FACEBOOK

Tóth Marci 3. lett, de megfőzte a nagyközönséget

Tóth Marci 3. lett, de megfőzte a nagyközönséget
hozzászólás, 2014.10.03.

Hárman voltak még versenyben, köztük Tóth Marci, de a végső finálé előtti este, a napi főzőprogram végén neki kellett "levennie a kötényt". Kiszállt a versenyből, harmadik lett. Érzéseiről, tapasztalatairól, terveiről nyilatkozott a vlv-nek.


TÓTH MÁRTON a vlv-nek:

- Nagyon megható volt az utolsó pillanat, mert amit eddig még egyszer sem tettek meg a zsűri tagjai, az eredményhirdetést követően egyesével lejöttek, gratuláltak nekem és sok sikert kívántak. Bernáth József elmondta, hogy nagyon elégedettek voltak velem, tudják, hogy az én helyem most a vízben van, de abban is biztosak, hogy a vízilabda után van egy olyan terület, ahol szintén megállom a helyem.

- Mennyire voltál csalódott, amikor kihirdették az eredményt?

- Egy sportoló mindig a győzelemre tör, úgyhogy csalódott voltam, de amikor Bernáth József és a többi zsűritag szavait hallottam, akkor az egészet úgy könyveltem el, hogy nekem azért ez egy fél győzelem, nagyon büszke lehetek arra, amit elértem, tényleg meg tudtam mutatni magamat erről a másik oldalamról. És a lényeg: még nagyobb kedvem lett és még nagyobb lehetőségem nyílik, hogy később ezt a vonalat tovább vigyem. De természetesen jelenleg a vízilabda az első, arra koncentrálok.


Fotók: RTL Klub

- Mit jelent akkor, hogy "tovább viszed ezt a vonalat"?

- Aki ismer, tudja, hogy mindig is tanultam, tanulok a szabadidőmben, most esetleg nem újabb felsőfokú képzést választok, hanem ezzel foglalkozom majd. Az elmúlt hetekben szerzett tapasztalatok alapján fejleszteni fogom magam, egyelőre az otthoni főzések során.

- Pusztán azért, hogy még finomabbat egyél és egyenek az ismerőseid vagy van ezzel más terved is?

- Mindenképpen fontos, hogy én is finomabbat egyek, ez egy alapvető cél. :-) Maga a tanulás is lényeges. Nagyon sok mindent el lehet még sajátítani, az alapvető technikáktól kezdve odáig, hogy a legegyszerűbb alapanyagokból hogy lehet a legkreatívabb ételeket elkészíteni vagy hogy hogyan kell szépen tálalni. Ez mind gyakorlás kérdése is. Vagy például az alapmártások összeállításának jó ismerete egy konyhában elengedhetetlen. Nagy kedvet érzek magamban, érdekel ez a dolog, ha nem is profi szinten, de ugyanúgy, ahogy eddig, a szabadidőmben biztosan gyakorolni fogom.

- Most megtanulsz dolgokat, még profibb leszel, de mindez azért, hogy saját magadat és a környezetedet "jól tartsd", nincs vele más célod?

- Dehogy nincs! A távlati célom az, hogy a sportolói pályafutásomat követően esetleg ezzel foglalkozzak hivatásszerűen. Addig pedig a szabadidőmben gyűjtöm a tapasztalatokat, tanulok, igyekszem kijavítani a hibáimat, megszüntetni a hiányosságaimat. Aztán természetesen szeretnék ezzel a tudással valamit kezdeni.

- Az egész versenysorozat visszhangját hogy értékeled? Emlékszem, már az első napokban említetted, hogy folyamatosan csörög a telefonod...

- Nagyon nagy szeretet vett körül végig, elsősorban a közösségi médiának köszönhetően. Létre is hoztam a saját facebook-oldalamat, aminek folyamatos frissítésére ezután is figyelni fogok. Amolyan személyes blog lesz ez, úgy gondolom, a továbbiakban is sokakat érdekelhet, hogy egy élsportolónak milyen ötletei, milyen tapasztalatai vannak a főzéssel kapcsolatban, hogy tudja ezt a hobbiját összeegyeztetni a mindennapok edzéseivel, a versenyekkel. Ezzel mind foglalkozni szeretnék, napi szinten.Magáról a versenyről: nagyon élveztem, komoly lehetőséget láttam benne és ezzel a lehetőséggel megpróbáltam maximálisan élni, hogy megmutathassam magam egy másik oldalról. Váratlan volt számomra, hogy ilyen sokan szurkoltak nekem és ez egyébként - természetesen a nagy öröm mellett - kicsit keserédessé tette a siker ízét, ugyanis több mint tíz éve érek el eredményeket a profi vízilabdában, idén nyáron Európa-bajnoki döntőt játszottam, emellett eltörpül az elmúlt hetek "konyhai teljesítménye", mégis, azt hiszem, nagyon sokáig úgy emlékeznek majd rám az emberek, hogy ebben a néhány hétben milyen jól főztem...

De talán - és ebben nagyon bízom - a műsorban sokak által megismert, esetleg megkedvelt karakterem hozzájárul ahhoz, hogy a nézők közül jó néhányan a "fő szakmám", a vízilabdázás iránt is az eddiginél jobban érdeklődjenek és ez kedvenc sportágam számára is előnyös lehet.

- Gratulálok, Marci, sok sikert még a vízben, aztán pedig majd a konyhában!


Tóth Márton a Reflektor magazinban: