FACEBOOK

Bajnoki eredmények - nem kalkulált egri döntetlen a fővárosban

Bajnoki eredmények - nem kalkulált egri döntetlen a fővárosban
hozzászólás, 2014.10.11.

Az egriek nem tudták elviselni Biros és Hárai hiányát, s értékes pontokat vesztettek az UVSE vendégeként. A Szeged kikapott Kaposváron, az OSC nehezen győzött a Szőnyi úton. Sok szoros meccs jellemezte a bajnokság szombati, második fordulóját.


FTC-Debrecen 11:9 (3:1, 3:4, 2:1, 3:3)
G.: Kolozsi, Csapó, Jansik Sz., Swift 2-2, Marnitz G., Regős, Ernyey, ill. Halek 3, Tóth P. 2, Macsi, Hoppál, Kincses, Kállay

VLV-VIDEÓK:

1:0 - Jansik Szilárd első gólja

2:0 - Csapó első gólja

3:0 - Kolozsi első gólja

3:1 - Halek első gólja

4:1 - Swift első gólja

5:1 - Regős gólja

5:2 - Halek második gólja

5:3 - Kállay gólja

6:3 - Kolozsi második gólja

6:4 - Halek harmadik gólja

6:5 - Tóth Péter első gólja

7:5 - Swift második gólja

8:5 - Marnitz Gergő gólja

8:6 - Tóth Péter második gólja

8:7 - Kincses gólja

9:7 - Csapó második gólja

10:7 - Jansik Szilárd második gólja

11:7 - Ernyey csavargólja


11:8 - Hoppál gólja

11:9 - Macsi Patrik gólja, ötméteres


VARGA ZSOLT (FTC) a fradi.hu-nak:

- Jól kezdtünk a Debrecen elleni mérkőzésen is, utána sajnos kicsit visszaesett a játékunk, védelmi hibákból kaptunk egy-két gólt, amit biztos ki fogunk alaposan elemezni. Próbáltuk a csapatot formában tartani a mai meccsre, de ez az ötödik fontos találkozónk volt zsinórban egy hét alatt, fizikailag és mentálisan is fáradtak voltak a játékosok. Örülök, hogy a második mérkőzésünket is megnyertük a bajnokságban, ráadásul a Népligetben, hazai közönség előtt.


CSAPÓ MIKLÓS (FTC) a fradi-hu-nak:

- Rövid időn belül ez már az ötödik tétmérkőzésünk volt, fejben talán kicsit elfáradtunk. Szerencsére az elején sikerült elmenni, szerintem végig kézben tartottuk a mérkőzést. Amikor a Debrecen felzárkózott, nekünk mindig volt válaszunk, nem forgott veszélyben a győzelmünk, mi irányítottuk a találkozót. Örülök, hogy a második bajnoki meccsünket is megnyertük.

VARGA TAMÁS (Debrecen) nyilatkozata:

- Sajnálom, hogy így alakult, a mérkőzés több pontján is alakulhatott volna másként. Nagyon nagy sanszunk volt egy pontot elhozni. Azt mondtam a játékosaimnak, hogy a KSI-mérkőzésből kell erőt meríteni, hogy egy csapat 6:2 után, 7:1-et tud játszani – ez elég erős akárki ellen. Most is megmutatkozott, hogy egy Ferencvárosnak számolnia kell velünk. A Ferencváros megverte a BVSC-t kettővel, mi is kettővel kaptunk ki. Azt gondolom, hogy ez egy szép teljesítmény. Büszke vagyok arra, hogy szívvel-lélekkel játszottak, bár sajnos azokban a szituációkban, amikor a mérkőzés felénk billenhetett volna, akár döntetlennél vagy egygólos hátránynál a negyedik negyedben, azokban a helyzetekben hibáztunk – ezért lett a vége "közte kettő". Ebben majd előrébb tudunk lépni. Kállay Márkot elveszítettük a második negyed elején, utána lehetett érezni a hiányát. Büszke lehet a csapat arra, hogy még így is egyenlíthetett volna.

(Lejegyezte: Tina)


Kaposvár-Szeged 13:12 (3:5, 4:3, 2:1, 4:3)
G.: Vindisch, Berta 3-3, Gros, Parezanovics 2-2, Sántavy, Ágner, Vikalo, ill. Varga II. Zs. 4, Manhercz K. 3, Kiss Cs., Manhercz Á. 2-2, Seman

Honvéd-Szentes 9:6 (2:3, 3:2, 2:1, 2:0)
G.: Kiss B. 3, Fülöp 2, Kiss G., Szőke, Steinmetz B., Sztojcsics, ill. Weszelovszky 3, Boros, Werner, Vörös


BVSC-OSC 7:9 (3:2, 1:2, 2:2, 1:3)
G.: Pásztor, Létay 3-3, Kotsidis, ill. Bundschuh 3, Kovács G., Juhász Zs. 2-2, Bátori, Brguljan

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE A MÉRKŐZÉSRŐL

VLV-VIDEÓK (DigiSport):

1:0 - Kotsidis gólja

2:0 - Létay első gólja

2:1 - Bundschuh első gólja

2:2 - Juhász első gólja, ötméteres

3:2 - Pásztor első gólja

4:2 - Létay második gólja, ötméteres

4:3 - Kovács Gábor első gólja, ötméteres

4:4 - Juhász második gólja

5:4 - Pásztor második gólja, ötméteres

5:5 - Bátori gólja

5:6 - Kovács Gábor második gólja

6:6 - Pásztor harmadik gólja

6:7 - Bundschuh második gólja

7:7 - Létay harmadik gólja

7:8 - Brguljan gólja

7:9 - Bundschuh harmadik góljaMärcz Tamás a DigiSportnak


- Izgalmas találkozót láthattunk és emiatt leginkább a BVSC-t illeti a dicséret, hiszen ahogyan a mester is mondta, itt mindenki meg fog majd szenvedni a pontokért. A mai napon az OSC-nek tényleg meg kellett szenvednie, sőt még lehet, hogy egy picit több is volt ebben a mérkőzésben a hazaiak szempontjából.

- A végeredmény, hogy nyert az OSC, maradunk 0 ponttal. Nem szeretünk szépen veszíteni, én legalább is nem szeretek, nem ez lesz a cél ebben az évben. 7:7-nél volt egy olyan emberfór, ami jó lehetőség volt és talán ide billenthettük volna a végén a meccset és akkor az OSC kapaszkodhatott volna. Ez sajnos egy ,,ha” és a sportban nincsen ,,ha”. A játékosaimmal maradéktalanul elégedett vagyok, mert küzdöttek, úgy, ahogy én azt elvártam és tényleg jó volt a játék, azt csinálták, amit kértem. Hibák vannak, ez egy nagyon jó OSC, akiktől kikaptunk, abszolút nincsen szégyenkezni valónk.

- Elfáradt a végére a csapat? Hogy érezted?

- Kevés játékost tudtam berakni, 18 évesek voltak a kispadon, akiket annyira nem mertem játszatni, hiszen kevesebb rutinjuk van. Ennek ellenére nem éreztem, hogy fizikailag felőrlődtünk volna, sőt szerintem fizikailag kiegyenlített volt a mérkőzés. Klasszisteljesítménye volt az OSC-nek, hogy két labdát messziről be tudtak lőni a végén – ez döntötte el a meccset.

- Most még 0 ponttal áll a csapat, de ha előre nézünk, jön az újabb hazai mérkőzés a Szentes ellen és nyilván ott már pontokat kellene szerezni.

- Az a mérkőzés lesz igazán fontos. A Szentes is egy nagyon erős csapat, ők is hasonló célokért küzdenek, mint mi. Ugyan a győzelem kötelező, de a kötelezők még nehezebbek. Szeretnénk megszerezni az első három pontunkat. Kemény ellenfél lesz jövő szombaton a Szentes.

- Jó mérkőzést és sok sikert kívánok. Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Tina)Bundschuh Erik a DigiSportnak


- Érkezik a mérkőzés legjobbja, Bundschuh Erik, akinek gratulálok ehhez a címhez, illetve hát a mai győzelemhez is. Ilyen szezonrajtról álmodtál személy szerint? Ugye a Honvéd ellen is téged választottak a mérkőzés legjobbjának és ma is.

- Igazából nem tükrözi az, hogy most engem választottak a legjobbnak, mivel három gólt lőttem, de ez nem azt jelenti, hogy én voltam a legjobb. Most a csapat harcolt, ahogy lehetett, nagyon megszenvedtünk itt a BVSC ellen, igazi magyar bajnokság. Nagyon kemény meccsek lesznek, meg voltak, meg ez a kettő is az volt, meg még azok is lesznek, és hát nem azt jelenti, hogy én voltam a legjobb, hanem a csapat volt a legjobb.

- Most szerénykedtél, de azért a góloknál arról sem feledkezzünk meg, hogy ezek nagyon fontos találatok voltak. Lehet azt mondani, hogy majd ebben az újjáalakult OSC-ben akkor te leszel a fontos gólok specialistája?

- Szerintem nem, mert abszolút az van, hogy mindenkinek megvan a sajátossága, és mindenki tud gólokat lőni ebben a csapatban. Azért vagyunk jó csapat, és leszünk jó csapat is.

- Hogy érzed egyébként, mi változott azáltal, hogy most ugye ide igazoltál, itt elkezdődött egy új építkezés, és hát lehet látni, hogy tényleg remek formában vagy.

- Köszönöm szépen, igyekszem, ahogy csak lehet, új város, új remények.

- És akkor most már irány a válogatott kerettagság?

- Majd az illetékesek döntenek róla.

- Köszönöm szépen, és még egyszer gratulálok Bundschuh Eriknek.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)Vincze Balázs a DigiSportnak

- Megint egy nagyon izgalmas találkozó volt, hiszen a Honvéd ellen is csak a végén sikerült eldönteni a találkozót. Azt lehetett látni, mintha picit nehezen születtek volna meg a jó döntések a játékosoknál. Hogy érezted, ez a koncentráció miatt alakult így?

- Valóban az eredmény ugyanolyan, a meccs felvezetése volt másmilyen. Most nem előnyből, hanem hátrányból sikerült ezt a 9:7-es végeredményt kialakítani. Jól láttad, sok olyan helyzetünk volt, akár támadásban, akár védekezésben, amikor fejetlennek tűnt a csapat. Sokszor beszéltünk róla, hogy teljesen új gárdát építünk. Még a meccs előtt mondtam, hogy teljesen új helyzet alakult ki a tegnap délelőtt, edzés után, amit igazából tegnap este és a meccs előtt próbáltunk átbeszélni. Ezek olyan dolgok, amik vagy egyből olajozottan működnek vagy nem, most nem működött. Sok olyan lehetőségünk volt, amit nem tudtunk kellőképpen megfejteni.

- Viszont a csapat erejét mutatja, hogy amikor nem is megy annyira a szekér, akkor is a fontos győzelmeket sikerül megszerezni.

- Ez eddig így volt, ezt kell folytatnunk tovább. A múltkori mérkőzésen körülbelül négypercnyi szép játékot tudtunk produkálni, a main igazából annyit sem. Harcos, küzdelmes mérkőzés volt. A BVSC nagyon felkészült, pörgős volt. Én azt mondom, hogy a két csapat közötti játékos állomány döntött arról, hogy nem lett döntetlen.

- Ha előre tekintünk, a következő hétvége is nagyon fontos lesz majd az OSC számára, hiszen következik a Bajnokok Ligája selejtező újabb köre, hazai rendezéssel.

- A célunk az első hely megszerzése. Az biztos, hogy ezen a héten, amellett, hogy készültünk a BVSC ellen, fizikai felkészülés is volt, hogy a jövő héten sokkal többet tudjunk a taktikával foglalkozni. Ezen a mérkőzésen be is igazolódott, hogy kell vele foglalkozni, mert kicsit nagyobb összhang kell legyen a játékosok között, mivel ez védekezéseket, emberelőnyöket és támadásbefejezéseket dönthet le – ezek a sarkövei az eredményességnek.

- Sok sikert kívánok a jövő heti Bajnokok Ligája selejtezőjéhez. Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Tina) 


Szolnok-Vasas 14:3 (2:1, 3:0, 4:1, 5:1)
G.: Varga Dániel, Varga Dénes 3-3, Mezei, Alekszics, Madaras 2-2, Gocics, Mitrovics, ill. Sedlmayer, Gyárfás T., Takács B.

Pécs-KSI 13:13 (5:4, 2:3, 2:2, 4:4)
G.: Kistamás 5, Czigány, De Blasio, Müller 2-2, Csacsovszky A, Krizsán, ill. Hangody L. 5, Fejős 4, Bicskei 2, Kalanovics, Kovács G.

UVSE-Eger 7:7 (1:4, 3:2, 2:0, 1:1)
G.: Dávid Z. 3, Tóth Z., Tiba, Korényi, Szedmák, ill. Erdélyi, Vapenszki 2-2, Szivós, Csuk, Cuckovics

Két másodperccel a meccs vége előtt Laboncz József kivédte Csuk ötméteresét.