FACEBOOK

Elhozták a labdát - Szentendrén is beindul a vízilabda

Elhozták a labdát - Szentendrén is beindul a vízilabda
hozzászólás, 2014.10.06.

Szentendre város sportegyesülete megalakította vízilabda szakosztályát. Szövetségi támogatással hamarosan "vízilabda akadémia" indul a V8-ban.

Ez az az uszoda, ahova még Kemény Dénes szövetségi kapitánysága idején kezdett "rákapni" a magyar válogatott. Többször tartotta itt edzéseit a csapat, s ez nem változott azt követően sem, hogy Benedek Tibor vette át a "karmesteri pálcát".

Sőt.

A nyári budapesti Eb alatt ez az uszoda volt a fiúk edzéseinek helyszíne. Külön öltözőtermet alakítottak ki számukra, s kiváló körülményeket teremtettek az edzésekhez. Emlékezetes, hogy az uszoda munkatársai a csapat sikeres szereplésének hatására egy "Szép volt, fiúk!" feliratú magyar zászlót feszítettek ki az uszodatérben, az egyik falra, jól látható helyre, ezzel is buzdítva a mieinket.

Ugyanez az uszoda lapunk "más hasábjain" is szóba került. Nem más, mint Varga Dániel írt cikket nekünk a szentendrei hobbi-vízilabdásokról, meginterjúvolva Scheffler Tamást, a Szentendrei Hobbi Vízilabda Klub vezetőjét. (Ennek az interjúnak a hatására az ország több pontján alakultak amatőrök, csak a mozgás, a póló szeretetéért vízbe szállók kezdeményezésére hobbi-vízilabda egyesületek.)És lám, a póló középkorú és annál is idősebb szerelmesei óriási diadalt arattak, hiszen csak ily módon értékelhető a hétfő esti program, amelyre az újonnan alakult vízilabda szakosztály vezetőjétől kaptuk a meghívót. Történetesen Scheffler Tamástól...

Szépen teltek a lelátók, elsősorban gyerekekkel és a leghangosabbak "természetesen" a Kósz-Petőváry-féle pólósuli "kópéi" voltak, ütemes szurkolással múlatták az időt.

Aztán lezajlott a protokollprogram is, az illetékesek aláírták a szándéknyilatkozatot, amely szerint a V8-as uszodában a Magyar Vízilabda Szövetség támogatásával utánpótlásnevelő központ létesül. Ezután edzésbe kezdtek a kicsit, de nem volt túl sok idejük, mert következett az est fénypontja, a szentendrei öregfiúk és a magyar válogatott bemutató mérkőzése. (A sípot Merész András, a női válogatott szövetségi kapitánya fújta.)A nemzeti csapatot világbajnokok, olimpiai bajnokok képviselték, név szerint Gergely István, Hárai Balázs, Erdélyi Balázs, Szivós Márton és Hosnyánszky Norbert.

Szivós Marci és Hosi a sajtótájékoztatóról csatlakozott a többiekhez (miután egyenként átlagosan 8,5 nyilatkozatot adtak különböző orgánumoknak), ugyanis szerepet vállaltak a létrejövő szakosztály tevékenységében, a majdani gyerekképzésben, a pólós akadémia szakmai munkájában. Mindketten szépen beszéltek a mikrofonba, a lényeg: köszönik a megtisztelő feladatot, igyekeznek segíteni egészséges embereket nevelni, és remélik, hogy egyszer majd OB1-es, sőt válogatott játékosok kerülnek ki ebből az uszodából.

Sok siket kívánunk Marcinak és Hosinak, továbbá a szentendrei vízilabdasportnak!

VLV-VIDEÓK:


Szivós Márton a sajtótájékoztatón


Hosnyánszky Norbert a sajtótájékoztatón