FACEBOOK

Horkai György a Ma reggelben

Horkai György a Ma reggelben
hozzászólás, 2014.09.02.

"A sok munka hozhat eredményt, a kevés munka biztos, hogy nem" - mondta Horkai György utánpótlás szövetségi kapitány kedden az M1 Ma reggel című műsorában. (Előtte Sedlmayer Tamással benéztek a DigiSporthoz is.)

 A riporter arról faggatta, hogy mi történt 2011 óta, amikor átvette az utánpótlás irányítását, hogyan lett ilyen rövid idő alatt első-második hely a 8-9. helyezésekből.

A szövetségi kapitány szerint egy folyamat eredményezte a javulást. Szoros együttműködés alakult ki a klubokkal, a felkészülés rendszere is megváltozott, bevezette az iskolakezdés előtti, kora reggeli edzéseket - amivel kezdetben nem nagyon volt népszerű a fiatalok körében.

Azt is vallja, Horkai György, hogy nagyon sok múlik magukon a gyerekeken, mert csak edzésmunkával nem lehet világklasszissá válni. Rengeteg plusz munka kell, rengeteg önfeláldozás, alázat a sportág iránt, sok gyakorlás, akár a hivatalos edzések után is. Megköszönte a klubedzők tevékenységét, a szülőknek a sok "logisztikai" segítséget, továbbá stábtagjainak, Kis Istvánnak, Tóth Kálmánnak, a két vezetőedzőnek, Katics László erőnléti edzőnek és Bors László kapusedzőnek a közös munkát.

Azzal kapcsolatban, hogy a korosztályos csapatokban szereplő játékosoknak mi lesz a további sorsa, be tudnak-e majd kerülni Benedek Tibor felnőtt csapatába, Horkai György a folyamatosság jelentőségét hangsúlyozta. Büszkén említette, hogy a tavalyi szombathelyi korosztályos vb-n negyedik helyet elért (93-as születésűekből álló) csapatból kivétel nélkül mindenki OB1-es klubban kapott szerződést. Reményének adott hangot, hogy a mostani 18-19 éveseknél is egyre nő majd az első osztályban szereplők száma és néhányan - ha egyelőre csak ideiglenesen, egy-egy edzőtáborozás meghívottjaként is - a válogatott közelébe tudnak majd kerülni.

A teljes beszélgetés:


Horkai György ma reggel a DigiSport Reggeli Start című műsorában is "fellépett", együtt Sedlmayer Tamással, az U19-es csapat kapitányával.

A beszélgetés: