FACEBOOK

Megállíthatatlanul terjed az amatőr póló!

Megállíthatatlanul terjed az amatőr póló!
hozzászólás, 2014.09.08.

Amit sose gondoltunk volna: egyre inkább tömegsporttá válik a vízilabda! Beszámolónk egy hétvégi vidéki amatőr-tornáról.

Tavaly szeptemberben, a Vízilabdasportért Alapítvány szervezésében indult útjára először komoly amatőr vízilabdatorna, amelyen bárki részt vehetett, ha nem igazolt vízilabdázó. Ezzel lehetővé vált, eddig csak a vízparton szurkolók is kipróbálják, sőt versenyszerűen gyakorolják ezt a sportágat. A tavalyi első próbálkozás során Egerben öt csapat vett részt a tornán és egyáltalán nem lehetett tudni, hogy a hagyományteremtő akciónak lesz-e folytatása.

Nos, a vlv is több alkalommal beszámolt helyi kezdeményezésekről, amelyek során olyanok kezdtek el pusztán a saját szórakoztatásukra (alacsony szinten, de mégis...) vízilabdázni, akik ezzel sose próbálkoztak és nézőként, szurkolóként, a vízparton, "távolról" szerették csak ezt a sportot. Nagy lökést adott a "mozgalomnak" Varga Dániel cikke, amely után az ország több pontján jöttek létre amatőr csapatok.

Az alapítványnál a tavalyi torna óta sokan jelentkeztek, többen (cégek és szervezetek)  jelezték igényüket, hogy szívesen rendeznének tornát, mert úgy látják, kiváló családi programhoz, csapatépítő eseményhez teremtenek ezzel lehetőséget.

Az igénynek megfelelve idén már négy helyszínen rendezett tornát az alapítvány. Eger, a budapesti Palatinus strand és Balatonfüred után az elmúlt hétvégén a Bogácsi Thermálfürdő volt a helyszín. Erre a tornára már 15 csapat jelentkezett, három társaság nevezését nem is tudták fogadni, így is kétnapos lett a rendezvény.A csapatok között voltak nagy cégek, mint például a Vodafone, az Aventics Hungary vagy a Tobroco Machinery dolgozói is, képviseltette magát a Demeter Pincészet, a balatoni
Vízimentők és - törzsvendégeiből összeállított csapattal - az egri Bíboros borozó is.

Az alapítvány arról tájékoztatta a vlv-t, hogy a szezon végére nem csak a csapatok száma nőtt, hanem egyre több olyan szponzor is jelentkezett, aki kész támogatni a vízilabdasportnak ezt a rendhagyó kezdeményezését, így a budapesti tornát már Aventics Kupa, a bogácsit pedig Timberland Kupa néven rendezték meg.

Utóbbi során két nap alatt - két csoportban - 32 mérkőzést játszott a 12 csapat, majd vasárnap a két csoportelső játszott az első helyért, a két csoportmásodik pedig a harmadik helyért.

A Timberland Kupát a BorSztrít Farkasai nyerték, a Vízimentők előtt, a bronzkupát az Aventics Waterpolo vitte haza.Eredmények

Csoportkör:


KÁOSZ-Vízirájder 4:3
Aventics-Tobroco 6:3
Vízimentők-Vodafone 7:6 (négyméteresekkel)
Bogácsi Thermál-Reddenetesek 2:4
Taigetos-Bíboros 2:1
BorSztrít Farkasai-Tetr O'Polo 6:1
KÉOSZ-Vízimentők 5:6 (négyméteresekkel)
Aventics-Bogácsi Thermál 4:1
Vízirájder-Vodafone 4:3 (négyméteresekkel)
Tobroco-Reddenetesek 0:5
KÁOSZ-Taigetos 5:1
Aventics-BorSztrít Farkasai 2:5
Vízimentők-Bíboros 6:3
Bogácsi Thermál-Retr O'Polo 2:6
Vodafone-Taigetos 6:3
Reddenetesek-BorSztrít Farkasai 4:6
Vízirájder-Bíboros 6:4
Tobroco-Retr O'Polo 5:4
KÁOSZ-Vodafone 4:5 (négyméteresekkel)
Aventisc-Reddenetesek 4:3 (négyméteresekkel)
Vízirájder-Vízimentők 4:2 (négyméteresekkel)
Tobroco-Bogácsi Thermál 2:5
VodafoneBíboros 3:1
Reddenetesek-Retr O'Polo 1:2
Vízirájder-Taigetos 1:0
Tobroco-BorSztrít Farkasai 2:7
KÁOSZ-Bíboros 10:0
Aventics-Retr O'Polo 5:1
Vízimentők-Taigetos 8:0
Bogácsi Thermál-BorSztrít Farkasai 1:6

A csoport

1. Vízimentők 11,
2. KÁOSZ 11,
3. Vízirájder 10.
4. Vodafone 10,
5. Taigetos 3,
6. Bíboros 0 pont

B csoport

1. Borsztrít Farkasai 15,
2. Aventics Waterpolo 11,
3. Reddenetesek 7,
4. Retr O'polo 6,
5. Bogács Thermal 3,
6. Tobrocco 3 pont

Helyosztók:

KÁOSZ-Aventics 2:4 (a harmadik helyért)

Vízimenetők--BorSztrít Farkasai 2:5 (döntő)

A torna végeredménye:

1. BorSztrít Farkasai
2. Vízimentők
3. Aventics Waterpolo
4. KÁOSZ

A gólkirály 13 találattal Kaló Ádám (Aventics) lett, a Bogácsi Turisztikai Központ által felajánlott Fair Play-díjat a Tobroco GiAnts kapta. (A tornán Beck György, az MVLSZ társelnöke játékosként szerepelt.)


Tabódy Zoltán, az alapítvány elnöke elmondta, hogy az őszt az eddigi tapasztalatok összegzésére, a sport- és technikai eszközök fejlesztésére, és egy interaktív weboldal kialakítására kívánják fordítani, és tervbe vettek egy decemberi téli fordulót, amelynek szervezését meg is kezdték.