FACEBOOK

Gála az újjávarázsolt Laky uszodában

Gála az újjávarázsolt Laky uszodában
hozzászólás, 2014.10.07.

A korábban "beígért" Orbán Viktor nélkül, de miniszteri szintű protokollal avatták fel kedden a BVSC felújított uszodáját, a Szőnyi úti Laky Károly uszodát.

A TAO-pénzből, a Waberer cég segítségével végrehajtott beruházás kiterjedt a Szőnyi úti uszoda 50-es és a 25-ös medencéjének teljes gépészeti és fűtéstechnológiai munkálataira, a kazánok, nyílászárók teljes cseréje, a vízforgatóra, a medenceterek burkolására, az öltözők, zuhanyozók felújítására. A nézőtéren - a végső bejárást követően - várhatóan ezer-ezerkétszáz szurkoló foglalhat helyet és a BVSC itt szeretné megrendezni a jövő februári Volvo Kupa nemzetközi felkészülési tornát.

A beruházás másik része egy könnyűszerkezetes új csarnok megépítése, abban egy 25 méteres medencével, szaunával, tornateremmel. Ez a komplexum egy átkötővel kapcsolódik a régi uszodához, s várhatóan november végén-december elején lesz kész.

Az avatóünnepséget követő gálamérkőzésre szépen megtelt az uszoda lelátója.

A két kapitány, Benedek Tibor és Horkai György úgy döntött, hogy teljesen összekevert csapatokkal lép színre a két válogatott, s ezzel nagy örömöt szereztek azoknak a fiataloknak, akiknek még nem volt módjuk olimpiai bajnokkal, világbajnokkal egy csapatban szerepelni.

A gálára meghívottak:

Decker Attila (Szolnok), Kardos Gergely (KSI) - kapusok
Angyal Dániel (Eger), Bedő Krisztián (Eger), Erdélyi Balázs (Eger), Hornyák Olivér (Eger), Horváth Zsombor (Pécs), Jansik Dávid (Szolnok), Kalanovics Balázs (KSI), Kovács Gergő (KSI), Kovács Zoltán (Miskolc), Lovas Péter (UVSE), Lőrincz Bálint (Eger), Madaras Norbert (Szolnok), Manhercz Krisztián (Szeged), Mezei Tamás (Szolnok), Pellei Frank (Szentes), Szatmári Kristóf  (UVSE), Tóth Márton (Szolnok), Vadovics Viktor (UVSE), Varga Dániel (Szolnok), Zalánki Gergő (Eger) - mezőnyjátékosok.


A meccs jó hangulatban zajlott, Benedek Tibor csapata simán nyert, de mint azt a vlv-nek adott meccs utáni videónyilatkozatában elárulta: arra azért vigyázott a csapatkijelölés során, hogy a győzelmet ne engedje ki a kezéből...


vlv-fotók


VLV-VIDEÓK:

MeccsjelenetekBenedek Tibor a BVSC-uszodaavatón

- Szervusz Tibor! Egy nagyon jó hangulatú gálameccsen vagytok túl. Mik a benyomásaid, azért ez egy furcsa dolog ilyen körülmények között játszani.


- Nagyon. Ilyet még sose csináltunk, bár azért meg kell, hogy mondjam, úgy állítottam össze a csapatot, hogy azért nyerjünk. :-) Az elosztás az én felelősségem volt legnagyobb részben. De nagyon jó kis mérkőzés volt szerintem, látványos is volt, hajtottak a fiúk, megpróbáltunk azért vigyázni rájuk, mert holnap mérkőzést játszanak. Egy méltó uszodamegnyitó volt, méltó ehhez a szép uszodához.

- Láttál szakmai szempontból bármit, esetleg egy-egy fiatal megmozdulása feltűnt? Tudtál ilyen szempontból így figyelni?

- Igen, láttam, de ezt most ne elemezzük!

- Ez az uszoda most Budapesten egy nagyon nagy dolog, ha igaz, akkor februárban itt lesz a Volvo Kupa. Mint kiderült ma, az első két meccsünket itthon játsszuk a Világligában, elképzelhető hogy valamelyik itt lesz a BVSC-nél?

- Azt még nem mondanám, majd meglátjuk, talán a Volvo kupa lesz itt februárban, most egyelőre. Még nem tudtuk, hogy a Világligában mikor játszunk, kivel játszunk, a szervezés még csak most indul a helyszínekkel, de nagyon büszkék vagyunk erre az uszodára tényleg nagyon jól sikerült.

- Kiprovokálhatom belőled a választ arra a kérdésre, hogy a fiatalok közül kik reménykedhetnek a meghívóban?

- Nem. :-)

- Nem? Akkor, ha mondok neveket....?


- Mondjál neveket..., de látható volt, hogy azért az én csapatomban voltak inkább azok a fiatalok akiket jobban figyeltem.

- Manhercz Krisztián, Zalánki Gergő, jó nyomon járok?

- Majd meglátjuk. Most elindul a bajnokság, elindulnak a nemzetközi kupameccsek, itt nagyon sok erőfelmérő van és nem szeretném azt, hogy a játékosokat megzavarja, hogy kinek van több vagy kevesebb esélye. Azt kértem tőlük, hogy úgy játszanak a bajnokságban, hogy behívhassam őket a válogatott keretbe.

- Itt most lesz egy taktikai megbeszélés? Mit fogsz mondani?

- Kérem vissza a pólóimat!

- Köszönöm szépen, jó pihenést.

- Köszönöm.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)Horkai György a BVSC-uszodaavatón


- Szervusz Gyuri! habár vereséget szenvedtetek, de azért gratulálok, nagyon jó hangulatú meccs volt. Hogy érzed magad?

- Jól, nagyon jól. Mit mondjak? Én ebben az uszodában nőttem föl, nekem ez egy külön élmény, hogy ilyen uszoda lett itt, egy ilyen európai szintű vagy világszintűnek is mondhatom. Nagyon jó hangulat volt, jó ötlet  volt így összerakni a csapatokat, láttam a gyerekeken, hogy milyen fantasztikus nagy érzés nekik, gondolod el, hogy csak mondjak egy példát, a 98-as Vadovics játszik a kétszeres olimpiai bajnok Madarassal egy csapatban, szóval ez nekik fantasztikus dolog és örök élmény, mondhatom a többieket ugyanígy végig, játszani Varga Danival, fantasztikus volt, nagyon jó volt, örülök.

- Nálatok mi következik? Megy tovább az edzés?

- Igen, most elkezdtük a 98-asokkal a hétvégén az edzéseket, aztán ez majd folyamatosan megy tovább, most rakom össze a jövő évi programot, készülünk, ugye a 98-asoknak lesz jövőre Európa-bajnokság és a 95-ösnek világbajnokság már az új szabállyokkal.

- Köszönöm szépen, jó munkát kívánok a továbbiakra.

- Köszönöm szépen én is.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)Decker Attila a BVSC-uszodaavatón


- Szerbusz Attila, köszöntelek. Az első kérdés, hogy jól vagy-e egészségileg, minden rendben van, meggyógyultál?

- Jól már, igen. Volt egy vírus. Most Tóth Marci beleesett egy másikba, van ilyen. Igazából jól vagyok már, köszönöm.

- Hogy volt ez? Mesélj erről, nagyon érdekes volt ez a meccs is, az egész környezet, valahogy szokatlan, nem...?

- Nyilván volt meccs is, de ez egy nagyon jó dolog, hogy megnyílt egy ilyen budapesti uszoda, ez egy tradicionális uszoda, én is itt nőttem föl. Boldog vagyok, hogy ilyen környezetben játszhatnak majd azok, akik most kezdenek el vízilabdázni és azt gondolom, méltó, ahogy most kinéz ez az uszoda ahhoz, amilyen uszoda ez, azért itt sok klasszis játékos nőtt föl, most sorolhatnánk...

- Szeretnél itt játszani nemzetközi meccseket a válogatottal?


- Én abszolút, mondom itt nőttem fel, tehát szeretem. Gyakorlatilag olyan, mintha hazajönnék, úgyhogy szeretnék, remélem hogy fogunk még egyszer itt játszani.

- A meccsről mondj két mondatot légyszíves!

-  Csak annyit mondok, hogy 99-es születésű játékos is volt a vízben, aki gyakorlatilag Madaras Norbi fia is lehetne. Úgyhogy ezzel elmondtam mindent, gratulálok nekik, mert nagyon jól helytálltak.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)Vadovics Viktor a BVSC-uszodaavatón


- Kedves Viktor, köszöntelek a VLV kamerája előtt, arra kérlek, hogy mutatkozz be, mennyi idős vagy és hogy érezted magad itt az uszodában?

- Vadovics Viktor vagyok, 98-as születésű. Rettentő nagy megtiszteltetés volt, hogy itt lehettem, főleg hogy a példaképemmel is játszhattam, köztük Madaras Norberttel. Az már önmagában nagy dolog, hogy vele együtt, egy szélen játszhattam és vb-aranyérmesek, olimpiai bajnokokat és Európa-bajnoki ezüstérmeseket foghattam és játszhattam együtt velük.

- Mióta vízilabdázol, hol játszol?

- UVSE-ben játszom, 9 éve vízilabdázom már és rosszkéz szélen játszom, balkezes vagyok.

- A korodhoz képest, feljebb játszottál még válogatottban is.

- Igen, a 96-osokkal játszottam a nyáron világbajnokságon.

- Mi a terved, mit szeretnél eléri, mi az álmod?

- Az álmom természetesen az olimpia bajnokság, világbajnokság és Európa-bajnokság, bármelyik megadatik a felnőttben ezek közül, akkor én már nagyon boldog leszek.

- Van-e magadban egy terv, egy elképzelés, hogy mennyi idő alatt hova szeretnél jutni, mi a következő egy-két fázis?

- Még egyelőre az utánpótlásban a 98-asokkal lesz Európa-bajnokságunk és jövőre világbajnokságunk, szeretném azokat megnyerni és később a felnőttön még nem gondolkodtam, az olyan távolinak tűnik még...

- Sok sikert kívánok neked és remélem találkozunk még a válogatott meccseken.


- Köszönöm szépen.

- Köszi.

- Tiszteletem.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)