FACEBOOK

BVSC-szezonnyitó

BVSC-szezonnyitó
hozzászólás, 2014.09.17.

A BVSC is megtartotta szezonnyitó sajtótájékoztatóját, bemutatták az új női és férfi csapatot. Riportunk videókkal.

A BVSC-Wáberer Hungária-Zugló néven szereplő csapat nevéből is kitűnik, hogy a vasutasok biztos háttérrel vágnak neki a következő szezonnak. Nyár elején írtak alá két évre szóló szerződést az új szponzorral, s ennek megfelelően nyugodt év elé néznek mind a nők, mint a férfiak - már ami a gazdasági hátteret illeti.Női fronton a legnemesebb érem sem elérhetetlen a BVSC számára, hiszen nagyon erős csapattal indulnak neki a bajnokságnak, a férfiaknál a tavalyi 7. hely után egy kis előrelépéssel már elégedett lenne a szakvezetés, hiszen rendkívül erős mezőnyben kell majd helytállni. Többen távoztak, viszont az újak (Kovács Péter, Pásztor Mátyás és Török Béla), rutinos, valóban erősítést jelentő játékosok. Rajtuk kívül a fiatalok motivációja, valamint az új edzői generációhoz tartozó Märcz Tamás munkája jelentheti a garanciát arra, hogy a BVSC mindenki számára kemény ellenfél lesz az október 8-án rajtoló új szezonban. A bajnokság első fordulójában egyébként idegenben szerepelnek a vasutasok, de nem utaznak messzire, a Ferencváros vendégei lesznek és ez máris egy nagyon érdekes, a középmezőnyben való pozicionálásra jó alkalmat nyújtó meccs lesz mindkét csapat számára.

A Magyar Kupa selejtezőjében is jó eséllyel indul harcba a továbbjutást jelentő első két hely megszerzéséért a BVSC, hiszen az október 4-5-i fordulóban Miskolcra nyertek besorolást, ahol a hazai gárda, valamint a Honvéd és a KSI lesz az ellenfelük.A BVSC női kerete 2014-15-re:

Horváth Anna, Doroszlai Vanda, Kisteleki Dóra, Takács Orsolya, Gyöngyössy Anikó, Farkas Kata, Kele Nikolett, Dauda-Board Lenke, Bors Dorottya, Illés Henrietta, Leimeter Dóra, Máté Zsuzsanna, Szabó Stefánia, Tamás Viktória, Varga Viktória, Szmodics Viktória/Kárteszi Judit, Oravecz Rebeka, Rajkort Renáta, Kecskés Lili, Illés Anna.A BVSC férfi kerete 2014-15-re:

Györke Zsolt, Tatár Roland, Kovács Péter, Török Béla, Nagy Sándor, Pásztor Mátyás, Létay Krisztián, Ambrus Ferenc, Borsós Endre, Kotsidis Nikolaosz, Mészáros Csaba, Szabó Bendegúz, Szakonyi Dániel, Nagy Álmos Dániel, Szepesi Bence, Szabó Bence/Pintér Ákos, Rábavölgyi Zsombor, Seres János, Utassy Dávid, Major Márk.VLV-VIDEÓK:


Nyilasi Bence - Wáberer Hungária - a sajtótájékoztatón


Petrovics Mátyás a sajtótájékoztatón


Märcz Tamás a sajtótájékoztatón


Török Béla a vlv-nek


- Szervusz Béla! Új szezon kezdődik, ezt az új szezont egy új csapatban kezded el, fővárosi lettél. Mondd el, milyenek a várakozásaid, milyen szezonra számítasz itt a BVSC-nél!

- Szia Geyza! Először is azt szeretném mondani, hogy nagyon-nagyon jól érzem magam az új csapatban. Kicsit féltem attól, hogy a szolnoki hangulatot nehéz lesz pótolni, mert ott tényleg élmény volt lemenni edzésre, annyira jó volt a társaság. De azt gondolom, hogy ez itt is sikerült, talán még túl is tudtuk szárnyalni. A BVSC egy középcsapat, viszont ahogy Märcz Tamás is elmondta, az első három csapaton kívül van egy nagyon széles középréteg, ahol szinte bárki okozhat kellemetlenséget a másik csapatnak. Ebből kifolyólag nem is nagyon tudok jósolni. Azt tudom mondani, hogy ez egy nagyon sikeréhes csapat, illetve Tomi szakértelme és hozzáállása lehet az a plusz, amivel fölé tudunk emelkedni a többi csapatnak. Nem szeretnék ilyeneket mondani, hogy én azt gondolom, döntőt is tudunk játszani, mert nyilván ez "túl nagy mondás" lenne. Azt szeretném, hogy a nagy három csapattal olyan meccseket tudjunk játszani, amelyek számukra kellemetlenek, akár "cikik". Nem tudom, hogy ez össze fog-e jönni. Nem is az a lényeg, hogy nekik rossz élményeket szerezzünk, hanem hogy magunknak jó élményeket és egy olyan szezont zárjunk, ami előrelépés a tavalyi évhez képest. Tavaly a 7. helyen zártak, én azt gondolom, hogy idén gond nélkül meglehet a 6. hely, minden adott hozzá.

- Mik az egyéni céljaid, ambícióid? Gondolom itt vezérszerep vár rád.

- Igen, más szerepkörben vagyok itt, mint Szolnokon. Többet várnak tőlem, remélem ez a teher nem fog elnyomni ez a teher, egyelőre nem érzékelem tehernek. Ambícióim a jó játék, a többi majd jön magától. Talán annyi még, hogy most már tényleg szeretnék igazán gólerősen játszani.

- Kívánom, hogy sikerüljön, jó szezont neked!

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Tina)