FACEBOOK

OSC-Honvéd 8:6

OSC-Honvéd 8:6
hozzászólás, 2014.10.07.

A vártnál nehezebben, de megszerezte a győzelmet az OSC a bajnokság nyitó meccsén a Honvéd ellen. Nyilatkozatok és a meccs góljai.

OSC-Honvéd 8:6 (3:1, 1:1, 1:3, 3:1)
G.: Bundschuh 3, Salamon 2, Bátori, Kovács G., Decker Á., ill. Kiss G., Illés, Fazekas, Fülöp, Sztojcsics, Steinmetz B.

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

VLV-VIDEÓK (DigiSport):

1:0 - Bátori gólja

2:0 - Bundschuh első gólja

3:0 - Bundschuh második gólja

3:1 - Illés gólja

Bisztritsányi ötméterest véd


3:2 - Kiss Gergely gólja

4:2 - Kovács Gábor gólja

4:3 - Fazekas gólja

5:3 - Salamon első gólja

5:4 - Sztojcsics gólja

5:5 - Fülöp Bence gólja

6:5 - Bundschuh harmadik gólja

7:5 - Decker Ádám gólja

7:6 - Steinmetz Barnabás gólja

8:6 - Salamon második gólja


Vad Lajos a DigiSportnak

- Igazi rangadó volt és minimális különbség döntött az OSC javára. Erre számított?


- Nem. Most őszinte leszek: nem. És még nem vagyunk kész... A csapatom még csak "nyitogatja az oroszlánkörmeit", amik még nagyon picikék, kölyök... Szépen haladunk, úgy érzem, hogy a mai napon abszolút nem vallottunk szégyent. kellett volna egy pici plusz, ami sajnos nem volt meg. Ült egy 16 éves srác a parton, őt azért nem lehet nagyon sokat játszatni ilyen hőfokú mérkőzésen. Mátyás Zoli megtette... és nagyon szeretném neki megköszönni ezt az alázatot és ezt a sportemberi hozzáállást, amit ma nyújtott, meg hát a csapatomnak is.

- Beszéltünk a kapusposztról és Lévai Marci nagyon jól védett.

- Ezért válogatott kerettag. Ne felejtsük el: azért hoztuk ide, hogy stabil válogatott legyen, úgy érzem, hogy elindult azon az úton. Ha belenéz egy laikus egy mérkőzésbe, mondja meg, hogy kik a válogatott játékosok, ne az legyen, hogy a víz viszi őke ide, oda, amoda, amerre éppen hullámzik.

- Ugye a hétvégén több arcát is mutatta a Magyar Kupa-selejtezőn a Honvéd, azt hiszem, hogy ma egy meccsen belül sikerült ezt megismételni, hiszen volt egy 0:3-as kezdés, és onnan sikerült visszakapaszkodni a meccsbe, pontszerzési reménye is volt a Honvédnak, én úgy gondolom.

- Igen. Itt a nyári igazolásoknál sok nagy szakember nyilatkozott nagyon sokfélét. Én úgy érzem, a magyar bajnokság majd eldönti. Bízzuk a magyar bajnokságra, hogy mi fog történni. Haladunk tovább ezen az úton, ne felejtsük el, hogy nekünk azért még van két japán válogatott játékosunk, akik még éppen Japánban játszanak, de egyszer csak ideérnek...

Ez már történelem, nagyon örülök, hogy jól játszottunk, de nekünk megvannak azok a mérkőzéseink, amiket majd hoznunk kell. És azokon fog eldőlni a mi sorsunk.

- Köszönjük szépen. Sok sikert a továbbiakban!Bundscuh Erik a DigiSportnak


- Gratulálok, Faragó Tamás téged választott Ambrus Tamással a mérkőzés legjobbjának. Azt hiszem, hogy talán picit nehezebb, döcögősebb kezdés volt ez, mint ahogy indult, és mint amire számítottatok talán ti is.

- Először is szeretném üdvözölni az összes magyar vízilabda-rajongót, üdvözlöm őket az új szezonban. Reméljük, hogy sok ilyen érdekes meccs lesz még. Ahogy mondod, nagyon nehéz kis meccs volt. Ugyebár az első meccs volt a szezonban, remélem, ennél egyszerűbb meccsek lesznek, és ugyanígy fognak végződni számunkra.

- Korábban nem mindig az volt a feladatköröd és a szerepköröd, hogy fontos gólokat lőjél, és ilyen sok gólt egy mérkőzésen. Ma nagyon-nagyon kellett ez a három gól.

- Hála az égnek, most nekem ment jól a csapatból, de ugyebár mi egy csapat vagyunk, és nem egyének, lehet, hogy a következő mérkőzésen másnak fog menni, és még egyszer mondom, nem egyénekből állunk, hanem csapatból, tehát csapatként harcolunk és küzdünk.

- Említették többen is, hogy Ti talán egy picit jobban játékban vagytok, mint a vetélytársak, hiszen a BL-selejtezőben is szerepeltek. Most egy kicsit mintha az érződött volna, hogy ez fáradtsággal is párosul, mégiscsak sok meccset játszottatok az utóbbi időben.

- Igazából lehet így is nézni, mert tényleg sok meccset játszottunk, ahogy mondtad, a BL-ben, és ezt hála az égnek sikeresen vettük, és itt fogjuk rendezni a következő selejtezőt is, és hát nekünk kell a sok meccs, hogy összeszokjunk, mert azért ez egy egész új csapat, és nyerni akarunk, mint mindenki más, nyerni akarunk. :)

- Azt a selejtezőtornát egyébként közvetítjük is majd, akárcsak a hétvégi mérkőzéseteket, hiszen akkor a BVSC otthonában, egy másik feltörekvő csapat otthonában kell helytállnotok. Ott mire számítasz?

- Ugyanilyen nehéz mérkőzésre, mert ugyebár van az első négy csapat, amely nagyon erős, és utána az összes többi csapatot sem szabad lebecsülni, mert ott akár pontot lehet veszíteni, és mi nem szeretnénk pontot veszíteni sehol sem.

- Gratulálok a játékodhoz és a győzelemhez!

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)Vincze Balázs a DigiSportnak


- 3:0-ig mindenféle szempontból úgy tűnt ez a mérkőzés, hogy gálameccs lesz, ünnepi hangulat, sok néző, szép gólok, így gondolták az OSC játékosok is...

- Szerintem úgy gondoltuk, hogy folytatjuk ezt tovább. Hiába indult már el a szezon, első mérkőzés, különösen hazai környezetben ez az első meccsünk volt ebben a szezonban. Minket is lehet, hogy egy idő után sokkolt az a környezet, ami itt a Kondorosi úti uszodában körbevett, telt ház, jó hangulat… Azt kell, hogy mondjam, hogy az egész felvezető időszakban mindenki arról beszélt, hogy milyen komoly és jó bajnokság elé nézünk. Ez bizonyítéka volt ennek, nem csak hogy jó bajnokság, hanem nagyon kiélezett jó mérkőzések. Eddig arról beszéltünk, hogy idegenben meg kell küzdeni a pontokért. Nem csak idegenben kell megküzdeni, - ezt az edzők nyilván nagyon jól tudják -, hanem otthon is, az elsőtől az utolsó másodpercig. Volt egy háromperces fantasztikus nyitásunk utána pedig inkább közönségszórakoztató játékká ment át, hogy minél izgalmasabb legyen a végjáték. Hát ez az volt. Szeretném persze, ha ilyen szempontból egy kicsit javulnánk, ha van egy ilyen előnyünk, akkor azt magabiztosabban tudjuk tartani a mérkőzés végégig.

- Azért nem akarjátok ennyire kiszolgálni a közönséget, hogyha kell, akkor még izgalmassá is teszitek a meccset…

-  Azt kell hogy mondjam, hogy mindig nagyon fontos, hogy mennyi ember jön el, szeretnék minden egyes alkalommal megölten ezt a uszodát, és kiszolgálni a közönséget. Én úgy gondolom, hogy a közönség akkor is örült volna, hogyha ez nagyobb gólarányú győzelem lett volna, legalábbis 3:0-igazt hallottam, hogy örült mindenki, aki itt van. Szeretnék jobb játékot nyújtani. Szombaton megint egy nagyon nehéz feladat vár ránk, szintén a DigiSport közvetítése lesz a Szőnyi úti uszodából. Ez a két csapat, a Honvéd és a BVSC döntetlent játszott a kupaselejtezőn. Nagyon nehéz meccsre számítok, ugyanilyen kezdés kell, mint a mai, csak nem ilyen folytatás.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyete: Kerbi)


A forduló további programja

Október 8. szerda


18.30 KSI-Debrecen

19.00 Pécs-Szeged

19.00 UVSE-Vasas

19.30 FTC-BVSC

19.30 Kaposvár-Eger

19.30 Szentes-Szolnok