FACEBOOK

(Túl) Könnyű Világliga-csoportba kerültünk

(Túl) Könnyű Világliga-csoportba kerültünk
hozzászólás, 2014.10.07.

Elkészítették a Világliga 2014-15-ös szezonjának európai selejtezőcsoport-beosztását. (Köszönjük a waterpoloworld.com segítségét!) Részletek, nyilatkozatok.

Világliga, 2014-15, európai csoportselejtezők:

A csoport:
MAGYARORSZÁG, Görögország, Románia, Szlovákia.

B csoport:
Szerbia, Oroszország, Németország, Spanyolország

C csoport:
Montenegró, Olaszország, Horvátország, Törökország, Franciaország


A csoportokból csak az első helyezett jut a szuperdöntőbe, amelynek várhatóan Olaszország ad otthont jövő nyáron, így az olaszok eleve részvevők.

A Világliga-selejtezők november 18-án kezdődnek, a versenysorozat szuperdöntője jövő nyáron lesz, előzetes információk szerint Olaszországban, a végső győztes a jelentős pénzdíj és a nagy presztízst jelentő trófea mellett akkreditációt szerez a riói olimpiára.

Női válogatottunk csoportjában szerepelnek: Olaszország, Oroszország és Franciaország.

BENEDEK TIBOR szövetségi kapitány a vlv-nek:


- Ha a továbbjutást nézzük, akkor mindenképpen jó ez a csoport, ha viszont azt, hogy mennyit tudunk fejlődni év közben annak során, hogy nehéz ellenfelekkel játszunk, akkor nem olyan jó. Úgyhogy vegyesek az érzéseim, mert ezt a Világliga-sorozatot - annak ellenére, hogy már olimpiai selejtező - egy kicsit szeretném más szempontok alapján is "hasznosítani". Leginkább arra, hogy fiatal játékosokat megnézzek éles helyzetben, ehhez viszont szükség van nehéz mérkőzésekre is. Ebből a szempontból örültem volna, hogyha erősebb a csoportunk, de úgy látom, azért lesznek itt is jó meccsek. Természetesen ott szeretnénk lenni jövőre is a szuperdöntőben. Azt mondom, 50-50 százalék az örömöm és az az érzés, hogy jó lett volna erősebb csoport :-).

- Mennyire fogsz hajtani arra, hogy elsőként érjük el az olimpiai részvételt ennek a tornának a megnyerésével? Ad-e ez most egy kis plusz motivációt?

- Nem foglalkozunk ezzel. Ha kikerülünk, akkor majd nyilván cél lesz, hogy megszerezzük az olimpiai kvalifikációt, most nem ez jár a fejünkben, a csoportmeccseken ez még nem cél, nem jelent semmit.

- Várhatóan mikor hirdetsz Világliga-keretet és az mekkora lesz, bő vagy éppen annyi, ahányan játszanak majd?

- November elején lesz névsor, annyit már most elárulhatok, hogy azok közül a nem válogatott fiatalok közül, akik ma este játszani fognak a BVSC-uszodaavatás gálameccsén, néhányan szerepelni fognak a Világligán. Nagyon bő keretet nem érdemes kialakítani, hiszen ha idegenben kezdünk, vasárnap lesz egy edzés, hétfőn pedig már utazunk, most úgy gondolom, legfeljebb eggyel több játékost hívok be, mint amennyien a meccsen szerepelni fognak, de lehet, hogy eleve azt a 13-at, akik utaznak.


VARGA DÁNIEL csapatkapitány a vlv-nek:

- Először is örülök annak, hogy a tavalyi és a tavalyelőtti sorozathoz képest most három ellenfelünk van a csoportban, mert ez azt jelenti, hogy két meccsel többet tudunk gyakorolni év közben. Az elmúlt két évben is bebizonyosodott, hogy az év közbeni Világliga-mérrkőzések a fejlődésünket szolgálják, főképpen pedig az, hogyha be tudunk jutni a szuperdöntőbe.

Ami a csoport erősségét illeti, látszólag könnyebbnek tűnik a továbbjutás, mintha bármelyik másik csoportba kerültünk volna, de idegenben minden mérkőzés nehéz lehet.


Csapatunk programja:

november 18.: Magyarország-Szlovákia
december 9.: Magyarország-Románia
2015. január 20.: Görögország-Magyarország
2015. február 17.: Szlovákia-Magyarország
2015. március 17.: Románia-Magyarország
2015. április 14.: Magyarország-Görögország