FACEBOOK

Bátori Bence szemsérülése

Bátori Bence szemsérülése
hozzászólás, 2014.09.11.

Az első órákban rendkívül súlyosnak tűnő szemsérülést szenvedett egy csütörtöki edzőmeccsen Bátori Bence, az OSC játékosa, a Világkupán szerepelt magyar válogatott tagja.

BÁTORI BENCE a vlv-nek:

- A Vasassal kétkapuztunk és volt egy olyan szituáció, hogy beesett a centerüknek a labda, odasegítettünk hárman, s én pont belefordultam a center kezébe, ahogy nyúlt a labdáért. Abban a pillanatban gondoltam, hogy nagy lehet a baj, rögtön szúrást éreztem a szememben. Kijöttem a vízből, Balázs (Vincze Balázs, az OSC vezetőedzője - a szerk.) rögtön mondta, hogy ezzel azonnal kórházba kell menni. Mire felballagtam a lelátóra a cuccaimért, addigra teljesen elment a látásom. Bisztro (Bisztritsányi Dávid - a szerk.) vitt be az Uzsokiba. A felső szemhéjam felszakadt, csak ennyi volt nyilvánvaló, de mivel nem láttam a szememmel ezért volt fontos, hogy minél előbb megvizsgálják. Amikor az orvos belenézett, rendkívül súlyosnak tűnt a sérülés, mert vérben úszott az egész szemem és azt mondta, hogy ettől nem is látja, mi a helyzet a szemgolyóm mögött. Ezért azonnal vizsgálatokra küldtek. Ultrahangra és ct-re is el kellett mennem. Szerencsére az derült ki, hogy a retinám nem vált le és a szemgolyóm sem szakadt ki a helyéről. Valószínű, hogy nem lesz maradandó károsodásom. Egyelőre azonban az orvosok szerint arra kell törekedni, hogy a helyzet ne romoljon tovább. Holnap megyek vissza kontrollra, s a vér felszívódása után lehet többet mondani.

- És azt már tudják, hogy mennyi idődbe kerül ez neked, mennyi ideig tarthat a gyógyulás?

- Egyelőre annyit mondtak hogy holnapra ne várjak javulást, fontos, hogy pihentessem, ne romoljon tovább a helyzet. Délután aludtam egy órát, s utána mintha nagyon homályosan láttam volna valamit, az addigi teljes sötétség után. Valószínű, hogy két hét-egy hónap esik ki, de többet, pontosabbat később lehet tudni. Azt sem lehet még felmérni, hogy a látásomra milyen hatással lesz ez a dolog, ugye én kontaktlencsében játszom, az valószínű, hogy dioptriaváltozás lesz, de még ez sem biztos. Most úgy vagyok vele, hogy ez legyen a legkevesebb...

- Kezelni lehet?

- Kaptam szemcseppeket, antibiotikumot is, enyhítik a szememben lévő nyomást is, félóránként cseppentünk a szemembe.

- Milyen a hangulatod?

- Nyilván nagyon rossz volt közvetlenül utána, meg főleg a kórházi várakozás alatt. Azért volt nagy az ijedtség, mert nem láttam a sérült szememmel semmit és nem lehetett tudni, hogy ez mennyire súlyos. A doktort is az nyugtatta meg, amit a ct és az ultrahang mutatott. Aztán hazajöttem, aludtam egy órát és azóta már optimista vagyok, pozitívan látom a dolgokat, bizakodom, hogy hamar menni fog a felszívódás és gyorsan megkezdődik a gyógyulás folyamata.

- Bence, azt kívánom, minél előbb láss rendesen és térj vissza az uszodába!