FACEBOOK

Junior Eb - Montenegró jön, az elődöntőért

Junior Eb - Montenegró jön, az elődöntőért
hozzászólás, 2014.08.27.

Csütörtökön, magyar idő szerint 14 órakor Montenegróval játszik a magyar U19-es válogatott a junior Eb elődöntőjébe jutásért.

Szabadnapos volt a magyar csapat szerdán, köszönhetően a csoportelsőségnek.

MANHERCZ KRISZTIÁN a vlv-nek:

- A mai nap regenerálódással telt, minden betegnek igyekeznie kellett, hogy felépüljön, igaz, voltak, akik mostanra betegedtek meg. Nagyjából rendben vagyunk, már mindenki jobban érzi magát. Volt két átmozgató edzésünk, az emberelőnyt-emberhátrányt próbáltuk gyakorolni és megnéztük a csütörtöki ellenfelet a Törökország-Montenegró nyolcaddöntőn, amit Montenegró nyert meg. Külön rájuk nem készültünk, sem támadásban, sem védekezésben nem alkalmaznak olyan taktikát, amire speciálisan ki kellene találni valamit. Általában a centert próbálják megjátszani, erre kell figyelnünk. A montenegrói válogatottal egyébként egyszer játszottunk, Szombathelyen, a Savaria Kupán, akkor a magyar válogatott nyert.

- Mit esztek, amikor éppen nem hánytok?

- Széntablettát...

- Kiderült már ennek a dolognak a forrása?

- Nem. De egyébként úgy tudjuk, hogy  minden csapat átmegy ezen, nálunk, meg a horvátoknál volt úgymond a legsúlyosabb a helyzet, lekopogom, mi már talán túl vagyunk rajta.

HORKAI GYÖRGY a vlv-nek:

- Holnap rettenetesen fontos mérkőzésünk lesz, ennek a csapatnak a legfontosabb meccse. Az a bizonyos "vízválasztó", hiszen az dől el, hogy az 1-4. vagy az 5-6. helyért játszhatunk tovább. A montenegróiak csúnyán kikaptak a horvátoktól, de egyrészt senkit nem lehet félvállról venni, másrészt pedig én megnéztem azt a mérkőzést videón, a játék képe egyáltalán nem azt mutatta, amit a végeredmény. Jó csapatról van szó, a klasszikus montenegrói iskolát képviselik és egy ilyen ki-ki meccsen egyébként is az nyer, aki jobban tud koncentrálni. Ilyen fontos tétmérkőzést csak néhányan játszottak eddig a csapatban, a többiek számára egészen biztosan ez lesz eddigi pályafutásuk legfontosabb meccse.


A Montenegró-Magyarország negyeddöntő csütörtökön, magyar idő szerint 14 órakor kezdődik, videostreamet mutatunk majd.


Átmozgató edzés szerdán (köszönjük a képeket Katona Norbertnek)