FACEBOOK

A kupahétvége programja - nyilatkozatok

A kupahétvége programja - nyilatkozatok
hozzászólás, 2014.10.16.

A BL-selejtezők második köre. Itt a teljes menetrend és körkép a magyar csapatokról. Vincze Balázs, Decker Ádám, Cseh Sándor és Varga Dániel nyilatkozata.

Bajnokok Ligája, 2. selejtezőkör (időpontok helyi idő szerint)

D csoport, Budapest (a XI. kerületi Kondorosi úti Nyéki uszoda)


Jegyár: 500.- Ft. (16 éven felül)

VINCZE BALÁZS vezetőedző (A-Híd OSC-Újbuda) a vlv-nek:

- Jobb játékra számítottam a két bajnoki mérkőzésen, de nincs semmi gond, hiszen a legfontosabb a győzelem, azt pedig sikerült mindkét meccsen elérni. Szerintem ez lesz az idei bajnokság legmeghatározóbb szempontja: nyerni kell a meccseket, hozni a három pontot és ha ez sikerül, akkor nagyjából minden rendben van.

Tudva azt, hogy milyen edzések voltak - hiszen én vezényeltem azokat -, különösen az elmúlt héten, nem volt annyira meglepő a nehéz bajnoki rajt. Erre a mostani hétvégére készültünk, az elmúlt hónapok felkészülési programja alapján erre a három napra kell elérni a csúcsot a teljesítményben. Amikor megtudtuk a kupasorsolást és a bajnoki sorsolást, egyértelmű volt, hogy itt lesznek olyan feladataink, amelyeket jól teljesíteni nagyon kifizetődő lehet. Ez a szereplés nagyban befolyásolhatja azt, hogy mekkora esélyünk lesz a következő körben a főtáblára jutás kiharcolására. Ezért az elmúlt hetek programja ennek megfelelően alakult, ezen a héten igyekeztünk "összerakni" a taktikai részt, de már az sem nulláról indult, hiszen eddig is voltak elképzeléseink, amelyek alapján játszottuk a meccseket. Volt, amikor jobban sikerült, volt, amikor kevésbé. Próbáljuk "kőbe vésni" az alapokat, aztán erre szép fokozatosan rakni a többit. Az is biztos, hogy péntek estére még nem érünk el arra a szintre, amit mondjuk a szezon második felében szeretnénk felmutatni. Függetlenül attól, hogy hét játékos jött egy helyről, további négy pedig egy másik helyről, az elképzelés csapatszinten, taktikai szinten, a játékelmélet szintjén sokaknak újdonság e szerint kell összegyúrni, összecsiszolni a társaságot. Tartunk ahol tartunk, százalékot nem akarok mondani ezzel kapcsolatban, egy folyamatban vagyunk, úgy, hogy közben ezen a hétvégén csúcsformát kell futnunk, remélem, hogy képesek leszünk rá. Miki harcra kész, bízom benne, hogy jó teljesítményt tud nyújtani. Ugyanakkor Kayes nélkül kell ezt a hétvégét lehoznunk, ami valamilyen szinten nehézség, de úgy gondolom, hogy nem megoldhatatlan feladat.

- Az első napon már eldőlhet a csoportelsőség? Vagyis a Nagyvárad a legnehezebb ellenfeletek?

- Nem tudom megmondani. A Kazany "messziről jött csapat", nem nagyon ismerjük a képességeit. A Nagyvárad erős csapat, szerb válogatottakkal, masszív a védelmük és a támadásban is jók, ezt a nagyváradi tornán megtapasztaltuk. Ezt a két csapatot tartom erősnek. Meglátjuk, mi lesz. Az biztos, hogy egyből "belecsapunk a lecsóba", nem tartogatjuk az energiáinkat, szeretnénk, amilyen hamar csak lehet, dűlőre vinni a dolgokat.


DECKER ÁDÁM csapatkapitány (A-Híd OSC-Újbuda) a vlv-nek:

- Kayes arccsont-sérülése miatt nem lesz könnyű ez a torna. Szerencsére a combizomsérülésből lábadozó Gór-Nagy Mikit "visszakapjuk", ennek köszönhetően én egy kicsit felszabadulok a védői munkából és több időm lesz előre menni. Ez egy pici változás az eddigiekhez képest, de egyébként minden rendben van velünk. Készültünk, kétkapuztunk a BVSC-vel, úgy érzem, hogy ha az elmúlt két hétben összeszedett pici alapot tudjuk hozni, akkor nem lehet gond a továbbjutás.

- Gondolom, nem is csak a továbbjutás a cél, a helyezés sem mindegy...

- Az összes meccset meg kell nyernünk! (Én is az első helyre gondoltam.)

- A Nagyvárad a legnehezebb ellenfél?

- Szerintem igen.Bár az oroszokról nem láttunk videót, csak ismerjük az orosz játékstílust, nem tudjuk, hogy a Volgográdhoz képest mire képesek. Lehet, hogy túl optimista vagyok, de tőlük valahogy egyáltalán nem tartok. Ha a nyitó meccsen sikerrel vagyunk túl, az megadhatja a lökést a jó folytatáshoz.

- Milyen pszichés állapotban vagytok? Azért a bajnokikat szoros meccseken nyertétek meg...

- Ebből nem kell messzemenő következtetést levonni. Jó állapotban vagyunk, mindig szorított helyzetben voltunk, amit részben magunknak köszönhettünk, részben a BVSC és a Honvéd is nagyon kitett magáért, de szorult helyzetben mindkét alkalommal mi győzedelmeskedtünk. Fontos szituációkban gólokat tudtunk lőni és kivédekeztük az ellenfél támadásait az utolsó negyed sorsdöntő perceiben, ez a csapat erejét növelte, hiszen nehéz szituációkban tudtunk az ellenfél fölébe kerekedni. Magabiztosak vagyunk, várjuk a péntek estét.

A program:

Október 17., péntek

17:00 Duisburg (német)-Sintez Kazany (orosz)
18:50 OSC-Nagyvárad (román) - DigiSport1, vlv (szöveges élő)

Október 18., szombat

14.45 Nagyvárad-Duisburg - DigiSport2
16:30 OSC-Sintez Kazany - DigiSport2, vlv (szöveges élő)

Október 19., vasárnap

16:00 OSC-Duisburg - Digi Sport2, vlv (szöveges élő)
17:45 Nagyvárad-Sintez Kazany - DigiSport2


F csoport, Kragujevác (Szerbia)

CSEH SÁNDOR (Szolnoki Dózsa-Közgép) vezetőedző a vlv-nek:


- A szerdai és a szombati bajnoki mérkőzés volt számunkra a közvetlen felkészülés erre a tornára. Sajnáltam, hogy a három centerünkből kettő csak néhány percet játszhatott ezen a két találkozón, de a hét közepére már edzésbe állt Kis Gábor és Tóth Marci is. Nagy valószínűséggel csak Kragujevácban, az utolsó pillanatban döntöm el, hogy ki lesz a meccseken szereplő 13 játékos, ugyanis a döntés mindhárom mérkőzésre szól, menet közben már nem lehet cserélni.

Ami ebbe a három-négy hétbe beleférhetett, azt megtettük, ennek eredményét az eddigi felkészülési mérkőzések, kupameccsek és bajnokik mutatták. Természetesen ahhoz, hogy a Szolnok nagyon erős legyen, sok nehéz mérkőzést is játszani kell, de ezt most nem lehet megvárni, már ezen a hétvégén jól kell szerepelni. Természetesen a fő cél az, hogy első helyen jussunk tovább.

- Ehhez mindjárt az első napon a Kragujevácot kell legyőzni. Ez lesz a csoportdöntő?

- Előzetes számítások, a csapatok összetételének ismerete szerint ennek van a legnagyobb valószínűsége. Próbáltunk felkészülni a házigazdákból (ezúton is köszönöm az OSC segítségét!), de év eleje van, formálódnak a csapatok, ráadásul van olyan információnk, hogy a szerbeknél lesz néhány olyan játékos, aki eddig nem szerepelt ott. Nagyon ezzel nem foglalkozunk, úgy gondolom, hogy a Szolnok jobb csapat, mint a Kragujevác, de a hazai pálya nagyon nagy előnyt jelent. Valószínűleg sok néző lesz, a hangulat is "kemény" szokott lenni, ehhez alkalmazkodnunk kell.

Összefoglalva tehát: amennyire tudtunk, felkészültünk, leginkább az számít majd, hogy magunkhoz képest mennyire tudunk jó teljesítményt nyújtani.


VARGA DÁNIEL csapatkapitány (Szolnoki Dózsa-Közgép) a vlv-nek:

- A csoportbeli legerősebb ellenfelünk, a házigazda Kragujevác nem véletlenül tette péntekre a meccsünket, azt gondolom, hogy e két csapat közül kerül majd ki a csoportelső. Ezért a pénteki mérkőzést tartom a legnehezebbnek és egyúttal a legfontosabbnak is. Készültünk rájuk, ismerjük a játékosaikat és videóztunk is, de egyelőre elsősorban magunkkal kell foglalkoznunk. Még mindig az út elején járunk, sok minden van előttünk, egyszerre kell új dolgokat próbálgatni és stabilizálni olyan megoldásokat, amelyekről már most látható, hogy a csapat erősségei lesznek. Most ebben a "hibrid állapotban" vagyunk, de azt gondolom, minden okunk megvan arra, hogy bizakodva nézzünk a hétvége elé.

- Az eddigi meccseiteknek mik a tapasztalatai? A hazai frontokon (a kupában és a bajnokságban) öt tétmérkőzésetek volt, de általában ellenetek pihentette az ellenfél a legjobb játékosait... Ez is okozhatta a magabiztos, nagy gólkülönbségű győzelmeket.

- Az öt tétmeccs közül az egyiknél a védekezésünk nem volt rendben, ezt átbeszéltük. Azért emelem ezt ki, mert az egész szezonra szólóan úgy tervezünk, hogy nagyon komoly, stabil védekezésből kiindulva indítjuk meg a támadásainkat, a csapatnak hátul mindig stabilnak kell maradnia. Még ha gyengébb ellenfelekkel játszottunk is eddig, azt gondolom, hogy saját magunkkal tudtunk annyit foglalkozni, hogy felkészüljünk erre a mostani hétvégére.

- A taktika...?

- A győzelem...

A program:

Október 17., péntek

17.00 Isztambul (török)-Posillipo (olasz)
18.30 Radnicski Kragujevác (szerb)-Szolnok

Október 18., szombat

18.30 Radncski Kragujevác-Isztambul
20.00 Szolnok-Posillipo

Október 19., vasárnap

10.00 Isztambul-Szolnok
11.30 Radnicski Kragujevác-Posillipo
C csoport, Hannover (Németország)

Október 17., péntek

17.30 Szpartak Volgográd (orosz)-Pro Recco (olasz)
19.30 Hannover (német)-Crvena Zvezda (szerrb)

Október 18., szombat

18.00 Szpartak Volgográd-Crvena Zvezda
20.00 Hannover-Pro Recco

Október 19., vasárnap

10.30 Pro Recco-Crvena Zvezda
12.30 Hannover-Szapratk Volgográd


C csoport, Hannover (Németország)

Október 17., péntek

17.30 Szpartak Volgográd (orosz)-Pro Recco (olasz)
19.30 Hannover (német)-Crvena Zvezda (szerrb)

Október 18., szombat

18.00 Szpartak Volgográd-Crvena Zvezda
20.00 Hannover-Pro Recco

Október 19., vasárnap

10.30 Pro Recco-Crvena Zvezda
12.30 Hannover-Szapratk Volgográd


E csoport, Zágráb (Horvátország) (A torna egyik játékvezetője Fekete Balázs)

Október 17., péntek


18.00 Mladost Zágráb (horvát)-Jadran Herceg Novi (montenegrói)
19.45 Primorje Rijeka (horvát)-Marseille (francia)

Október 18., szombat

18.00 Mladost Zágráb-Marseille
19.45 Primorje Rijeka-Jadran Herceg Novi

Október 19., vasárnap

10.30 Jadran Herceg Novi-Marseille
12.30 Mladost Zágráb-Primorje Rijeka


A tornákról az első két helyezett jut tovább, majd a következő fázisban páros mérkőzésen vívhatja ki a főtáblára kerülést. (Csoportelsőt csoportmásodikkal sorsolnak majd össze.) A páros mérkőzések időpontja: október 29. és november 12.

Azt követően kezdődik meg a főtábla küzdelemsorozata, amelybe már a ZF-Eger is bekapcsolódik.