FACEBOOK

Kiss Gergely: ,,Legyen víz, kapu és egy gömbölyű labda!,,

Kiss Gergely: ,,Legyen víz, kapu és egy gömbölyű labda!,,
hozzászólás, 2014.10.06.

Harminchét évesen kezdi meg új bajnoki szezonját és egyáltalán nem "ulibuli" csapatban. Kiss Gergely a Honvédról és az (évtizedek óta) esedékes szabálymódosításokról is kifejtette véleményét a hétfői Reggeli Startban.

Köztudott, hogy a helyzet annyira képlékeny, a Honvéd pedig még csak most kezd összeállni (a csapat két japánja például még mindig nincs Budapesten), hogy a vezetőedző, Vad Lajos egyelőre nem is mer konkrét célt kitűzni a bajnokságra.

Kiss Gergely ennél határozottabb és optimistább: szeretné, ha a 4-8. helyek valamelyikére befutna az ismét sok fiatallal szereplő RacioNet-Honvéd. Azt teljesen biztosra veszi a háromszoros olimpiai bajnok, hogy a mezőnyből kimagasló három sztárcsapatnak sem lesz egyszerű dolga idén, ha a bajnokság alsó régiójához tartozó csapathoz kell meccsre utaznia.

Az esetleges visszavonulásával kapcsolatos kérdésre válaszolva Kiss Gergely elmondta, érzi már a kort, de amíg az egészsége engedi, addig nem hagyja abba, mert élvezi a játékot, jól érzi magát a fiatalok között, önmagában ez is karba tartja. Szerinte néhány év még benne lehet a pályafutásában.

A tervezett új szabályokkal kapcsolatban kritikusan fogalmazott. Emlékeztetett, hogy 19 évvel ezelőtt, amikor ők társaival junior vb-t nyertek, kísérletként már alkalmazták ugyanezeket a módosításokat. Nem érti, hogy lehet, hogy nagyjából ugyanazok a vezetők, akik akkor ugyanezekben a székekben ültek, az "őskövületek", miért futnak most neki annak, amit már 19 évvel ezelőtt meg kellett volna tenni. A sportolók alkalmazkodnak a nekik kialakított szabályrendszerhez - ezt tette pályafutása elején, most, így a vége felé szintén megteszi, ha szükséges. Azt mondta mindig: legyen víz, legyen kapu, legyen gömbölyű labda - áll minden szabályváltoztatás elé. (Hozzátette: nagy testű, jól lövő játékosként a tervezett módosítások - a kisebb pálya és kisebb labda - számára kedvezőek.)

Az évtizedes nyűglődés okát egyébként abban látja, hogy a sportág nemzetközi vezetői, akik egy irodában ülnek Svájcban vagy Olaszországban, elképzeléseikről eddig nem kérdezték meg azokat, akik az uszodában, magas szinten művelik ezt a sportot.

A teljes beszélgetés: