FACEBOOK

Wpd: 1. Magyarország 2. Szerbia

Wpd: 1. Magyarország 2. Szerbia
hozzászólás, 2014.09.04.

A tekintélyes olasz vízilabda-szaklap szerint Magyarország végzett az európai ranglista élén ebben a válogatott szezonban.

A szerbektől elszenvedett nyári négy(!) döntőbeli vereség után nehezen tudtuk volna elképzelni, hogy létezik olyan számítási mód, amely szerint a Magyarország vezeti a kontinens eredményességi ranglistáját. Ám mégis van ilyen! És mivel nem mi találtuk ki, hanem az egyik legtekintélyesebb nemzetközi vízilabda-honlap, az olasz Waterpolo Development World tette közzé, meg is osztjuk olvasóinkkal, hozzáfűzve, hogy természetesen a dolgot mi is a helyén kezeljük, inkább kuriózumnak, játéknak tekintjük, mint valós eredménylistának.


A szaklap az Európa-bajnokság esztendejében, tehát kétévente állít össze európai ranglistát - a versenyeken elért eredményeket pontszámmal jutalmazva, s így kialakítva az összesített rangsort.

A világversenyen elért győzelem 15 pontot, a második hely 12 pontot, a harmadik pedig 9 pontot ér, ettől kezdve pedig egy-egy ponttal kevesebbet minden helyezés, lefelé.

A magyar férfi válogatott azért utasíthatta maga mögé a szerbeket, mert a pontszámításnál csak a felnőtt Eb-t, a junior Eb-t és az ifjúsági vb-t vették figyelembe, a Világligát és a Világkupát nem. És mivel a szerbek az U18-as világbajnokságon csak a negyedik helyet szerezték meg, ponthátrányba kerültek, s egyetlen pontocskával a második helyre szorultak az összesítésben.

A női mezőnyben Magyarország második lett a spanyolok mögött, így nem csoda, hogy (szerb női vízilabdázás nem lévén), a sportág összesített rangsorában Magyarország toronymagasan vezetve, hatalmas előnnyel ül Európa trónján!