FACEBOOK

Ők játszanak a BVSC-gálán

Ők játszanak a BVSC-gálán
hozzászólás, 2014.10.02.

Mint korábban megírtuk, október 7-én avatják a felújított BVSC-uszodát, s az ünnepség keretében bemutató mérkőzést játszik a magyar felnőtt, junior és ifjúsági válogatott tagjaiból álló két csapat. Itt a meghívottak listája. (Jegyekhez csak előzetes regisztrációval lehet hozzájutni!)

A gálameccsen közös keretből kialakított vegyes csapatok játszanak majd.

A meghívottak:

Decker Attila (Szolnok), Kardos Gergely (KSI) - kapusok
Angyal Dániel (Eger), Bedő Krisztián (Eger), Erdélyi Balázs (Eger), Hornyák Olivér (Eger), Horváth Zsombor (Pécs), Jansik Dávid (Szolnok), Kalanovics Balázs (KSI), Kovács Gergő (KSI), Kovács Zoltán (Miskolc), Lovas Péter (UVSE), Lőrincz Bálint (Eger), Madaras Norbert (Szolnok), Manhercz Krisztián (Szeged), Mezei Tamás (Szolnok), Pellei Frank (Szentes), Szatmári Kristóf  (UVSE), Tóth Márton (Szolnok), Vadovics Viktor (UVSE), Varga Dániel (Szolnok), Zalánki Gergő (Eger) - mezőnyjátékosok.


(A gálával nagyjából egy időben rendezik meg Budapesten a bajnoki startot jelentő OSC-Honvéd mérkőzést, így az ott szereplő játékosok értelemszerűen nem játszhatnak a Szőnyi úton.)

HORKAI GYÖRGY utánpótlás szövetségi kapitány a vlv-nek:

- A fiataloknak mindig megtiszteltetés játszani a válogatottal. Az időpont nem a legszerencsésebb, így külön erre a meccsre nem is tudunk készülni. A meghívottaim vegyesen kerültek ki a világbajnok ifjúsági és az Eb-ezüstérmes junior csapatból. Ahogy mindig, az ilyen meccs lehetőség a fiataloknak, hogy megmutassák magukat és örüljenek, hogy játszhatnak a válogatottal.

BENEDEK TIBOR a felnőtt férfi csapat szövetségi kapitánya vlv-nek:

- Több jó dolog is van ebben a rendezvényben. Megszépült egy régi uszoda és új is épült, büszkénk vagyunk arra, hogy Budapesten is sor kerülhet ilyen ünnepségre. A gálameccs pedig egyben azt is jelzi, hogy kezdődik a felkészülés a következő időszak feladataira. Nem titkolom, van a most játszó és nem kerettag játékosok között néhány olyan név, akiket a novemberben kezdődő Világliga-sorozatban számításba veszek.


A BVSC-nél, TAO-pénzből, a Waberer cég segítségével végrehajtott beruházás kiterjedt a Szőnyi úti uszoda 50-es és a 25-ös medencéjének teljes gépészeti és fűtéstechnológiai munkálataira, a kazánok, nyílászárók teljes cseréje, a vízforgatóra, a medenceterek burkolására, az öltözők, zuhanyozók felújítására. A nézőtéren - a végső bejárást követően - várhatóan ezer-ezerkétszáz szurkoló foglalhat helyet és a BVSC itt szeretné megrendezni a jövő februári Volvo Kupa nemzetközi felkészülési tornát.

A beruházás másik része egy könnyűszerkezetes új csarnok megépítése, abban egy 25 méteres medencével, szaunával, tornateremmel. Ez a komplexum egy átkötővel kapcsolódik a régi uszodához, s várhatóan november végén-december elején lesz kész.

Az október 7-i, a beruházás első szakaszát lezáró avatóünnepségen lesz szinkronúszó- és táncbemutató, majd az ilyenkor szokásos avatóbeszédek és szalagátvágás után, 17.30-tól rendezik meg a gálameccset, amelyre 600 néző lehet "hivatalos". Jegyárusítás nem lesz, belépőkhöz - a nyári, olaszok elleni margitszigeti barátságos mérkőzéshez hasonlóan - előzetes regisztrációval lehet hozzájutni.

Az igényeket a media@waterpolo.hu címre kell elküldeni, egy fő összesen 4 jegyre "pályázhat". A regisztráció akkor érvényes, ha arról visszaigazoló emailt kap a jelentkező.