FACEBOOK

Az Eger és a Vasas figyel a szurkolókra

Az Eger és a Vasas figyel a szurkolókra
hozzászólás, 2014.09.19.

Tapasztalataink szerint egyelőre a bajnok egriek és a fővárosi piros-kékek tesznek látható erőfeszítéseket annak érdekében, hogy minél több szurkolót becsalogassanak vízilabdacsapatuk meccseire.

Az egriek már évekkel ezelőtt klubkártyára váltották az éves bérletet, s igyekeznek külön szolgáltatásokat nyújtani törzsszurkolóiknak. A bajnok csapat a most kezdődő szezon előtt már két szurkolói ankétot rendezett, átérezve, hogy a rengeteg újonnan Egerbe került játékost minél gyorsabban célszerű megismertetni a szurkolókkal. A második ankét után nyilvános edzést is tartottak a Bitskeyben.

A klubkártya nem olcsó, 25 ezer forintba kerül (azok számára, akik eddig is klubkártya-tulajdonosok voltak, csak 20 ezer), ennek fejében viszont tulajdonosa a férfi és a női csapat valamennyi hazai mérkőzését ingyen tekintheti meg, nem csak a bajnokságban, hanem a Magyar Kupában és a Bajnokok Ligájában is. (Ez utóbbi különösen értékes lehetőség, hiszen az Eger a főtáblán kezd, komoly csapatokat fogad majd ebben a kupaszezonban is a Bitskeyben.)

Értékes kényelmi szolgáltatás, hogy a klubkártyával érkezőknek nem kell sorban állniuk a bejáratnál, külön ajtón mehetnek be az uszodatérbe, s ez mindjárt azzal a jóleső érzéssel töltheti el őket, hogy fontosabbak az "átlagos, mezei nézőknél", a klub jobban megbecsüli őket. Ha idegenben játszik az Eger, a klubkártya-tulajdonos kedvezményesen kísérheti el a csapatot, emellett a klubvezetés törekszik arra, hogy év közben olyan programokat szervezzen, amelyen a játékosok is részt vesznek, s ezeken a szurkolók közül kizárólag a klubkártya-tulajdonosok lehetnek majd ott. A fényképes klubkártya tehát nem pusztán a csapathoz való kötődés "tárgyiasult bizonyítéka", hanem konkrét előnyökkel is jár.

A Vasas már az előző szezont követően elkezdte szurkolókra koncentráló kampányát. A piros-kékek célja elsősorban az, hogy a legendás Vasas-család szellemiségét erősítsék, s közelebb hozzák egymáshoz a különböző sportágak meccseire kijáró Vasas-híveket.

A már hosszabb ideje működő "Vasas-függő"-programot kiegészítették, s ennek értelmében aki regisztráltatja magát Vasas-függőnek, illetőleg eddig tagja volt a klubnak, s most végrehajtja az interneten is lehetséges külön regisztrációt, igazolványára egy vonalkódos matricát kap. Ezzel ingyen tekintheti meg a Vasas hazai meccseit a következő sportágakban: kézilabda, vízilabda, röplabda, kosárlabda és jégkorong.

A Vasas nyár elején tartott szurkolói ankétján az összes csapatsportág szakosztályvezetése tájékoztatta helyzetéről a híveket. Itt többek között azt is megígérték, hogy a különböző sportágak hazai Vasas-meccseinek időpontját (amennyiben erre lehetőségük lesz), az eddiginél jobban összehangolják, hogy ezzel is kiszolgálják szurkolóikat.

Ugyancsak a drukkerek kedvében járva a Vasas honlapjára pénteken (a mezőny csapatai közül tudomásunk szerint elsőként) felkerültek a 2014-15-ös szezon vízilabdacsapatában szereplő játékosok fotói. (Javítás: a Fradinál már korábban fent voltak a fotók.)


Címkék:
Eger Vasas szurkolók