FACEBOOK

Junior Eb - megharcolt ezüstérem

Junior Eb - megharcolt ezüstérem
hozzászólás, 2014.08.31.

Drámai küzdelemben, egy góllal vesztettük el az Eb-döntőt a szerbek ellen, U19-es válogatottunk helytállt, büszkék lehetünk az ezüstéremre!

Junior Európa-bajnokság, Tbiliszi (Georgia)

Döntő:


Szerbia-Magyarország 7:6 (3:1, 1:1, 1:3, 2:1)
G.: Kovács G 2, Kalanovics, Manhercz K., Szedmák, Zalánki

A mérkőzés alakulása:

1:0, 2:0, 2:1, 3:1/4:1, 4:2//4:3, 4:4, 4:5, 5:5,/6:5, 7:5, 7:6

Nagyon rosszul kezdtünk, sokáig meg se tudtuk közelíteni a remekül védekező szerbek kapuját. Simán húztak el tőlünk 1:4-re, de szívós munkával kiegyenlítettük előbb az erőviszonyokat, aztán a harmadik negyed elején másfél perc alatt az eredményt is. Sőt, 5:4-re átvettük a vezetést! Ekkor azonban gusztustalan ítéletsor kezdődött a bírók részéről, sorozatban kaptuk a hátrányokat,
míg "nekünk" sokáig csak kontrát fújtak. A szerbeknek olyan gólt is megadtak, ami erősen "kétmétergyanús" volt, s a padlóról felállt, egyre fáradó magyar fiatalok ezt a nyomást már bírták elviselni, bár a végét még így is sikerült szorossá tenniük.


A harmadik helyért:

Horvátország-Olaszország 8:4


Az Eb végeredménye:

1. Szerbia
2. Magyarország
György Dávid, Kardos Gergely (kapusok)
Horváth Zsombor, Kalanovics Balázs, Keresztúri Márton, Kolozsi Marcell, Kovács Gergő, Kovács Zoltán, Manhercz Krisztián,  Pohl Zoltán, Sedlmayer Tamás, Szedmák Dávid, Zalánki Gergő (mezőnyjátékosok)

3. Horvátország
4. Olaszország
5. Görögország
6. Montenegró
7. Spanyolország
8. Hollandia
9. Oroszország
10. Románia
11. Franciaország
12. Törökország
13. Németország
14. Ukrajna
15. Szlovákia
16. Georgia

A torna legjobb játékosa az olasz Velotto lett, a legjobb védő Sedlmayer Tamás.


(Köszönjük a képeket Katona Norbertnek)


VLV-VIDEÓK:

Bemutatás, himnuszok

Manhercz Krisztián gólja

Kovács Gergő első gólja

Zalánki gólja

Szedmák gólja

Kalanovics gólja

A szerbek "gyanús" utolsó gólja

Kovács Gergő második gólja

Eredményhirdetés


HORKAI GYÖRGY a vlv-nek:

- Az előzetes eredmények alapján két dologra lehetett számítani, vagy sima, többgólos szerb győzelemre, vagy pedig óriási csatára. Szerencsére ez utóbbi történt. Én 4:1-ig azt láttam, mintha kicsit meg lennénk illetődve, kihagytunk helyzeteket, nem úgy ment a játék, aztán onnantól kezdve elkezdtünk feljönni és meg is fordítottuk az állást. Nem szeretek kétes dolgokban állást foglalni, mielőtt megnézném a videót, de biztosnak tűnik, hogy az utolsó szerb gól előtt két méteren belül, szabálytalan körülmények között kapta a labdát a góllövő, aztán láttam azt is, sőt, sokan mások is jelezték (még horvátok is), hogy volt egy másik kritikus momentum is, amikor a centerünk szabályosan befordult, agyonverték hátulról és nem kaptunk ötméterest. Ezzel együtt nem mondom azt, hogy a játékvezetők szándékosan, a mi kárunkra akartak tévedni, sajnos volt három lehetőségünk is, amit belőhettünk volna, de elmulasztottuk a beadást a falba az üres embernek, ehelyett rossz passz volt. Büszkék lehetünk arra, hogy ilyen nagy csata volt, mindenki azt mondta az uszodában, hogy fantasztikus mérkőzést játszottunk.

- Gondolom, azért most mindenki el van keseredve...

- Ez normális dolog, ilyenkor az ember elkenődik, mert kikapott és nagyon szeretett volna nyerni, de én azt hiszem, hogy most már ezen túl vagyunk. Leültünk, beszéltünk, igyekeztem tudatosítani bennük, hogy ez egy nagy eredmény, ennek örülni kell, mi voltunk az egyetlen csapat, amelyik meg tudta szorítani a szerbeket. Egy meccsen kaptunk ki a nyári két nagy tornán és itt a világbajnokságon összesen, ez mindenféleképpen erőt kell, hogy adjon. Még többet kell dolgozni.KARDOS GERGELY a vlv-nek:

- Gratulálok a csapatnak, szép munka volt idáig eljutni. Nehéz meccsen kaptunk ki egy góllal úgy, hogy a szerbek vezettek 4:1-re is, de mi megint visszaálltunk és küzdöttünk egymásért. Kicsit csalódott vagyok, mert aranyat akartunk, de szerintem ez, hogy az első világeseményünkön másodikok lettünk, nagyon nagy eredmény! Jövőre, a világbajnokságon reméljük, már az arany fog csillogni a nyakunkban.

KALANOVICS BALÁZS a vlv-nek:

- Gratulálok a csapatnak, igazi döntő volt a javából! Köszönjük mindenkinek a sok támogatást. Most még nagyon nehéz értékelni ezt az ezüstérmet, de idővel megszépül, remélem... A kezünkben volt a lehetőség, mikor megfordítottuk 4:1-ről 5:4-re, úgy éreztem, jók lehetünk a végére. Ez egy iszonyúan erős szerb csapat, amint ez látszott az Eb-n játszott meccseik eredményeiből is. Gratulálok nekik a győzelemhez. HAJRÁ MAGYAROK!

A szerbek utolsó gólja