FACEBOOK

Újra itthon - magyar bajnokin

Újra itthon - magyar bajnokin
hozzászólás, 2014.10.09.

Madaras Norbert tíz év után, Varga Dániel és Varga Dénes négy év "kihagyást" követően játszott ismét magyar bajnoki mérkőzést szerdán este. A meccs után természetesen várta őket a vlv kamerája.


A SZERDAI EREDMÉNYEK, A SZENTES-SZOLNOK MECCS ÖSSZES GÓLJÁVALMadaras újra itthon

- Szia Norbi! Köszöntelek itthon tíz év után! Milyen volt az első bajnoki? Milyen érzéseid vannak?

- Pont ebben az uszodában játszottunk a hétvégén is Magyar Kupát, úgyhogy tíz év után azok voltak az első itthoni meccseim - legalábbis magyar csapatban. Összességében jó, pozitív. Eddig nagyjából minden úgy alakul, ahogy szeretném, meg ahogy elképzeltem. Ez a meccs ma nem, de amúgy igen.

- Nagyon simán nyertetek, bár a harmadik negyed közepéig szoros volt.

- Hát, szoros, mert kapaszkodtak. Azt mondom, hogy ha van olyan, hogy "elkerülhető gól", akkor abból kaptunk ma jó sokat. Aztán az utolsó negyedben jött ki a különbség, meg az, hogy azért fizikálisan is jobbak vagyunk. De 9 gólt nem szabad kapni senkitől.

- Milyen lesz a csapatod? Mennyi idő alatt jön ki belőle a tudás?

- Majd meglátjuk. Bízom benne, hogy minél előbb. Főleg, hogy a jövő hétvégén már BL-selejtezőt játszunk. Tehát olyan sok időnk azért nincsen. Lesznek fontos meccsek a következő egy-két hónapban is. Én azt gondolom, hogy jó lesz, de nagyon sokat kell még dolgoznunk.

- Zárjuk keretbe foglalva: jól érzed magad itthon?

- Jól, köszönöm szépen.

- Nem bántad meg?

- Nem, egyáltalán nem.

- Hát, akkor sok sikert kívánok.

- Köszönöm.

(Lejegyezte: Szita Mónika)Varga Dániel újra itthon

- Szervusz Dani! Köszöntelek itthon. Volt egy kis ünnepélyessége ennek a meccsnek? Az első hazai bajnoki, újra...

- Szia. Belül egy kicsit ünnepeltem, de nem beszéltünk erről, se a csapaton belül, se Dumival vagy Norbival. Én eleve kicsit hajlamosabb vagyok a nosztalgiára, így picit ünnepélyesebben éltem meg ezt a mai meccset, egészen a harmadik negyedig, mert ott már nem erre gondoltam, hanem arra, hogy miért játszunk ennyire gyengén, és hogy oldjuk meg ezt a meccset.

- Hogy érzed magad itthon? Amit eddig itthon töltöttél, olyan volt-e, mint amire számítottál?

- Köszönöm szépen, nagyon jól érzem magam Szolnokon is és a szolnoki csapattal is. Nagyon élvezem a helyzetet és mindent, ami ebbe beletartozik, az edzéseket, az uszodát, a környezetet. Örülök, hogy elindult a bajnokság, mert nagyon régóta vártam ezt. Igazából, amióta először eljátszottam a gondolattal, hogy Szolnokra jövök, azóta várom, hogy a magyar bajnokságban játszhassak és végre ma elkezdődött.

- Azt hiszem, mindenki tudja milyen lesz ez a csapat, de mikor lesz olyan, amilyennek gondoljuk?

- Arról, hogy milyen csapatot szeretnénk, én is gondolok egyfajta játékképet, minőséget, de még nagyon formálódunk, látszott a mai meccsen is. Sok mindennel meg kell még birkóznunk. Ez viszont pozitívuma a mai meccsnek, hogy már a bajnokságnak ebben a szakaszában van olyan tapasztalatunk, ami a későbbiekben hasznos lehet, például: hogyan lehet meccset nyerni rossz játékkal. El kell viselnünk, hogy ha nem játszunk jól, akkor is nyernünk kell, legyen bárki az ellenfél. Ennél sokkal erősebb csapatok is lesznek, ott sem fogunk mindig jól játszani, bár arra törekszünk.

- Gondolom a selejtezők, majd kicsit összeszoktatnak titeket. Mikorra lesz olyan a csapat szerinted, amikor már bárki ellen simán esélyesek lesztek?

- Azt gondolom majdnem mindenki egyszerre kezdte el a felkészülést. Tehát a legnagyobb ellenfeleink is közel ilyen állapotban lehetnek, formálódnak, új dolgokat próbálnak ki. Ez a fajta fejlődés párhuzamos lehet. Magunkkal kapcsolatban: nagyon nagy potenciál van a csapatban, rengeteg variációs lehetőség, rengeteg jó játékos. Remélem minél hamarabb össze fog állni, de legkésőbb a legvégére. :-)

- Köszönöm szépen és jó szezont kívánok.

(Lejegyezte: Tina) Varga Dénes újra itthon

- Szervusz Dumi! Köszöntelek itthon. Jó érzéseid vannak? Mégiscsak magyar bajnokságban játszol, rég volt ilyen. Vége van egy meccsnek, mit szoktál ilyenkor csinálni?

- Szia. Jó érzéseim vannak. Emlékszem, amikor Rijekába mentünk, és az első meccsen Szegeden játszottunk mondtam is neked, hogy zavarban vagyok. Az első meccsen már túl vagyunk, hasonlót éreztem, kicsit furcsa volt. Mindenesetre ez ma már nem volt aktuális. Ma már jöttünk csinálni a dolgunkat. Nem ment annyira gördülékenyen. Én még kifejezetten örültem is, hogy fizikálisan fárasztó meccs volt. Továbbá annak is, hogy az utolsó negyedben kellett megnyerni.

- Én meg annak örülök, hogy vághatok majd éjszaka csodaszép gólokat. Hogy érzed magad itthon? Belaktátok az új lakást? Milyen Szolnokon?

- Jó. Szolnok teljesen rendben van. Két napig navigációval jártam haza, mert annyira ismeretlen volt, de ez alatt a két nap alatt megismertem az egész várost. Bátran állíthatom, hogy kevés meglepetés vár rám. Nekem nincs ezzel bajom, Rijekában is szerettem, hogy nagyon kis városban, kis faluban éltünk. Családi élet éléséhez nagyon alkalmas.

- Mikor kezd el pezsegni a véred? Mi lesz az a szituáció, amikor már kicsi stressz is lesz benned? Gondolom még a selejtezőn sem...

- Igazából nem tudom, hogy ez mitől függ, mert a mai napom élveztem a játékot. Onnantól kezdve élveztem, hogy egyre csak jöttek ránk és elkezdett emelkedni a „cikiségfaktor". Nagyon úgy éreztem, hogy itt mindenki azt szeretné, hogy kikapjunk. Rögtön az első meccsen, itt Szentesen, a Szolnok kicsit "el legyen gáncsolva". De láttam, hogy a többiek is elég dacosak lettek és végül azért rájuk tettük a terhet.

- Jó szezont kívánok neked és azt, hogy sokkal stresszesebb meccseid is legyenek, mint ez a mai volt.

(Lejegyezte: Tina)