FACEBOOK

Molnár Tamás a szegedi jövőről

Molnár Tamás a szegedi jövőről
hozzászólás, 2014.10.16.

A háromszoros olimpiai bajnok klubja ügyvezetőjeként és szakmai igazgatójaként debütál Szegeden. Hosszú távú terveiről beszélt a csütörtöki Reggeli Startban.

Ami a jelenlegi helyzetet illeti: Molnár Tamás szerint a fiatal és a rutinos játékosok megfelelő keveréke alakult ki Szegeden, s a klubvezető optimista, úgy látja, hogy a négybe jutás, az éremért küzdés nem irreális cél a bajnokságban.

Az új szponzorral kapcsolatban Molnár Tamás elmondta, hogy a Tabán Trafik régi támogatója volt a klubnak, de a reklámtörvény változása miatt (nyilvánvalóan a cigarettareklámok megszüntetésének következtében) annak idején kénytelen  volt "kivonulni", most azonban egy szállodát és kávézót üzemeltet a cég, így ebben a formában tért vissza.

Ismét felvetődött a szegedi fedett uszoda kérdése, egy-két éven belül talán megvalósulnak a tervek, Szegeden labdarúgó stadionra és uszodára is szükség lenne.

Klubvezetői koncepcióját Papesz úgy fogalmazta meg, hogy több lábon álló modellt szeretne, ésszerű költségvetéssel, elsősorban szegedi nevelésekre építő csapattal. Reményét fejezte ki, hogy a következő 3-5 évben kikerülnek olyanok a szegedi utánpótlásból, akikre számíthat a csapat, sőt, esetleg a válogatott szintet is elérhetik. Továbbá Szeged városnak óriási vonzereje az egyetem. Olyan játékosokat szeretnének Szegedre csábítani, akik tanulni akarnak és sokat jelent majd számukra az egyetem támogatása, amit az egyesülettel való együttműködés keretében kaphatnának meg. Közép és hosszú távra gondolkodnak a szegedi vezetők, fenntartható modellt akarnak kialakítani, olyat, amelyet nem ingat meg az sem, ha egy szponzor egyik pillanatról a másikra megszünteti a támogatását.

Papesz szerint Varga Péter személyében fiatal, ambiciózus, szegedi kötődésű edző irányítja a csapatot, de ő maga is segíti a szakmai munkát, a parton és a vízben is, például külön foglalkozik majd a centerekkel, a fiatalokkal.

A szakember elmondta, nem bánják, hogy címvédőként a Szolnokkal kerültek össze a kupaküzdelmek negyeddöntőjében. Tőlük nem szégyen az esetleges vereség, de nem feltartott kézzel mennek a meccsre és meg fogják állni a helyüket.

A teljes beszélgetés: