FACEBOOK

A Konyhafőnök - Tóth Marci az RTLKlub főzőverseny-show-jában!

A Konyhafőnök - Tóth Marci az RTLKlub főzőverseny-show-jában!
hozzászólás, 2014.09.15.

Két hete zajlik az RTL Klub különleges show-műsora, amelyben főzési feladatokat oldanak meg versenyzők. A ma megkezdett egyhetes etapban - amelynek végén kialakul a középdöntő mezőnye - versenybe szállt Tóth Márton, a Szolnoki Dózsa Közgép vízilabdázója, a válogatott keret tagja. vlv-interjú a Konyhafőnök-jelölttel.


TÓTH MÁRTON a vlv-nek:

- Hogy kerültél a versenybe?

- Beneveztem és be is válogattak.

- Miről szól ez a műsor?

- Egyszerre hat versenyző főz, hat napon át és közülük a hét végére hárman búcsúznak, a másik három továbbjut. Hat konyhapultos főzőkonyhában zajlik a verseny, s mindenki ugyanazt a feladatot kapja. Három zsűritag kóstolás alapján hozza meg a döntését. Egy nap során mindig kettőt főzünk, aki az elsőt megnyeri, védett lesz, aznap már nem eshet ki. Három hetes a verseny, minden héten másik hat játékos vág neki, ma az utolsó hét kezdődik, tehát a döntő hat részvevője már megvan, pénteken alakul ki a középdöntő mezőnye. És mivel a konyhában hat főzőpult van, a fináléba hat versenyző kerül majd be.- Milyen jellegűek a feladatok?

- Mindig más, ilyen szempontból is változatos a műsor. Van, hogy otthonról hozott recept alapján kell elkészíteni egy ételt, van, hogy a séf, Bernáth József (aki több Michelin-csillagos étteremben dolgozott) készít egy ételt, azt neked meg kell kóstolnod, majd ennek alapján elkészíteni a minél tökéletesebb másolatát. Van egy mini piactér a verseny helyszínén, ahol a hozzávalókat be lehet vásárolni. Lesz olyan feladat, amikor minden versenyzőnek alapanyagokat adnak, ötfélét, ugyanolyanokat és ezekből mindenki azt csinálhat, amit akar. Máskor egy vendégszakácsot kell "utánozni" vagy desszertet készíteni megadott recept szerint, esetleg csoportosan főzni, rengetegféle feladatot kapunk.

- A néző eközben min szórakozik? Alágyújtasz a lábasnak, bedobálod az alapanyagot és kevergeted, de a nézőnek ebben mi a szórakoztató?

- Egyrészt a mezőnyt különböző karakterű emberekből válogatták össze. Van három nagyon elismert szakértő a zsűriben, akik pontozzák a játékosok teljesítményét és nem csak azt, amilyen ízvilágot elérnek, hanem azt is, hogy miként viselkednek főzés közben, milyen szépen dolgoznak, hogy tálalnak, rendet hagynak-e maguk után, mennyire figyelnek oda azokra az utasításokra, amiket a verseny során kapnak. Ezeket mind osztályozzák, és természetesen az elkészült étel íze is sokat számít. A nézők gyorsan kiválaszthatják a karakterek közül azt, akivel szimpatizálnak és persze azt is, akivel nagyon nem.- Mi közöd van neked a főzéshez?

- Hobbiszakács vagyok, családi hagyományt követve magam tanultam meg főzni a Paprika tévé és a YouTube segítségével. Öten vagyunk testvérek, sok a születésnap, az ünnepelni való, olyankor nagy az eszem-iszom, dínom-dánom. Ehhez járult, hogy elég hamar elköltöztem otthonról, rá is kényszerültem, hogy "képezzem magam" a főzés terén. Gyűjtöttem az ötleteket, az internet mellett sokat böngésztem magazinokat is. A páromnak sokszor főzök is. Nem dolgoztam soha étteremben, nem foglalkoztam profiként a főzéssel, hobbinak tekintem, a konyha szeretete vezérel, élvezem ezt a foglalatosságot.- Mi a kedvenc ételed?

- Sok van, de mondjuk a Wellington bélszínt nagyon szeretem.

- Ennek mi a lényege?

- Ez egy bélszíndarab elősütve, majd pármai sonkával és gombával körítve és az egész egy hájastésztába beforgatva. Lehet zöldségeket vagy salátát szervírozni mellé köretnek.

- Különleges íze van, ezért a kedvenced?

- Szeretem a marhahúst, ez pedig egy "technikás étel", élvezet megcsinálni is.


   
- Mi az amit a legjobban tudsz elkészíteni - a környezeted szerint?

- Alapvetően az egyszerű ételeket preferálom, így főleg az olasz konyhát. Tészta, rizottó és más egyszerű ételek - ezeket csinálom naponta és talán mondhatom, hogy e téren már elég jó szintre eljutottam.

- Mi a végcél?

- A végcél megnyerni a versenyt! A legfontosabb, hogy lépésről lépésre haladjak előre, ahogy a sportban is. Mindig a konkrét napi feladatot kell sikeresen teljesíteni, erre fókuszálok. A másik cél, hogy megmutassam magam a széles közvéleménynek, azt, hogy milyen vagyok, hogy a sport mellett van még egy terület, ahol nagyon jól tudok teljesíteni. (Természetesen mindez nem megy a vízilabda rovására, a szabadidőmben játszom!). A harmadik pedig a verseny szeretete, maga a kihívás, ami abból a szempontból is jelentős, hogy 10 millió forint a fődíj. Ezt jó lenne elnyerni.

- Sok sikert, Marci, drukkolunk!


Mint látható volt az újonnan indult egyhetes verseny első adásában, Marci sikeresen vette az első akadályt.

Kedden már az első feladat nagyon jó teljesítésével védettséget szerzett, szerdán és csütörtökön pedig párbajban győzte le ellenfelét, elkerülve ezzel a kiesést.

Marci pénteken ismét párbajgyőzelemmel maradt versenyben, s ezzel a középdöntőbe került.

Két részlet a hétfői műsorból:


Tóth Marci a főzőversenyben