FACEBOOK

Fradi-cél: nyerni, nyerni, nyerni és nyerni

Fradi-cél: nyerni, nyerni, nyerni és nyerni
hozzászólás, 2014.09.24.

Az új Fradi is bemutatkozott. Riportunk a Népligetből.

A legszembetűnőbb változás már a szerdai nyílt nap előtt megmutatkozott. A sajtóval és a Fradi-közönséggel is új típusú kapcsolat kialakítására törekszik a klub. A legnépszerűbb magyar sportegyesület internetes oldalán külön rovatot kapott a vízilabda, illetve (mert rovat lehet, eddig is volt) folyamatosan frissülő információkkal, a játékosok fotóival és más "ínyencségekkel" járnak a szurkolók kedvében, a médiát pedig felhasználható videóanyagokkal és fotókkal szolgálják ki.

Kis kiadvány is készült az új csapatról, továbbá alapos sajtóanyag várta a szerda délelőtti "sajtónyilvános" edzésre hívott újságírókat. A Fradi népligeti sportcentrumában lévő uszoda valósággal új arculatot kapott azzal, hogy a kapuk mögötti falra a mostani csapat játékosainak nagy méretű fotói kerültek. Külön vízilabda-bérletet is kiadott a klub, ennek ára 10 ezer forint, s tulajdonosa valamennyi hazai bajnoki és kupameccsre bemehet vele.Ami a csapatot illeti, a házigazdák bevallása szerint legerősebb igazolásuk Gerendás György, aki szakmai igazgatóként áll a vezetőedző Varga Zsolt mellett/mögött.

A játékosok nagy része új, vannak "rutinos versenyzők" és tehetséges fiatalok, igazából senki nem tudja még, hogy ez a csapat mire lehet képes minden idők talán legerősebb magyar bajnokságában, amely hamarosan kezdődik. A hivatalos cél mindenesetre az 5-6. hely megszerzése, de valójában mindenki bizonytalanul nyilatkozott, aminek oka érthető: az ellenfeleken túl egyelőre saját maguk tényleges erejével sincsenek tisztában.


vlv-képek a rendezvényről


A 2014-15-ös Fradi (vastagítva az új igazolások):

Gárdonyi András, Vogel Soma (kapusok)
Aidan Roach, Berki Richard, Csapó Miklós, Ernyey Márk, Jansik Szilárd, Joel Swift, Katonás Gergely, Kolozsi Marcell, Major Martin, Marnitz Gergő, Nyéki Balázs (csapatkapitány), Paján Viktor, Pohl Zoltán, Regős Áron (mezőnyjátékosok).


VLV-VIDEÓK:


Varga Zsolt a vlv-nek

- Szervusz Zsolt! Gratulálok, nagyon megadtátok a módját, fel van díszítve az uszoda, nem olyan sivár, mint régen.  Rengeteg stáb van itt, nagyon nagy sajtótok van. Ebből lehet valamire következtetni? Milyen lesz az évetek?

- Nem tudnám megmondani, milyen lesz az évünk, bár azt gondolom, hogy a komolyság, a szervezettség mindenféleképpen meg fog jelenni a vízben is. Én gondolom úgy, hogy igenis meg kell adni a módját ennek is. A játékosok legyenek bemutatva, tudjon róluk a közönség is, hiszen nagyon fontos, hogy az uszodát meg tudjuk tölteni újra emberekkel, jöjjenek ki, szurkoljanak nekünk, ez óriási segítséget tud adni. Azt gondolom ez a fajta munka, ennek ennek komolysága, szervezettsége ugyanolyan fontos, mint a szakmai és a taktikai rész.

- A Fradinak van a legnagyobb szurkolótábora a sportklubok között. Ha csak egy töredékét be tudnátok hozni a labdarúgás- vagy a kézilabda-tábornak, akkor zsúfolásig lenne tele minden meccsen az uszoda. Tesztek erre kísérletet?

- Abszolút. Pont most van a bemutatója a bérletünknek, lesz vízilabda bérlet, amely megvásárolható. Mindenféleképpen szeretnénk, ha ez össze lenne kötve, tehát mindenki tudjon arról a Fradi családban, hogy lehet jönni a mi meccseinkre is. Mindent úgy fogunk szervezni, hogy a focimeccsekkel ne ütközzön, tehát, hogy harmonikusan lehessen átjönni a mi meccseinkre. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a szurkolóink, a közönség tájékoztatva legyen mindenről. Jöjjenek ki, hogy lássanak egy jó vízilabda show-t, egy jó meccset.

- Itt egyelőre nem kell regisztrálni a belépéshez...

- Nem, de örömmel vesszük, ha valaki ad egy emailcímet, hogy tudjunk hírlevelet küldeni arról, hogy mikor vannak a meccseink, milyen találkozókat szervezünk, amelyekre el tudnak jönni.

- Beszélj egy kicsit a csapatról! Ez nagyjából egy olyan társaság, amit elképzeltél? Mit lehet kihozni belőlük?

- Igen, ez már egy olyan csapat, amelyik sokkal könnyebben építhető a jövőben. Tulajdonképpen ebben a pillanatban még nehéz látni, hogy pontosan mi van benne, hiszen vannak fiatal játékosaink, volt junior válogatottak, vagy akik tavaly voltak junior válogatottak, és eredményekkel jöttek haza, vannak saját nevelésű Fradi-játékosaink, ami szerintem nagyon fontos tényező és vannak azok az idősebb meghatározó játékosok, mint például Nyéki Balázs, aki itt nőtt fel a Fradiban és Katonás Gergő, akik képviselik a rutint. Ott vannak még az ausztrál srácok, akik profik, saját mentalitásukat hozzáteszik. Azt gondolom, ezt összegyúrva lehet egy nagyon jó kis csapatunk.

- Mire számítasz ebben az évben? Nagyon erős lesz a bajnokság. Mi a hivatalos cél és te titkon miben reménykedsz?

- Igen, jó a kérdés. Be kell lőnünk ténylegesen azt a célt, amit el szeretnénk érni, amit mindenképpen szeretnénk teljesíteni. Ha minden jól megy, akkor ez lehet az ötödik hely, de szeretnénk, ha minimum a 8. helynél feljebb végeznénk. Nyilvánvaló, aki ismer engem és Gyurit, az tudja, hogy a mi célunk: nyerni, nyerni, nyerni és nyerni. Mindent megteszünk azért, hogy minden egyes mérkőzésen nyerjünk és minél előrébb jussunk. Remélem, a mi fanatizmusunkkal, őrületünkkel harmóniában lesznek az elért céljaink.

- Zsolt, nagyon sikeres szezont kívánok!

- Köszönjük szépen.

(Lejegyezte: Tina)Katonás Gergely a vlv-nek


- Szervusz Gergő! Furcsa ez a szín rajtad, de azért azt hiszem, hogy neked nem idegen. Mondd el légy szíves, hogy milyen motivációk alapján igazoltál a Fradihoz, és mit vársz ettől a szezontól, ettől a csapattól!

- Ott kezdeném, hogy fájó szívvel jöttem el a Vasastól. Nekem sokat jelent az a klub, sokat jelentenek az ott dolgozó emberek, sokat jelentettek az ott játszó játékosok. Sajnos az anyagi lehetőségek egyre szűkültek, évről-évre, aminek a végeredménye az lett, hogy mostanra az egész csapat kicserélődött. Ugyanakkor volt egy megkeresés a Ferencváros részéről, ahol évről-évre nagyobb célok vannak, és egy nagyon jó csapat látszott formálódni. Legalábbis annak tűnt elsőre, hogy ez egy jó döntésnek fog bizonyulni. Most egyelőre ez be is igazolódott, bár a bajnokság még nem kezdődött el, de azt gondolom, hogy jó lesz.

- Milyen szereped lesz ebben a csapatban? Milyenek a többiek? Fel tudtad-e már mérni az eddigiek alapján?

- Azért a játékosok többségét ismerem. Tehát, tudtam, hogy hova jövök. A fiatalokat, nem ismertem, de ők nagyon tehetséges ügyes gyerekek. Remek szakmai munka folyik, úgyhogy minden lehetőség adott a jó szerepléshez.

- A te szereped?

- Az én szerepem ugyanaz, mint eddig szinte bárhol: meghatározó játékosként számítanak rám a baloldalon és a védekezésben.

- Mivel lennél te elégedett a szezon végén?

- Elégedett akkor lennék, ha a maximumot ki tudnánk hozni magunkból, azt, amire ez a csapat képes lehet.

- Most még nem láttuk játszani a többi csapatot, de ez úgy körülbelül mire lehet elég, ha a maximumot kihozzátok magatokból?

- Pontosan, ahogy mondod: nem láttuk még játszani őket. Pláne nem tudjuk, hogy mi lesz majd májusban, melyik csapat hova jut el addigra. Nagyon nehéz lenne mondani bármit is, nem is akarok tippelni.

- Mégis, a legjobb nyolc...?

- Mindenképp az első hatba várom a Ferencváros csapatát.

- Az szép, ebben a mezőnyben, szép. Köszönöm szépen Gergő, jó szezont kívánok neked.

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Kerbi)