FACEBOOK

Szezonnyitó Egerben - bemutatták az új csapatot

Szezonnyitó Egerben - bemutatták az új csapatot
hozzászólás, 2014.09.11.

A Városházán, a bajnoki címek "szokásos" ünneplési helyszínén tartott szurkolói ankéttal egybekötött sajtótájékoztatót a bajnoki címvédő ZF-Eger csütörtökön. Helyszíni riportunk videókkal.

A ZF-Eger menetrendje a Bajnokok Ligája főtábláján

November 29. - Barceloneta-Eger
December 17. - Eger-a B selejtezőscsoport továbbjutója
2015
Január 14. Brescia-Eger
Január 28. - Eger-Olympiakosz
Február 11. - a D selejtezőcsoport továbbjutója-Eger
Március 4. - Eger-a D selejtezőcsoport továbbjutója
Március 25. - Olympiakosz-Eger
Április 8. - Eger-Brescia
Április 18. - a B selejtezőcsoport továbbjutója-Eger
Május 2. - Eger-Barceloneta

Mindenekelőtt a lényeg, az egriek 2014-15-ös csapata (zárójelben a születési év, vastagítva a mostani igazolások):

Braniszlav Mitrovics (1984), Csoma Kristóf (1992) - kapusok
Angyal Dániel (1992), Bedő Krisztián (1993), Biros Péter csapatkapitány (1976), Borisz Vapenszki (1990), Erdélyi Balázs (1990), Hárai Balázs (1987), Hornyák Olivér (1996), Hosnyánszky Norbert (1984), Lőrincz Bálint (1994), Milos Csuk (1990), Szivós Márton (1981), Uros Cuckovics (1990), Zalánki Gergő (1995) - mezőnyjátékosok

Bárány Attila ügyvezető elnök felidézte, hogy a bajnoki győzelem után - vezetés számra is váratlan módon - a csapat nagyobbik fele máshova igazolt, s akkor sokan féltették az egri klubot. Szivós munka eredményeként azonban sikerült olyan keretet kialakítani, amely joggal tartja ébren a csapat híveinek reményeit.

Demonstratív értékű volt a város polgármesterének és a főszponzor ZF cég vezetőjének a jelenléte, nemkülönben mindaz, amit elmondtak, kiderült ugyanis szavaikból, hogy nagyon biztos háttér áll a város elsőszámú "sportattrakciója" a pólócsapat mögött.

Megszólalt természetesen a csapatkapitány Biros Péter és a vezetőedző, Dabrowski Norbert is, aki nem óvatoskodott, nyíltan közölte a "minimális" célt: ez a bajnoki döntő és a final six-be jutás a BL-ben. (E bejelentésre taps tört ki a teremben, amelynek bal felén az újságírók, jobb felén a szurkolói ankétra érkező drukkerek ültek.)

VLV-VIDEÓK:


Bárány Attila megnyitja a sajtótájékoztatót


Habis László polgármester a sajtótájékoztatónKelemen László - ZF-Hungária Kft. - a sajtótájékoztatónBárány Attila a klub céljairólDabrowski Norbert a sajtótájékoztatón


Biros Péter a sajtótájékoztatónSzivós Márton a vlv-nek


- A nézőknek elmondom, hogy hol vagyunk: ez az egri Városháza, azon a teraszon állunk, ahol a bajnokságokat "szokták" ünnepelni. Itt most újjáépítik a teret, de mire az idei bajnokságnak vége lesz, ez már elkészül. Adódik a kérdés, hogy fogunk-e itt találkozni jövő májusban, bajnoki címet ünnepeltek-e?

- Először is el kell, hogy mondjam, megtiszteltetés erre a teraszra kilépni – remélem, hogy ezt majd bajnokként is megtehetem, megtehetjük. Te tervezted ezt az egészet, hogy én ide kijöjjek, aminek örülök is, mert ez tényleg egy jó hely, és hamarosan a tér is nagyon szép lesz, remélem. Innen megcsodálhatják a várat a VLV-olvasók is!:-)

Én bízom benne, hogy sikeresek leszünk ebben az évben is, és tényleg majd itt ünnepelhetünk.

- Hogy telt számodra a nyár – ugye a Világkupa-csapatban nem voltál ott. Mit csináltál, ki tudtad-e pihenni magad, jól vagy-e egészségileg, és hogy tetszett a csapat nélküled?

- Köszönöm szépen, egészségileg minden rendben – nem is foglalkozom ezzel a kérdéssel. Kipihentem magamat, jólesett ez a pihenő, de természetesen azért jó lett volna ott lenni a fiúkkal a Világkupán. Hasznos volt számomra, hogy tudtam pihenni, és most az elejétől fogva el tudtam kezdeni egy alapozó időszakot. Ez fontos számomra fizikálisan.

Látszott a fiúkon, hogy nagyon fáradtak már így a nyár végére, és bármennyire is próbálták minden erejüket, és minden tudásukat kihozni, sajnos ez most csak ezüstre volt elég. Elfáradtak, de ettől függetlenül nagyon szép játékot mutattak, és ismét döntőt játszottunk, ami, azt gondolom, hogy önmagért beszél.

- Mivel itt közben elkezdtek harangozni, és a munkálatok is folynak…

- Te akartad, hogy itt legyünk! :-)

- … egy rövid választ kérek: milyen lesz az új Eger? Nem kell túl sok játékosnak összecsiszolódnia egyszerre?

- Azt gondolom, hogy nagyon jó csapat lesz, jó játékosok jöttek, és akik itt voltak, és itt maradtak, ők is kiváló játékosok. Bízom benne, hogy minél hamarabb csapattá tudunk érni, és mind a hazai, mind a nemzetközi porondon szép sikereket fogunk tudni elérni.

- Hova várod az Egert nemzetközileg és itthon?

- Amit elmondtak a vezetők is: ennek az Egernek döntőt kell játszania itthon, és én képesnek látom a csapatot arra is, hogy a BL final sixbe bejusson. Hogy ott mi történik, ezt majd meglátjuk!

- Sikeres szezont kívánok neked, Marci, Egerben! Találkozzunk valamikor itt!

- Reméljük, köszi!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)