FACEBOOK

Miniszterelnök az avatáson? Volvo Kupa a Szőnyi úton?

Miniszterelnök az avatáson? Volvo Kupa a Szőnyi úton?
hozzászólás, 2014.09.18.

Tulajdonképpen csak azt szerettük volna tisztázni, mi az oka annak, hogy évi 200-200 millió forintos új szponzori támogatás mellett a BVSC-Wáberer Hungária-Zugló csapatai nem az első három hely valamelyikének biztos megszerzését tűzik ki célul a most kezdődő bajnokság előtt.

A porszem tavasszal, a Wáberer Hungária Kft. támogatásának bejelentésekor csúszott a kommunikációs gépezetbe. Már a bejelentő hír is tartalmazta, hogy a magyar vállalkozó támogatásából megújul a BVSC Szőnyi úti uszodája, azonban a (vízipólós) köztudatba valahogy mégis az került, hogy a klub pólós csapatai gazdálkodhatnak ekkora összeggel két éven át.

Ez a kérdés a BVSC szerdai szezonnyitó sajtótájékoztatója után is felvetődött, ezért Zsoldos Ágnes szakosztályvezetőt kértük meg arra, hogy segítsen minket eligazodni a "számok dzsungelében".

- Valóban az a helyzet, hogy a 400 milliót, amiért rendkívül hálásak vagyunk a Wáberernek, uszodaépítésre fordítjuk, ezt nem a csapat kapja. Annyi a közvetlen összefüggés, hogy a klub azért pályázhatott a TAO-rendszerben erre a támogatásra, mert látvány-csapatsport van a BVSC-nél. Tény, hogy a vízilabda-társadalomban volt egy kis félreértés, vannak, akik azt hiszik, hogy ez a pénz a férfi és női csapat költségvetését gyarapította. A TAO-szabályoknak megfelelően, úgynevezett kiegészítő sportági támogatásként konkrét anyagi támogatás is jut a két csapatnak, ez összesen 28 millió forint. Ez sem kevés, hiszen az elmúlt tíz évben "szokásos" bevételeink (szponzori támogatás, jegyeladás stb) a bajnokság 8-9-10 helyére "jó" csapat működtetését tették lehetővé, a mostani plusz összeggel nyílt lehetőség arra, hogy egy-két olyan jó játékost tudjunk szerződtetni, akik élcsapatból jönnek. Ez adja meg a reményét annak a célunknak, hogy az alapszakaszt a férfiak a hatodik helyen zárják, illetőleg a nők érmes reményekkel induljanak a bajnokságnak, ezen belül talán "szebb érmes" reményeink is lehetnek.

- Hogy áll az uszoda felújítása, mire terjednek ki a munkálatok és mikor fejeződik be a beruházás?

- A fejlesztés egyik része a meglévő uszoda felújítása. Ez kiterjed az 50-es és a 25-ös medence teljes gépészeti és fűtéstechnológiai munkálataira, a kazánok, nyílászárók teljes cseréje, a vízforgatóra, a medenceterek burkolására, az öltözők, zuhanyozók felújítására. Komplett rekonstrukcióról van tehát szó. A beruházás másik része pedig egy könnyűszerkezetes új csarnok megépítése, abban egy 25 méteres medencével, szaunával. Ez a komplexum egy átkötővel kapcsolódik a régi uszodához.

Az első szakasz lényegében befejeződött, néhány utómunka maradt, az avatóünnepséget október 7-ére tervezzük, elképzelhető a miniszterelnök részvéte is. A vadonatúj létesítmény várhatóan november végén-december elején lesz kész.

- Akkor tehát a BVSC már a felújított uszodában játszhatja bajnoki meccseit.

- Igen.

- Hány néző fér majd el a lelátón?


- Eredetileg 1500 néző volt a befogadóképesség, de a tűzvédelmi szabályok nagyon megszigorodtak, jelenleg 800 nézőre "van engedélyünk", de arra számítunk, hogy a végleges bejárás után ez a szám 1000-1200-ra nő. Azért is fontos számunkra, hogy minél több nézőt tudjunk fogadni, mert szeretnénk a felújított uszodában megrendezni a jövő februárban esedékes Volvo Kupa nemzetközi felkészülési tornát.

- Köszönjük a tájékoztatást!