FACEBOOK

Junior Eb - vasárnap döntő, Szerbiával

Junior Eb - vasárnap döntő, Szerbiával
hozzászólás, 2014.08.30.

U19-es csapatunk vasárnap délután száll vízbe, hogy - "a változatosság kedvéért" Szerbia ellen - megszerezze az utánpótlás Eb aranyérmét. Sedlmayer Tamás csapatkapitányt és a csodagóljairól egyre inkább elhíresülő Manhercz "Manó" Krisztiánt kérdeztük a torna szabadnapjának végén.

SEDLMAYER TAMÁS csapatkapitány a vlv-nek:

- A mai nap a kikapcsolódással telt. Elmentünk kirándulni a csapattal, városnézésen voltunk és a "helyi Szentendrén" ebédeltünk közösen. Este edzettünk egyet, aztán videóztunk. Mindenki várja a döntőt.

- Mennyire fáradtatok el, elég ez az egy nap a regenerálódáshoz? Nagyon kizsigerelő meccs volt a tegnapi... Megsérült-e valaki tegnap, az olaszok elleni elődöntőben, illetve felgyógyult-e már mindenki teljesen a korábbi "gyomorbántalmakból"?

- Biztos vagyok benne, hogy elég lesz az idő, mindenki a legjobb állapotában lesz a döntőre! Zalesz (Zalánki Gergő - a szerk.) még mindig küszködik mellékhelyiségbe járkálással, pár másik embernek is vannak még ilyen gondjai, de azok már nem olyan komoly "esetek". Tegnap, az olaszok elleni elődöntőben a többieknél nem történt sérülés, ha jól tudom, nekem viszont a jobb térdem be van dagadva egy térdelés miatt, szerencsére nem vészes.

- Különleges körülmények között jutottatok döntőbe, nem lehetséges, hogy ez a drámai fordulat a végén, lelkileg, akár tudat alatt elégedetté tesz mindenkit az ezüsttel? Mennyire fogtok tudni harapni?

- Nem hinném, hogy van olyan csapat amely a döntőben megelégedne az ezüsttel, de a magyar főleg nem ilyen!!


MANHERCZ KRISZTIÁN a vlv-nek:

A befejezés előtt három másodperccel győztes gólt ejtő Manhercz Krisztiántól azt kérdeztük, vajon a dudaszó előtt 13 másodperccel, amikor Horkai György időt kért, már az ötméteresdobások jártak-e a fejükben.

- Talán igen..., de még megvolt a sanszunk, hogy változtassunk ezen.

- Hogy döntötted el, hogy ejtést választasz, nem erőből lősz? Improvizáltál vagy volt pár másodperced kitalálni, megtervezni?

- Ugyanilyen helyzetem volt Montenegró ellen, akkor is ejtettem. Nem gondolkodtam, hanem ösztönösen jött a dolog, a bátyám meccs után mondta is: "Tudtam, hogy ejtesz te szemét". Ő talán két kézzel kapta volna el az ejtésemet, de hát az olasz kapus beesett a rövidbe, a labda meg a hosszúba. :-)

- Közvetlenül a lefújás után milyen volt a hangulat?

-
Köpni-nyelni nem tudtam, őszintén szólva. Volt némi gondja az olasz edzőnek, de nem nagyon tudtam mi történt, mert jöttek a doppingról, hogy nekem kell mennem. Végül is az isztambuli győztes vb-elődöntő után is én mentem, úgyhogy remélem ez szerencsét hoz.

- Mennyire ismered a szerbeket, milyenek?

-
Velük van a legjobb kapcsolatunk, beszéltem is az egyik szerb barátommal, hogy az lenne a legjobb, ha mind a ketten nyernénk, de ez nem lehetséges. Jó csapatuk van nagyon, kétségtelen, hogy az egyik legjobbak, de egy meccsen belül nincs jobb csapat, csak győztes...

- Eltervezed, végigpörgeted magadban fejben a meccset lefekvéskor? És ebbe belefér valamilyen különleges akció, olyasmi, mint ami az elmúlt két meccs végén történt?

-
Eltervezhetek én akármit, úgyis ott helyben, a helyzet dönti el, hogy mit kell tennem. Egyébként sosem szoktam ilyet, mindig balszerencsém volt eddig, ha így tettem :-)

- Az istenért, meg ne tedd akkor! :-) A döntő előtt valami dogadalom, kabala?


- Megígértem a szüleimnek és a bátyámnak, hogy két aranyat nyerek a nyáron... Ennél közelebb nem is lehetnék, úgyhogy, ha rajtam múlik akkor betartom az ígéretem.


A tbiliszi junior világbajnokság döntője vasárnap, magyar idő szerint vasárnap 16 órakor kezdődik. Cikkünkben videostream lesz.