FACEBOOK

Nagyváradon: Szolnok-OSC 7:11

Nagyváradon: Szolnok-OSC 7:11
hozzászólás, 2014.09.19.

Meglepő eredménnyel kezdődött pénteken a háromnapos nemzetközi felkészülési torna Nagyváradon. Az OSC magabiztosan győzte le a Szolnok csapatát.

Nicolae Rujinchi emléktorna, Nagyvárad (Románia)

1. nap

Szolnok-OSC 7:11 (3:2, 1:3, 1:3, 2:3)

G.: Alekszics, Mitrovics 2-2, Hangay, Mezei, Kis G., ill. Kovács G, Graham, Salamon, Gór-Nagy, Bundschuh 2-2, Brguljan

A szolnokiak közül Decker Attila és Vámos Márton nem utazott Nagyváradra, a kapujukat végig Nagy Viktor védte. A másik oldalon a szemsérülésből gyógyuló Bátori Bencét kellett nélkülözniük az OSC-seknek.

Önmagában fontos információ, hogy a szolnokiakat Varga Dániel vezette a bemutatáshoz, ami azt jelenti, hogy a világsztárokkal teletűzdelt bajnokesélyesnek ő a csapatkapitánya - akárcsak a magyar válogatottnak.

Úgy tudjuk, hogy a Szolnokban játszó Világkupa-válogatottak (a Varga testvérek és Madaras Norbert), akik csak nemrég kezdték meg a felkészülést, keveset voltak a vízben.

A két csapatkapitánytól telefonon kértünk rövid nyilatkozatot.

DECKER ÁDÁM (A-Híd OSC Újbuda) a vlv-nek:

- Tipikus év eleji meccs volt mindkét csapat részéről. Látszott, hogy komoly taktikai elemeket még senki nem gyakorolt. Puhatolózás jellemezte a játékot, s a válogatott tagjai, akik csak nemrég csatlakoztak a többiekhez, mindkét csapatban kevesebbet játszottak. Az eredményről egyértelműen mondhatom, hogy nem reális, valószínűleg nem így alakul majd később, tehát változni fog és nem a mi javunkra... Ezzel együtt örülök, hogy összeszedetten és fegyelmezetten tudtunk játszani, ez jó kiindulási alapot jelent a bajnokság előtt.

VARGA DÁNIEL (Szolnoki Dózsa Közgép) a vlv-nek:

- Azt nem mondhatom, hogy örülök az eredménynek, hiszen annak ellenére, hogy ez egy felkészülési torna, természetesen mindig jobb nyerni, mint kikapni. Ugyanakkor, ha nyertünk volna, akkor is a helyén kezeltük volna az eredményt, ugyanezt tesszük most így, hogy kikaptunk. Egyébként az a tapasztalatom, hogy az ilyen szezon eleji felkészülési meccseket általában az a csapat nyeri, amelyiknek akár csak egy héttel több ideje volt arra, hogy közösen készüljön.

VLV-VIDEÓK:


Hangay-gól


Salamon-gól


Nagyvárad-Crvena Zvezda 12:7 (4:3, 2:1, 3:1, 3:2) (Az egyik játékvezető Vogel Gábor volt.)
G.: Negrean 4, Avramovics, Popoviciu 2-2,  Freundlich, Dunca, Cupics, Szabó R., ill. Eskert, Rasovics, Nyegovan 2-2, Obradovics


A további program (időpontok magyar idő szerint):

Szombat

17.15 Crvena Zvezda-Szolnok
18.55 Nagyvárad-OSC

Vasárnap

9.00 OSC-Crvena Zvezda
10.30 Nagyvárad-Szolnok