FACEBOOK

Junior Eb - Magyarország-Olaszország 9:8

Junior Eb - Magyarország-Olaszország 9:8
hozzászólás, 2014.08.29.

Mint a mesében... Agyonvert állapotból felállva, a vége előtt 3 másodperccel először vezetve megnyerték az olaszok elleni elődöntőt és fináléban a magyar válogatott a tbiliszi junior Eb-n. A szerbekkel döntőzünk. Nyilatkozatok, gólok.

Junior Eb, Tbiliszi (Georgia)

Elődöntő


Magyarország-Olaszország 9:8 (1:2, 2:3, 2:2, 4:1)
G.: Kolozsi, Manhercz K. 2-2, Sedlmayer, Horváth, Szedmák, Kovács G., Pohl

A harmadik negyedben még négygólos volt a hátrány, csapatunk egyszer vezetett az egész meccsen - három másodperccel a vége előtt.

A mérkőzés alakulása:

0:1, 0:2, 1:2/1:3, 1:4, 2:4, 4:4, 3:5,//3:6, 3:7, 4:7, 5:7/6:7, 7:7, 7:8, 8:8, 9:8


A másik ágon:

Szerbia-Horvátország 10:5 ( 3:0 , 2:1, 2:1, 3:3)

A Szerbia-Magyarország döntő vasárnap, magyar idő szerint 16 órakor kezdődik.

VLV-VIDEÓK:

Himnuszok

Kolozsi első gólja

Kovács Gergő gólja

Dávid György kivédi Velotto ötméteresét

Kolozsi második gólja

Szedmák gólja

Pohl gólja

Kardos 5:7-nél ziccert véd

Sedlmayer gólja

Manhercz Krisztián első gólja

Horváth Zsombor gólja

Manhercz Krisztián mindent eldöntő ejtésgólja


HORKAI GYÖRGY a vlv-nek:

- Nem érdemeltük meg a győzelmet, nem voltunk jobbak, de hát én már rengeteg olyan mérkőzést játszottam, amikor mi voltunk a jobbak és végül elveszítettük, sokszor volt ilyen a pályafutásom alatt, hogy az egész magyar vízilabdázás történetéről ne is beszéljek... 3:7-nél azért nem gondoltam volna, hogy így vissza tudunk jönni és a végén...,  azért ez a szív meg az akarás diadala diadala, eredménye volt, ennyire akartak a fiúk és ennyire szívvel játszottak.

- Na, most azt mondd meg, hogy az első három negyedben mi történt, mert, mint hogy ha el sem jutottunk volna a kapujukig, annyira távol tudtak tartani minket...

- Így van, abszolút. A center nehezen állt be, álló helyzetben játszottunk, egyszerűen nem voltunk jók, nem mozogtunk, nem úsztunk be, nem törtünk be, nem volt mozgás. Én azért balhéztam, hogy mozogjunk, mert be kell törni, mert különben nem fogunk tudni ítéletet sem kapni, nemhogy helyzet nem alakul ki.

- És akkor mitől fordult ez meg, szép szívósan jöttek fel azért a fiúk...

- Kicsit része volt benne annak is, hogy kapust cseréltem. Nem azért, mert Gyurika rosszul védett, még ötméterest is kifogott, de fel akartam rázni őket, elérni, hogy valami változzon, hogy kizökkentsük az olaszokat. El is kezdtünk feljönni. Gondjaink voltak a meccs első szakaszában a bírókkal is, főleg a hollanddal, akinek - mondjuk meg őszintén - túl nagy volt ez a feladat. Kaptunk úgy gólt, a nyolcadikat, hogy Kovács Gergő gyönyörűen rárepült a labdára és a csatár kezével együtt víz alá nyomta - kiállították... Néha nem is értettem, mit fütyül, már komolyan tartottam attól, hogy verekedés lesz, mert az olaszok folyamatosan látható módon, víz felett ütötték a bekkjeinket és erre sem kaptunk ítéletet.

A végén majdnem időt kértem 1.20-nél, de aztán meggondoltam magam, ami nagy szerencse, mert így sikerült 13 másodperccel a vége előtt megbeszélni egy akciót. Egy új figurát akartunk elővenni, amit Manóra játszottunk volna ki úgy, hogy a többiek elviszik előre az embert. Végül a játékos zsenialitása döntötte el a meccset, felismerte a helyzetet és nem csak felismerte, hanem meg is csinálta, sőt, be is jött neki. Hát..., nagyjából ezért van itt, ilyeneket tud.

- Ha meg is nyertük ezt a meccset, a szerbek a másik oldalon besétáltak, minket pedig alaposan kizsigerelt ez a küzdelem. Mit lehet így csinálni a vasárnapi döntőben?

- Holnap a követség elvisz minket egy kirándulásra, lazítunk kicsit, aztán este, ha le tudunk menni az uszodába, akkor oda megyünk, ha nem, akkor kondizunk kicsit. Fel van dobva a társaság, most megvacsoráznak és ájultan fognak aludni reggel tízig. Holnapra előkészítjük a videót próbálunk készülni a szerbekből.

- Mire számítasz, milyen ez a szerb csapat?

- Nagyon jó, itt eddig mindenkit lemostak. Nincs lyuk a csapatban, az egyik játékosuk, Szubotics a felnőtt Világliga-győztes csapatban is ott volt. de ez döntő, egymásnak esik két csapat és mindkettő megpróbál nyerni, nem olyan, mint egy "normális" mérkőzés. Ha egy sima meccset játszanánk, akkor a szerbek biztos jobbak lennének. Nem fogjuk megadni magunkat, egy meccsen bármi lehet.

(Lejegyezte: Braun Viktória)


KALANOVICS BALÁZS a vlv-nek:

- Gratulálok a csapatnak, még most is nehéz elhinnem, hogy megnyertük a mérkőzést! Nagyon akartuk ezt a győzelmet. A meccs közben nem úgy nézett ki, hogy visszahozzatjuk, de sikerüt, és ez a CSAPAT erősségét mutatja. Egyszer vezettünk csak, a vége előtt 3 másodperccel, azt hiszem, de ez elég is volt :)). Most még mindenki nagyon a győzelem hatása alatt van, ma este még lehet örülni, de aztán a döntőre kell koncentrálnunk.

KARDOS GERGELY a vlv-nek:

- Először is nagyon örülök a mai győzelemnek, nagyon nagy csata volt. Az, hogy vissza tudtunk állni 3-4 gólos hátrányban, az a csapat akaratának és óriási szívének köszönhető, mert egymásért küzdöttünk amellett, hogy nem játszottunk valami jól az elején, szerintem. Gratulálok a csapatnak és én nagyon várom már a szerbek elleni döntőt.

KOLOZSI MARCELL a vlv-nek:

- Hát elöször is gratulálok a csapatnak! Nagyon nehéz meccs volt, az olaszok vezettek 4:1-re, majd 7:3-ra is, de nem adtuk fel és nagy szívvel, akarással, viszont nem kifejezetten jó játékkal sikerült nyerni! Vasárnap a szerbek jönnek!!! Igazi rangadóra számítok, amelyen nüansznyi dolgok fognak dönteni.

GYÖRGY DÁVID a vlv-nek:


- Nagyon-nagyon nehéz mérkőzés volt, amit végül az a csapat nyert meg, amelyik jobban akarta a győzelmet. Nem játszottunk jól a mérkőzés elején és az olaszok ezt ki is használták. Buta gólokat kaptunk és nehéz helyzetbe hoztuk magunkat. A félidőben Gyuri bá' azt mondta, hogy jól védtem és azért cserél, hogy hátha meg tudjuk őket zavarni és bejött. Pipinek volt két nagyon fontos védése, ami kellett ahhoz, hogy fordítani tudjunk. Az utolsó negyedre nagyon felszívtuk magunkat és megérdemelten nyertünk. Az biztos, hogy a döntőben ez a játék nem lesz elég, de abban is biztos vagyok, hogy ennél sokkal jobban fogunk játszani. Egy meccsünk van hátra, amin már semmi sem számít. Se betegség, se sérülés, se semmi más. Egy meccs, ahol, ha egymásért fogunk küzdeni, akkor elérhetjük azt, amiről a nyár elején csak álmodoztunk!

- Kivédtél egy ötméterest, az is nagyon fontos volt...

-
Videóztunk a meccs előtt Norbival (Katona Norberttel - a szerk.) elég sokat és kielemeztük az olasz lövőket, amennyire csak tudtuk. Igaz, hogy az eddigi meccseken csak egy büntetőt lőttek, amit Velotto be is lőtt - egyenesen. Most az első büntetőhöz nem ő állt, de ennek ellenére éreztem, hogy hova fogja lőni a srác, de túl magasan emeltem a kezem és csak beleérni tudtam. A második büntetőt már Velotto lőtte és volt egy megérzésem, hogy ezt most keresztbe fogja lőni. Nem ugrottam oda, csak eldőltem egy picit arra és sikerult kivédenem :).A MINDENT ELDÖNTŐ EJTÉSGÓL: