FACEBOOK

Sorsoltak a LEN-nél - az OSC és a Szolnok is jó csoportba került

Sorsoltak a LEN-nél - az OSC és a Szolnok is jó csoportba került
hozzászólás, 2014.09.29.

A LEN-nél elkészítették a Bajnokok Ligája második selejtezőkörének csoportbeosztását. Az OSC és a Szolnok teljesíthető feladat előtt áll, ráadásul az OSC-sek itthon játszhatnak.

Mint kiderült, mindkét érdekelt csapat, az OSC és a Szolnok is pályázott a most következő (október 17-19-i) selejtezőtornák egyikének megrendezésére - az OSC kapta meg a jogot.

Az OSC ellenfelei: Duisburg (német), Sintez Kazany (orosz), Nagyvárad (román)
A Szolnok ellenfelei: Yuzme Isztambul (török), Radnicski Kragujevác (szerb), CN Posillipo (olasz)

VINCZE BALÁZS (A-Híd OSC-Újbuda) a vlv-nek:

- Jó esélyünk lesz arra, aminek Marseille-ben tettük le az alapjait, hogy ebben a selejtezőkörben meg tudjuk szerezni az elsőséget. Ehhez azon a hétvégén az akkori maximumunkat mindenképpen hoznunk kell. Örülök annak, hogy rendezők lehetünk, ez egy újabb lehetőség, hogy meg tudjuk mutatni, mennyire komolyan gondolja az OSC az elkövetkező időszakban akár a hazai, akár a nemzetközi fronton való szereplést. Nyilván az uszodai körülmények, a lehetőségek adottak, meg kel tölteni - nekünk jó játékkal, a lelátókat pedig sok szurkolóval, akikkel együtt majd ki fogjuk harcolni azt az első helyet, ami a főtáblára kerüléshez valószínűleg megint egy ideálisabb lehetőséget teremt.

CSEH SÁNDOR (Szolnoki Dózsa-Közgép) a vlv-nek:

- Egy dolog miatt mindenképpen szomorú vagyok. Nyár végén eldöntöttük, hogy szeretnénk rendezni egy csoportselejtezőt, úgy látszik, nem volt elég erős a diplomáciánk, hogy ez sikerüljön. Ennek ellenére természetesen tovább lehet és tovább is kell jutni ebből a csoportból - a többit pedig majd meglátjuk. Az biztos, hogy nagyon nagy jelentősége van  a csoportelsőségnek. A mostani Posillipót nem ismerem még annyira, de úgy gondolom, meg kell, hogy tudjuk verni őket, az Isztambult is, mindenképpen, előreláthatólag a Kragujevác elleni meccsen dől majd el a csoportelsőség kérdése. Ők idén BL-döntőt játszottak, tavaly Eurokupát nyertek. Azóta megváltozott az összetételük, de tudjuk, hogy az otthonában minden szerb csapat kétszer olyan erős, mint egyébként... Biztos, hogy nehéz feladat lesz.

DECKER ÁDÁM (A-Híd OSC-Újbuda) csapatkapitány a vlv-nek:

- Nagyon örülök, hogy a Duisburgot és a Kazanyt kaptuk, mert bár nem nagyon ismerjük őket, nem hiszem, hogy problémát okozhatnak. A Nagyváraddal kapcsolatban már van egy rossz tapasztalatunk, mindenképpen szeretném, ha feledtetni tudnánk a velük szemben elszenvedett nagyváradi vereséget.

VARGA DÁNIEL (Szolnoki Dózsa-Közgép) csapatkapitány a vlv-nek:

- Örültem volna, ha elnyerjük a rendezés jogát, mert fontos lett volna, hogy Szolnokon játsszuk ezeket a meccseket, de ez egy olyan tényező, amiről mi nem tehetünk. Amiről viszont tehetünk, az az, hogy a csoportból továbbjussunk, lehetőleg az első helyen.

Az erőviszonyok alapján szerintem erre minden esélyünk megvan, de azért a csapatunk még alakulóban, sok minden van még előttünk ahhoz, hogy tartósan magas szintű játékot tudjunk mutatni.

Remélem, hogy az előttünk álló pár hét elég lesz olyan teljesítmény eléréséhez, hogy elsőként tudjunk továbbjutni a kragujeváci csoportból.


A BL MOSTANTÓL

Az első selejtezőkörből továbbjutott csapatok:

OSC, Volgográd (orosz), Radnicski Kragujevác (szerb), Marseille (francia), Posillipo (Marseille-i csoport)
Mladost Zágráb (horvát), Sintez Kazany (orosz), Jadran Herceg Novi (montenegrói), Hannover (német), Nagyvárad (herceg novi csoport)


Ebben a fázisban kapcsolódbak be a küzdelembe a következő csapatok:

Primorje Rijeka (horvát)
Duisburg (német)
Szolnok
Pro Recco (olasz)
Crvena Zvezda (szerb)
Isztambul (török)

A hétfői csoportbeosztás:

A csoport, Hannover (Németország)

- Pro Recco (olasz)
- Crvena Zvezda (szerb)
- Szpartak Volgográd (orosz)
- Waspo 98 Hannover (német)

B csoport, Budapest (Nyéki uszoda)

Duisburg (német)
OSC
Sintez Kazany (orosz)
Nagyvárad (román)

C csoport, Zágráb (Horvátország)

Primorje Rijeka (horvát)
Mladost Zágráb (horvát)
Jadran Herceg Novi (montenegrói)
CN Marseille (francia)

D csoport, Kragujevác (Szerbia)

Yuzme Isztambul (török)
Szolnok
Radnicski Kragujevác (szerb)
CN Posillipo (olasz)

A csoportok első két helyezettje jut tovább a kvalifikáció harmadik körébe, ahol már egyenes kieséses páros mérkőzések lesznek (csoportelsőhöz csoportmásodikat sorsolnak). A páros mérkőzések időpontja: október 29. és november 12.

E versenysorozat végén derül ki annak a négy csapatnak a kiléte, amely főtáblára kerül. Mint ismeretes, a főtáblán való szereplés jogát több klub három évre megvásárolhatta, ők természetesen itt kapcsolódnak majd be a küzdelemsorozatba. Név szerint:

Jug Dubrovnik (horvát)
CNA Barceloneta (spanyol)
Spandau Berlin (német)
Olympiakosz Pireusz (görög)
ZF-Eger
Brescia (olasz)
Partizan Belgrád (szerb)
Galatasaray Isztambul (török)

A főtábla játéknapjai:

November 29., (Barceloneta-Eger)
December 17., (Eger-a B jelű selejtező továbbjutója)
2015
Január 14., (Brescia-Eger)
Január 28., (Eger-Olympiakosz)
Február 11., (A D jelű selejtező továbbjutója-Eger)
Március 4., (Eger-a D jelű selejtező továbbjutója)
Március 25., (Olympiakosz-Eger)
Április 8., (Eger-Brescia)
Április 18. (A B jelű selejtező továbbjutója-Eger)
Május 2. (Eger-Barceloneta)

A Final sixnek ezúttal is Barcelona ad majd otthont, az időpont: 2015. május 28-30.

(Az OSC nyilvánvalóan azért indulhat a selejtezőben, mert a bajnoki helyezés alapján indulásra jogosult, és az őt követő csapatok anyagi okok miatt lemondtak jogukról.)