FACEBOOK

Kezdődnek a szabályváltozások

Kezdődnek a szabályváltozások
hozzászólás, 2014.09.23.

Bár korábban arról volt szó, hogy a riói olimpiáig már nem nyúlnak a vízilabda szabályaihoz, kedden este kiderült, hogy mégis megkezdődik már jövőre a sportág reformja. A fő tudnivalók és Varga Dániel reagálása.

A szövetség kommunikációjáért felelős Hesz Máté tájékoztatta kedden este a vlv szerkesztőségét a változások híréről és mibenlétéről.

A FINA Büro legutóbbi ülésén hozott határozatokról kedden értesítették emailben a magyar szövetség elnökét, Kemény Dénest.

A hírértékű információk a következők:

- a 2015-ös és 2016-os Világliga-sorozatban a férfiak 25x20 méteres játéktéren játsszák majd a mérkőzéseket;

- a 2015-ös junior világbajnokságokon (a férfiak és a nők mezőnyében is) 25 méter hosszú játéktéren küzdenek majd a csapatok, a kisebb labdával játszanak majd a férfiak is, 7 helyett 6 játékos (5 mezőnyjátékos és a kapus) alkotja majd a csapatokat, valamint 13 helyett 11 játékost lehet nevezni a mérkőzésekre.  

Ugyanezek a szabályok vonatkoznak majd a 2016-os ifjúsági világversenyekre is.

VARGA DÁNIEL, a magyar válogatott csapatkapitánya a vlv-nek:

- Drukkolok a vízilabdának, de nem merek állást foglalni az új szabályokkal kapcsolatban addig, amíg nem látom, hogy milyen eredményt hoznak a sportág stabilitása és jövője szempontjából.

Azt azért elmondom, hogy nekem és jó néhány vízilabdatársamnak sokkal élvezetesebb lesz az alkalmi szabályokkal játszani, és csak remélni tudom, hogy a "külsősök" körében is "fogyaszthatóbb"  lesz ettől szeretett sportágunk.

TOVÁBBI RÉSZLETEK A SZABÁLYMÓDOSÍTÁSOKRÓL