jó lenne, ha megnyernénk a csoportot és a Szolnok esetleg még első helyen továbbjutna, de nyilvánvalóan az lenne a legjobb, hogyha három magyar csapat lenne a legjobb tizenkettő között.

- Azért valljuk be, hogy a két következő összecsapás közül a holnapi lesz az az erősebb, amire a papírforma alapján nektek is jobban oda kell tenni magatokat. Mennyivel nehezebb ez a mai meccshez képest és mennyire tudtatok most tartalékolni?

- A vége felé azért látszódott, hogy egy kicsit már azon voltunk, hogy csak legyen vége a meccsnek. Ez nem feltétlenül jó, mert holnap azért végig kell koncentrálnunk a meccset. De szerintem, hogyha ugyanezzel az akarással és ezzel a jó értelemben vett agresszióval ugrunk be, akkor ugyanúgy el tudjuk venni az oroszok kedvét is a vízilabdától és be tudjuk húzni azt a meccset is.

-  Gór-Nagy Miklósnak köszönöm szépen, jó munkát, jó pihenést kívánok erre a hétvégére.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)Decker Ádám a vlv-nek


- Szervusz Ádám, fújd ki magad! Gondoltad volna, hogy így alakul ez a meccs?

- Szia, üdvözlöm a VLV olvasóit. Gondoltam, igen.

- Erre számítottál, hogy így elmentek 7-8 góllal már az elején?

- Már a múlt hetünk is ennek a Bajnokok Ligája-fordulónak a felkészülésével telt, ami a BVSC-meccsen sajnos meg is látszott,  Lépésről lépésre raktuk össze mind a taktikát, mind pedig a fizikális felkészültségünket. Úgy érzem, az első negyed ezt hűen mutatta. Minden egyes támadásunkat megpróbáltuk lefordulással befejezni. Nagyon kemény szorossal kezdtünk és megpróbáltuk érvényesíteni a fizikális fölényünket. Utána már tudtunk taktikusan játszani, ahogy az eredmény engedte. Persze voltak hibák és nagyképűség lenne azt mondani, hogy erre számítottunk, de valami ilyesmi volt a terv.

- Az első negyedben már eldöntöttétek és ezért lett ez egy furcsa meccs, mert tulajdonképpen már mindenki ment volna haza az első szünetben, hiszen semmi értelme nem volt folytatni.

- Azért azt nem mondanám, de igen, törekedtünk arra, hogy már az első negyedben elvegyük a kedvüket, érezzék, hogy ebben az uszodában nincs keresni valójuk. A hétvégét tekintve szerintem ez volt a legnehezebb meccs. De azt tudjuk, hogy a negyedik negyedben dőlnek el a vízilabda-meccsek, aki nézi a vízilabdát, láthatott már akár ötgólos fordítást is. Úgyhogy nem ülhettünk a babérjainkon. Kicsit könnyebb volt, hogy utána tudtunk velük úgy játszani, hogy jobban koncentrálunk a védekezésre és nem engedünk nekik sok gólt.

- Megvan már a csoportelsőség?

- Nem-nem. Most hazamegyünk és videózni fogunk. Eddig a Nagyváradra készültünk, nem is láttunk videót a Kazanyról, de most megnézzük és elkezdünk rájuk készülni. Ez egy gyönyörű első lépcsőfok volt, de a többi lépcsőfokot is meg kell mászni. Az utolsó lépcsőfok a Duisburg lesz. Három meccsre készültünk és e szerint haladunk tovább. Nagyon örülök, hogy ez így sikerült, de a szállodában már a holnapra figyelünk.

- Jó munkát kívánok.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Tina)Bisztritsányi Dávid a vlv-nek


- Nem tudok gratulálni, mert le kellett téged cserélni. Olyan szörnyen védtél, hogy kénytelen volt a mester lecserélni. Természetesen ez volt a vicc-része, nagyon jó voltál. Gyakorlatilag 5-6 perc alatt eldöntöttétek a meccset, utána már csak játszadozás folyt. De láttam, hogy végig komolyan vettétek, értékelj légy szíves!

- Köszönjük szépen. Kicsit helyesbítenék, mert oké, hogy az elején nagyon erősen kezdtünk, de három negyed elég arra, hogy 5-6 gólos előny leolvadjon. Volt már rá példa és lesz is rá példa. Nyilván meghatározta az egész mérkőzést, hogy nagyon megnyomtuk az elejét, nagyon akartunk. Vissza is akartunk vágni a Nagyváradnak, illetve fel akarunk kerülni a főtáblára és ehhez mindenféleképpen elsőnek kell lenni a csoportban.

- Nem lepett meg a Nagyvárad visszafogottsága? Mert elég sokáig tartott mire lendületbe jöttek...

- Azt gondolom, hogy nem kerültek lendületbe. Az elején nagyon megfogtuk őket és onnantól volt olyan játékos, akin éreztem, hogy feladta, volt, aki többet próbálkozott. A második negyedtől nem hitték el, hogy ezt vissza tudják hozni. Biztos vagyok benne, hogy úgy mentek neki ennek a mérkőzésnek, hogy nyerni akarnak, mivel ők is fel akarnak kerülni a főtáblára. Lehet, hogy az ő forgatókönyvük most már átíródott. Ez már nem a mi dolgunk és ezzel nem is foglalkozunk.

- A Kazany nagyon sok gólt dobott, bár egy sokkal gyengébb ellenfélnek. Mire kell vigyázni holnap?

- Arra, hogy ne nyerjenek. :-) Azért nem tudok erre mit mondani, mert két-három játékost ismerek közülük névről, a tavalyi Universiadéról, a többieket annyira nem. Megvan a videónk a mérkőzésükről, Balázsék kielemzik, mi pedig megkapjuk majd a tömörített anyagot.

- Jó pihenést és gratulálok még egyszer.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Tina)


A további program:

Október 18., szombat

14.45 Nagyvárad-Duisburg - DigiSport2
16:30 OSC-Sintez Kazany - DigiSport2, vlv (szöveges élő)

Október 19., vasárnap

16:00 OSC-Duisburg - Digi Sport2, vlv (szöveges élő)
17:45 Nagyvárad-Sintez Kazany - DigiSport2


E csoport, Kragujevác (Szerbia)

Yuzme Isztambul (török)-Posillipo (olasz) 6:14 (0:4, 2:4, 2:4, 2:2)
G.: Bebics 3, Sutalo 2, Hantal, ill. Renzuto Iodice 4, Briganti, Klikovac 2-2, Foglio, Dolce, Radovics, Gallo, Russo, MauroFotó: Vaterpolo Vesti

Radnicski Kragujevác (szerb)-Szolnok 12:10 (6:3, 3:2, 1:2, 2:3)
Kragujevác, v.: Sztavropulosz (görög), Simion (román)
Radnicski Kragujevác: Radics, Trajkovics 2, Popovics 1, D. Matrkovics 1, Milicsics, Vrlics 1, Csirics, Basara 1, Vuksanovics 1, Dedovics 2, Marko Csuk 3, M. Petkovics. Vezetőedző: Uros Sztevanovics
Szolnok: Nagy V., Gocics, Madaras 2, Vámos, Jansik D., Mezei 1, Alekszics, Tóth M., Varga Dániel 2, Varga Dénes 4, Kis G., Mitrovics 1, Decker A. (kapus). Vezetőedző: Cseh Sándor
Gól - emberelőnyből: 3/7, ill. 5/9
Gól - ötméteresből: -, ill. 1/1


Amennyire jól kezdett itthon az OSC, annyira gyengén a Szolnok Kragujevácon, a házigazda ellen. Cseh Sándor már a harmadik percben kapust cserélt, ekkor ugyanis már 3:0 állt az eredményjelzőn. Nagy Viktort Decker Attila váltotta, de ezen az estén az egész védelem (beleértve a kapusokat is) "el volt átkozva". Volt 5:1, sőt, 8:3 is és bár a végére felkapaszkodott a magyar csapat, ez csak a tisztes vereséghez volt elegendő.

A kronológiához tartozik, hogy végül Hangay Zoltánt nem nevezte a vezetőedző a tornára, így a sérülésből lábadozó Kis Gábor és Tóth Márton is vízbe szállt - előbbi sokat játszott, utóbbi egyelőre csak keveset.

CSEH SÁNDOR a vlv-nek:

- Az első másfél negyed a védekezésben egy nagyon nagy "lyuk" volt, komoly előnyhöz is jutottak. Kapusposzton ma nem volt erős a Szolnok, de nem hiszem, hogy csak ezen múlt. Annyival agresszívabbak voltak mint mi - és persze az ilyesmi a meccs elején még jobban kijön -, hogy ez minden más elemet, taktikát, technikai tudást, egyebeket felülírt. Mindez együtt eredményezte, hogy nem jól kezdtünk és az elején sok gólt kaptunk. Meg kell mondanom, hogy ez a Kragujevác teljesen más volt, mint a néhány héttel ezelőtti, elsősorban azért, mert megjött a centerük, aki nagy stabilitást adott a játékuknak elöl. Természetesen a hazai pálya belelkesítette őket, nagyon megnyomták az elején, s mondom, ez egy általánosan megfigyelhető tendencia mind a klubcsapatoknál, mind a válogatottaknál, hogy a nagyon agresszív játék egy időre el tudja nyomni azt, hogy a másik csapatban esetleg jobb képességű játékosok vannak. Erre persze lehetett készülni, meg is próbáltuk, de mint utólag látszik, nem sikerült.

Nekünk ez volt az első mérkőzésünk ebben a szezonban ilyen erős ellenféllel szemben, s nagy tanulság, hogy mivel más csapatok is hasonló stílusban játszanak, erre minél előbb fel kell tudnunk készülni.

VARGA DÁNIEL a vlv-nek:

- Az első perctől kezdve nem működött jól a védekezésünk és ez a kapott gólok számában kegyetlenül meg is mutatkozott. A mérkőzés során nem is tudtunk két gólnál közelebb jönni a Kragujeváchoz, csak üldöztük az ellenfelünket. És bár voltak biztató részei a mérkőzésnek, ezek sajnos a végeredményt nem tudták befolyásolni, de a jövőre nézve azért pozitívnak értékelhetők.

- Az volt a fő gond, hogy az elején lerohantak titeket?

- Lerohantak, de ebben semmi meglepő nincs, hogy egy szerb csapat ezt csinálja a saját uszodájában, a meglepő inkább az volt, hogy mennyire nem tudtuk hatástalanítani ezeket a rohamokat, illetve a lövéseket.

- Milyen volt a hangulat? A megszokott szerbiai...?

- Mint ahogy azt korábbi nyilatkozatomban említettem, nem véletlen, hogy a torna rendezői az első napra rakták ezt a meccset. Szerette volna a Kragujevác, hogyha kicsit ismeretlen csapatként találkozunk velük. Telt ház volt, jó hangulat, de hát ez igazából a folklór-része a dolognak, nem volt lényegesen befolyásoló tényező abból a szempontból, hogy hogy játszunk.

- Van még két meccs hátra - a csoportelsőség valószínűleg elment, de a továbbjutást még be kell biztosítani.

- Igen. A Posillipo ellen több góllal kell nyernünk. Papírformáról egyelőre nem beszélhetek, mert még mindig csak néhány feljegyzés szerepel azon a lapon, amely az új szolnoki csapat történetét tartalmazza. Most minden meccs egy új harc, remélhetőleg a szombatit sikerül győztesként megvívni.

TÓTH MÁRTON a vlv-nek:

- Nem kezdtünk jól, elkerülhető gólokat kaptunk, szétesett már az elején a játékunk. Sajnos a Kragujevác ránk tudta erőltetni az akaratát, mi pedig erre nem tudtunk megfelelően reagálni. A harmadik negyed második felében védekezést váltottunk, akkor elkezdtünk felzárkózni. Ilyenkor egy idő után törvényszerűen jönnek azok az ítéletek, amelyek nem kedvezőek nekünk, de igazából nem a bíráskodáson múlt a meccs. A végére szépen feljöttünk, de túl nagy előnyt adtunk nekik az elején és nem tudtuk a magunk javára fordítani a mérkőzést.

A további program:

Október 18., szombat

18.30 Radncski Kragujevác-Isztambul
20.00 Szolnok-Posillipo

Október 19., vasárnap

10.00 Isztambul-Szolnok
11.30 Radnicski Kragujevác-Posillipo


C csoport, Hannover (Németország)

Október 17., péntek

Szpartak Volgográd (orosz)-Pro Recco (olasz) 8:14 (0:4, 2:4, 2:3, 4:3)
G.: Kalturin, Agarkov 2-2, Andrjukov, Liszunov, Rekecsinszkij, Lazarjev, ill. D. Pijetlovics, Giorgetti 3-3, Ivovics, Jokovics, F. Filipovics 2-2, Giacoppo, Prlainovic


Hannover (német)-Crvena Zvezda (szerb) 11:10 (3:3, 2:2, 4:1, 2:4)
G.: Jokics, Bolovic 3-3, Bukowski 2, Toth B., Paunovics, Balatoni, ill. S. Rasovics 4, D. Obradovics 2, V. Rasovics, Drasovic, Eskert, Rackov

A további program:


Október 18., szombat

18.00 Szpartak Volgográd-Crvena Zvezda
20.00 Hannover-Pro Recco

Október 19., vasárnap

10.30 Pro Recco-Crvena Zvezda
12.30 Hannover-Szapratk Volgográd


E csoport, Zágráb (Horvátország) (A torna egyik játékvezetője Fekete Balázs)

Október 17., péntek


Mladost Zágráb (horvát)-Jadran Herceg Novi (montenegrói) 7:7 (1:2, 3:1, 1:1, 2:3) (Az egyik játékvezető Fekete Balázs volt)
G.: Zsivkovics 2, Bukic, Milakovics, Loncsar, Dasic, Ante Vukicsevics, ill. Ukropina, Szekulics 2-2, Moskoc, D. Draskovics, Pjesivac


Primorje Rijeka (horvát)-Marseille (francia) 17:8 (6:2, 4:3, 1:-1, 6:2)
G.: S. Sukno 4, Burics, Muslim 3-3, Radu, Krapics, Elez 2-2, Setka, ill. Camarasa 3, Crousillat 2, Simon, Martin, Kovacevics


A további program:

Október 18., szombat

18.00 Mladost Zágráb-Marseille
19.45 Primorje Rijeka-Jadran Herceg Novi

Október 19., vasárnap

10.30 Jadran Herceg Novi-Marseille
12.30 Mladost Zágráb-Primorje Rijeka


A tornákról az első két helyezett jut tovább, majd a következő fázisban páros mérkőzésen vívhatja ki a főtáblára kerülést. (Csoportelsőt csoportmásodikkal sorsolnak majd össze.) A páros mérkőzések időpontja: október 29. és november 12.

Azt követően kezdődik meg a főtábla küzdelemsorozata, amelybe már a ZF-Eger is bekapcsolódik.