FACEBOOK

Benedek Tibor és Gergely István a Reggeli Startban

Benedek Tibor és Gergely István a Reggeli Startban
hozzászólás, 2014.08.26.

Nagy fejlődési potenciál van még a csapatunkban, s noha az idei három világverseny döntőjében kikaptunk a szerbektől, nincs szerbfóbia és a szakvezetés optimista a jövőt illetően - DigiSport, Reggeli Start.

Szombathy Pál kérdéseire válaszolva összességében elégedettségének adott hangot a magyar férfi vízilabda-válogatott két szakmai vezetője.

Mint elmondták, a Világkupára több válogatott is sokat változtatott Eb-csapatán, főleg a szerbek és Montenegró. Benedek Tibor úgy ítéli meg, hogy ettől a szerb csapattól "ki lehetett kapni", ami azt jelenti, hogy ez egy nagyon jó válogatott volt, ami már a torna elején látszott. Bár sok játékosuk 20-22 éves, ők sem rutintalanok, hiszen többek között Bajnokok Ligája trófeát nyertek a Crvena Zvezda színeiben.

Gergely Pista örömének adott hangot, hogy a magyar kapuban stabil, megbízható teljesítményt nyújtó kapusok védenek. Érdekes volt, amit a motivációval kapcsolatban mondott. Utalt arra, hogy több válogatott szakmai stábtagjáéval is beszélt, szinte mindenki arra panaszkodott, hogy nehéz volt ebben a szezonban újra és újra motiválni a játékosokat, hogy felpörögjenek a soron következő próbatételre. Nálunk ilyen probléma nem jelentkezett, mindenki úgy szállt vízbe minden egyes mérkőzésen, hogy teljes fizikai és mentális erejével a győzelemre tört.

A teljes beszélgetés: