FACEBOOK

Junior Eb - elődöntőben vagyunk

Junior Eb - elődöntőben vagyunk
hozzászólás, 2014.08.28.

Egyértelmű győzelem Montenegró ellen, bár a fiúk néha a frászt hozták ránk. Elődöntősök vagyunk az U19-es Eb-n, Tbilisziben! Olaszország következik.

Junior Európa-bajnokság, Tibiliszi (Georgia)

Negyeddöntő


Montenegró-Magyarország 8:9 (2:3, 1:2, 2:3, 3:1)
G.: Sedlmayer 5, Manhercz K. 2, Horváth, Kovács Z.

A mérkőzés alakulása:

0:1, 0:2, 1:2, 1:3, 2:3/ 3:3, 3:4, 3:5//4:5, 4:6, 5:6, 5:7, 5:8/6:8, 7:8, 7:9, 8:9

A döntőbe jutásért az olaszokkal játszunk,
pénteken, magyar idő szerint 14 órakor.

Olaszország-Hollandia 13:6 (3:1, 4:1, 4:1, 2:3)


VLV-VIDEÓK:

Bemutatás, himnuszok

Sedlmayer első gólja, ötméteres

Kovács Zoltán gólja

Manhecz Krisztián első gólja

Sedlmayer második gólja

Horváth Zsombor gólja

Sedlmayer harmadik gólja

Sedlmayer negyedik gólja

Sedlmayer ötödik gólja

Manhercz Krisztián második gólja


HORKAI GYÖRGY a vlv-nek:

- Nagy csata volt, úgy gondolom, sima lehetett volna, többször befejezhettük volna a mérkőzést. Ez nem sikerült, mert elkövettünk hibákat, de hát végül is nyertünk. Ez a montenegrói válogatott bizonyította, hogy sokkal jobb csapat annál, mint amit eddig mutatott, egész másként játszottak, sokkal jobban, mint eddig, azt mondhatom, méltóan ahhoz, hogy az elődöntőbe kerülésért zajlott a meccs. Kiemelkedő Sedlmayer teljesítménye csapatkapitányként és játékosként egyaránt. Úgy játszott, ahogy kell, vitte a hátán a csapatot, amikor kellett, fontos gólt lőtt, összesen ötször talált be, jól játszott nagyon.

Ami a szombati elődöntőbeli ellenfelet illeti: az olaszok nagyon jól játszanak, erőteljesek, dinamikusak, de úgy érzem, hogy van keresni valónk, nem látom, hogy annyival jobbak lennének. Nincs kiemelkedő teljesítmény náluk csak egy, Velottóé, aki játszott a felnőtt Európa-bajnokságon, a többieket viszont ismerjük, játszottunk velük többször. Úgy érzem, van sanszunk. A négybe jutással megtettük a legszükségesebb lépést felfelé, most új feladat van, mert a négyen belül nem olyan jó dolog a negyedik helyen végezni...

SEDLMAYER TAMÁS a vlv-nek:

- Nehéz küzdelem volt. Én úgy érzem, és a többiekkel is erről beszéltünk, hogy nem kellett volna ilyen nehéznek lennie, mert volt három gól különbség köztünk és ezt nem szabadott volna kiadnunk a kezünkből. Magunknak tettük nehézzé sok apró hibával, amiket holnap, meg holnapután már nem szabad elkövetni. Mindezekkel együtt a csapat összhangját és egységét dicséri, hogy bár a montenegróiak folyamatosan visszajöttek, ezekből a mélypontokból is fel tudtunk állni és megnyertük végül a mérkőzést.

- Mi kell ahhoz, hogy holnap nyerjetek és bejussatok a döntőbe?

- Sokkal összeszedettebb játék. Szerintem ma egész jó százalékban védekeztük ki az emberhátrányokat, azzal nem hiszem, hogy baj volt, viszont a távolról elengedett lövéseknél fel kell tenni a kezet, blokkolni kell. Ezen kívül több mozgásra van szükség elöl. A centereink most jók voltak, sok kiállítást hoztak, viszont holnap több mozgás kell majd a támadásoknál.

MANHERCZ KRISZTIÁN a vlv-nek:

- Úgy készültünk erre a meccsre, hogy ez a legfontosabb mérkőzésünk. Gyuri bá' mindig hangsúlyozza, hogy nagyon nagy a különbség az első négy, a "felsőház" és a második négy, az "alsóház" között. Emiatt nagyon komolyan álltunk hozzá a meccshez, még ha sokan gyengébbnek is tartják ezt a montenegrói csapatot, mint a korosztályunk "elitjét", hiszen főleg 96-os születésűekből áll.

Egész jól kezdtük a mérkőzést, de aztán fegyelmezetlenségekből buta gólokat kaptunk. A bírókra egy szavunk nem lehet, sok emberelőnyt ítéltek nekünk, többet, mint Montenegrónak, bár az is igaz, hogy nekik nem is nagyon lehetett mire fújni. Az öt gólt lövő Sedlmayer Tamás parádés játékának köszönhetően sikerült behúznunk ezt a mérkőzést, és készülünk a holnapi elődöntőre.

- Azért egy jelenetet megemlítenék. A vége felé történt, hogy elveszítettük a labdát, s az ellenfél az egyenlítésért indulhatott előre. Ekkor azonban "valaki" feljött a víz alól és a meglepett kapustól elvette a labdát. Ötméterest kaptunk, azt belőtted, s tulajdonképpen ezzel a góllal sikerült nyerni! Hogy jutott eszedbe ez a "Búvár Kund-megoldás"?

- A világbajnokságon, az oroszok elleni elődöntőben 2:0-nál, amikor kihagytunk egy emberelőnyt, ugyanígy eszembe jutott, hogy ilyenkor mindenki fordul, felúszik, a kapus pedig általában sokáig tartja a labdát, tehát érdemes lenne a víz alól meglepni. Most megpróbáltam ugyanúgy megtámadni a kapust, nem is vett észre, sikerült elvennem tőle a labdát, s ötméteres lett a vége.

Az este során megmutatjuk a magyar gólokat.