FACEBOOK

Vámos (mandula nélküli) Márton hazatért

 Vámos (mandula nélküli) Márton hazatért
hozzászólás, 2014.09.01.

Hétfőn hazatért a kórházból Vámos Márton. Torok- és orrmandulákkal ment be a Klinikákra és mandulák nélkül tért haza. Egy nappal a műtét után már csirkét evett, de mindenki megnyugodhat, most már neki is ugyanolyan rossz, mint bármilyen más földi halandónak. :-).

"Vele született" problémaként kísérte végig a világbajnok balkezes játékos eddigi pályafutását, hogy mandulája nagyon könnyen begyulladt és ez a gyulladás többnyire rendkívül intenzív, alkalmatlanná teszi őt a játékra is.

Az idei bajnoki döntőt teljes egészében ki kellett hagynia, s akkor eldőlt, hogy pótolják a gyerekkori "mulasztást" és kiveszik a manduláit. A műtéttel meg akarták várni a budapesti Eb-t, meg is várták, de Marcika a torna végére megint beteg lett, így játszott, s dobott három gólt a szerbeknek a döntőben.

A műtét így most elkövetkezett. Pénteken kivették, amit ki kellett venni, s hétfőn hazabocsátották a játékost.

- Hogy volt? - kérdeztük Marcit chaten, mert a beszéd eléggé nehezére esik.

- Nem fájt nagyon, ma éreztem először komoly fájdalmat, most pedig egyre rosszabb, hogy őszinte legyek, már olyan, mintha kést forgatnának a torkomban. De kibírjuk! :-)

- Mondtak valamit az orvosok?

- Miről?

- Hát mit tudom én, maradt-e benne tampon vagy szike...

- A szikét lenyeltem.

- Mennyi ideig tart a gyógyulás, mikor mehetsz vízbe?

- Három hét, de vízbe nem tudom, mikor engednek. Pénteken kell visszamennem kontrollra, akkor talán többet tudok majd.

- A Világkupához mit szóltál?

- Szurkoltam a fiúknak, néztem is a meccseket, sajnáltam, mert tényleg kicsin múlott.


- Összességében hogy érzed magad?

- Nagy kő esett le a szívemről. A kórházban még nem is fájt, a műtét másnapján már vígan falatoztam Anyum húslevesét, illetve csirkéjét és Apum krumplipüréjét és tegnap is "büntettem", ettem rendesen. De most, hogy kiment a fájdalomcsillapító hatása, már nem látom olyan szépnek a világot...

- Sok türelmet a következő napokra és gyors felépülést!
Hogy ne legyen hiányérzete, két darab mandulával leptük meg a műtétje után egy héttel orvosi felülvizsgálatra érkező Vámos Mártont pénteken. A doki mindent rendben talált, a sebek úgy gyógyulnak, ahogy kell. Marci torka még fáj, de egyre jobban érzi magát.
És most már mandulája is van megint...