FACEBOOK

Benedek Tibor folytatja a fiatalítást

Benedek Tibor folytatja a fiatalítást
hozzászólás, 2014.08.28.

Egyértelműen a budapesti Eb-n szereplő csapat volt a szezon legjobb magyar válogatottja, de ha nem itthon rendezik a tornát, akkor már idén több fiatalt épített volna be a szövetségi kapitány.

Benedek Tibor az M1 reggeli magazinműsorában mondta el, hogy a Világkupa almati döntőjében - szemben a budapesti Eb-fináléval, ahol már nagyon fáradt csapat játszott - reális esélyünk volt a szerbek legyőzésére. Kár, hogy ez nem sikerült, két ezüst után az utolsó idei döntő megnyerésével egész más érzésekkel mehetett volna el mindenki pihenőre. A meccs jól is alakult, a szerbek egyszer sem vezettek, de mivel az utolsó negyedben kétgólos hátrányból sikerült egyenlíteniük, az ötméteres-lövések előtt lélektani előnybe kerültek és ezt ki is használták. Egyébként készült a csapat arra, hogy egyes meccseken ötméteres-dobások dönthetik el a továbbjutás sorsát, már az Eb-n felkészültek voltak erre a fiúk, sajnos a szezon utolsó mérkőzésén került erre sor és nem a javunkra dőlt el a párbaj.Nyilván most mindenki azt kérdezi, hogy fogjuk tudni legyőzni a szerb csapatot - előlegezte meg a kérdést a kapitány -, de nem csak velük kell megküzdeni, nagyon sok jó ellenfél van, akiket legyőztünk és akik viszont minket akarnak megverni, ahogy mi a szerbeket szeretnénk. Folyamatos fejlődés szükséges ahhoz, hogy ezt a szintet, amit elértünk, vagyis azt, hogy a szerb és a magyar válogatottat újra a mezőny fölött emlegetik, tartani tudjuk. Nagyon sokat kell dolgozni ezért.A budapesti Eb-t újólag méltatta a kapitány, mint mondta, nem sok játékos pályafutása során adódik olyan élmény, hogy 6 ezer hazai szurkoló előtt mutathassa meg tudását.

A válogatott jó volt, de ahhoz, hogy a legerősebbek legyünk a riói olimpiára, folyamatosan lehetőséget kell adni a fiataloknak arra, hogy beépülhessenek a csapatba. A budapesti Eb alatt nem lehetett kockáztatni, a legjobb formában lévő játékosokat kellett szerepeltetni, de fiatalítás folytatódik, s erre jó lehetőség a november 18-án induló új Világliga-szezon - annak ellenére, hogy erről a tornáról már kvalifikációt lehet szerezni az olimpiára, tehát szintén nagy a tét. A szövetségi kapitány fontosnak tartja, hogy minden poszton elinduljon egy olyan verseny, amelynek eredménye két év múlva, a magyar válogatott erejében mutatkozik majd meg.

A teljes  beszélgetés: